Οι εχθροί της ελευθερίας και του Ελληνισμού πάντα έκαναν ένα τραγικό λάθος - Ν. Λυγερός

Ν. Λυγερός: Οι εχθροί της ελευθερίας... του Ελληνισμού πάντα έκαναν ένα τραγικό λάθος!

Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Εδώ και αιώνες
οι εχθροί της ελευθερίας
δεν σταματούν ποτέ
να συνεργάζονται με το σκοτάδι
κι όμως κανείς από εμάς
δεν πιστεύει στη δύναμη
αλλά μόνο στο βάρος του φωτός
κι εσύ που δεν μίλησες
πότε θα βρεις την πρώτη σκιά
για να πιστέψεις στο φως;

Οι εχθροί του Ελληνισμού

Οι εχθροί του Ελληνισμού πάντα έκαναν ένα τραγικό στρατηγικό λάθος μαζί μας και γι’ αυτό το λόγο δεν μπόρεσαν να μας εξοντώσουν όσο και να προσπάθησαν.

Διότι πάντα ξεχνούν ένα στρατηγικό νοητικό σχήμα του Sun Tzu.

Ακόμα και στον εχθρό σου πρέπει ν’ αφήνεις διέξοδο αλλιώς θα σε πολεμήσει ως το τέλος

Κι επειδή ήθελαν να μας καταστρέψουν ριζικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους δικούς μας που δεν είχαν τίποτα να χάσουν. 

Κι όταν προσπαθείς να στριμώξεις τον Έλληνα δεν εγκαταλείπει τον αγώνα και συνεχίζει την πάλι έως το τέλος γιατί ξέρει ότι δεν υπάρχει πια καμιά διέξοδος. 

Ο Ελληνισμός θέλει τη συνέχεια, τη συνέχεια τη χρονική γιατί ξέρει ότι εκεί βρίσκεται η αλυσίδα που μας ενώνει με την οποία γράφουμε την ιστορία μας. 

Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν και την ιστορία μας με δόλο και ύπουλο τρόπο

Σε κάθε περίπτωση, εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι διότι ξέρουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε πάση θυσία και γι’ αυτό είμαστε παντός καιρού αφού ο χρόνος είναι μαζί μας κι έχουμε αποφασίσει εδώ και αιώνες να είμαστε μαζί του. 

Τώρα λοιπόν που δεν υπάρχει τώρα, μπορείς κι εσύ να δεις το παρελθόν και το μέλλον ως ένα ενιαίο χώρο του χρόνου

Γι’ αυτό μη φοβάσαι, πάντα αφήνουμε ένα κομμάτι γης για τους τάφους των εχθρών μας, για να έχουν μια διέξοδο όταν μας αντιμετωπίζουν.

Οι εχθροί του Ελληνισμού

Αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν κόμματα στην Ελλάδα που θεωρούν ότι τα Σκόπια θα έπρεπε να έχουν ως όνομα μόνο Μακεδονία κι όχι Βόρεια Μακεδονία, γίνεται κατανοητό ότι οι εχθροί της Ελλάδας δεν βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό.

Μπορεί μερικοί να δυσκολεύονται να τους χαρακτηρίσουν και πιστεύουν ότι πρόκειται για προδότες. Είναι όμως μία λανθασμένη θεώρηση της πραγματικότητας. Κάποιος για να είναι προδότης πρέπει σε κάποια φάση να ήταν μαζί σου και στη συνέχεια να έχει αλλάξει και να είναι εναντίον σου. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει, αφού επί της ουσίας δεν ήταν ποτέ μαζί μας. Θεωρούν τον Ελληνισμό ως εχθρό και φοβούνται την επιρροή του πάνω στην Ελλάδα.

Οι εχθροί θεώρησαν ότι με το Προσύμφωνο των Πρεσπών πέτυχαν το στόχο τους και πλήγωσαν τον Ελληνισμό, το ίδιο έγινε και με το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων, αλλά δεν πειράζει θα τα ξεπεράσουμε και αυτά διότι το αξίζουμε ως λαός ακόμα κι αν υπάρχουν τέτοια κόμματα και τέτοια κυβέρνηση.

Μόνο που τώρα έχουμε αντιληφθεί, ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός από τον διωγμό τους από την εξουσία. Διότι κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να επιτευχθεί με εχθρούς του Ελληνισμού.

Έτσι τουλάχιστον ξέρουμε πια τώρα, ποιος θα είναι ο ρόλος μας στις επόμενες πολλαπλές εκλογές. Δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός από το να ψηφίσουμε για τη Μακεδονία.

Οι εχθροί μας ασχολούνται
με το έδαφος και την κυριαρχία του
ενώ εμείς πάντα θα προσέχουμε
τους δικούς μας λόγω Ελληνισμού
γιατί είμαστε από την αρχή ελάχιστοι
και δεν μπορούμε να γίνουμε λίγοι
έτσι αναγκαζόμαστε να είμαστε σπάνιοι
και να αντιμετωπίζουμε τους πολλούς
τους ισχυρούς και τους βάρβαρους
γιατί είμαστε του πολιτισμού
κι αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα.

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - ΑΚΡΑΘΩΣ - ΒΙΓΛΑ: πίνακας  στο αρχονταρίκι του κελιού του Αγίου Μηνά.
ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - ΑΚΡΑΘΩΣ - ΒΙΓΛΑ: πίνακας
στο αρχονταρίκι του κελιού του Αγίου Μηνά.

Ο Ελληνισμός δεν πεθαίνει

Πόσοι ήταν αυτοί που πόνταραν ότι ο Ελληνισμός θα πέθαινε; Οι εχθροί μας, οι αντίπαλοι ακόμα και οι δικοί μας το έκαναν. Κι όμως, μετά από τόσα χρόνια, τόσους αιώνες, τόσες χιλιετίες, ο Ελληνισμός συνεχίζει να προσφέρει στην Ανθρωπότητα, διότι συνεχίζει να γράφει ιστορία την ώρα που άλλοι θεώρησαν ότι αυτή ήταν ήδη νεκρή.

Ο Ελληνισμός έχει αποδείξει την ανθεκτικότητα του στις βάρβαρες επιθέσεις. Αποτελεί έναν στυλοβάτη για την Ανθρωπότητα. Κι αν ο Ελληνισμός δεν πεθαίνει είναι επειδή συνεχώς θέλει να προσφέρει και δεν του αρκεί να ζει αν οι άλλοι δεν είναι ελεύθεροι. Επίσης έδειξε με τον πιο χειροπιαστό τρόπο τι σημαίνει να παλεύεις ως ήρωας ενάντια σε περισσότερους και πιο ισχυρούς αντικειμενικά, διότι είχε πάντα μέσα του τη στρατηγική.

Με την έννοια της συνέχειας έχει εμπλουτίσει πολλές δομές που είναι σημαντικές για την ίδια την ιστορία της Ανθρωπότητας. Διότι ο Ελληνισμός δεν περιορίζεται εντός συνόρων, εκπέμπει παντού και γι’ αυτό διαπρέπει και στο εξωτερικό. Χάρη στις ιδιότητες του, ο Ελληνισμός συνεχίζει να φωτίζει και η Ελλάδα του 2021 θα πρέπει να φέρει αυτό το φως μέσα της ως προσφορά του παρελθόντος για το μέλλον.

Το ελληνοαμερικανικό πνεύμα
έχει κοινό στοιχείο την επανάσταση
και ποτέ δεν αποδέχεται να το καταπατά
οποιοσδήποτε ζυγός
έτσι αντιστέκεται στους βαρβάρους
και συνεχίζει να παλεύει
με στρατηγική όλους τους εχθρούς
του Ελληνισμού διότι ξέρει
ότι είναι εχθροί και της Ανθρωπότητας
γι’ αυτό στάσου κι εσύ
στο ύψος των περιστάσεων.

Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας

Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας πρέπει να γίνει πιο δυναμική, διότι έχουμε χρόνια που την έχουμε αφήσει πίσω γιατί κανείς δεν της έδινε σημασία και είδαμε τα αποτελέσματα με τα Σκόπια, την Αλβανία και την Τουρκία. Επίσης πρέπει να προχωρήσουμε επιτέλους με την τριπλή συμφωνία όσον αφορά στην οριοθέτηση των ΑΟΖ με την Κύπρο και την Αίγυπτο.

Με άλλα λόγια πρέπει να μην καθυστερούμε και να παίρνουμε πρωτοβουλίες που μας εξασφαλίζουν νέες προοπτικές και πρέπει να αξιοποιήσουμε το θέμα της ΑΟΖ και στον χώρο της εξωτερικής πολιτικής, διότι αποτελεί ένα εργαλείο που κάνει τη διαφορά. Άλλωστε η αλλαγή φάσης σε γεωοικονομικό επίπεδο έχει επιπτώσεις στη γεωπολιτική, αλλά και στον τρόπο που μας βλέπουν οι σύμμαχοι και οι εχθροί μας.

Το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πεδίο της Ανατολικής Μεσογείου μας δίνει δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε στο Αιγαίο, αλλά και στα Νότια Βαλκάνια. Δεν υπάρχει άλλος χώρος για υποχώρηση και δεν είμαστε πια εξαρτημένοι ιδεολογικά από βαρβαρότητες του παρελθόντος.

Τώρα η δημοκρατική Ελλάδα με την ιστορία που προετοιμάζει ήδη το 2021 πρέπει να δείξει τι αξίζει και πώς δημιουργεί στρατηγικά το μέλλον παράγοντας ένα έργο που επηρεάζει προφανώς την εξωτερική πολιτική. Επειδή είμαστε ένας λαός που έχει αξιοπρέπεια λόγω του Ελληνισμού.

Ο Νίκος Λυγερός είναι μαθηματικός, 
στρατηγικός αναλυτής και γεννήθηκε...

Περισσότερα ΘέματαΝίκος Λυγερός



12793 - Οι εχθροί του Ελληνισμού - Ν. Λυγερός. July 27, 2013
42218 - Οι εχθροί του Ελληνισμού, Ν. Λυγερός, February 16, 2019
44767 - Ο Ελληνισμός δεν πεθαίνει, Ν. Λυγερός. August 2, 2019
20392 - Οι εχθροί μας, Ν. Λυγερός July 11, 2015
46381 - Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. November 2, 2019
42920 - Το ελληνοαμερικανικό πνεύμα. Ν. Λυγερός April 12, 2019

1η Δημοσίευση 20 Ιαν 2014 στις 4:27 π.μ.
nikos-lygeros-poihsh.blogspot.com/2014/01


Δεν υπάρχουν σχόλια: