Όταν ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ορθόδοξη Χριστιανική κηδεία (Βίντεο)

Μανώλης Γλέζος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος

Το ζωντανό σύμβολο για τον «αριστερό» χώρο 
βάζει τα πράγματα στη «θέση» τους. Σ. Ντρέκου 

«Όταν πεθάνω θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα, 
(απευθύνεται στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο)
και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. 
Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους 
να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα». Μ. Γλέζος

Στην αποκάλυψη, μιας αν μη τι άλλο ανέλπιστης πτυχής της πρόσφατης συνάντησης του με τον γνωστό αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο προχώρησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. 

Απευθυνόμενος προς κατοίκους και φορείς της Ναυπάκτου όπου βρέθηκε για να ευχηθεί στον εορτάζονται μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, ο Μανώλης Γλέζος, όχι μόνο του αποκάλυψε ότι θέλει να κηδευτεί και ταφεί χριστιανικά αλλά του ζήτησε να φροντίσει ο ίδιος ώστε να μην συμβεί κάτι διαφορετικό.

Ο διάλογος όπως τον μετέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι χαρακτηριστικός:

«Όταν πεθάνω θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα» φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς ο οποίος σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιερώνυμο του είπε πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των πατέρων.
Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ένιωσε σοκ από το αίτημα του Μανώλη Γλέζου. Σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος χαρακτήρισε την συνάντηση «αποκαλυπτική».[1]

ΔΕΙΤΕ το Βίντεο: Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται 
στον διάλογο του, με τον Μ. Γλέζο μετά το 00.53.


Η «αποκαλυπτική» συνάντηση του 
Αρχιεπισκόπου με τον Μανώλη Γλέζο

Εντυπωσιασμένος σε τέτοιο βαθμό που χαρακτήρισε την συνάντηση «αποκαλυπτική», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος μετά την επίσκεψη που δέχθηκε στο γραφείο του από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κ. Μανώλη Γλέζο.

«Είμαι χαρούμενος σήμερα γι αυτήν την συνάντηση» δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος ο οποίος συμπλήρωσε πως στην αφιέρωση που έκανε σε ένα βιβλίο που δώρισε στον κ. Γλέζο σημείωσε:
  • «22 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα αποκάλυψης για εμένα… Γιατί όλα αυτά που είπαμε ήταν για εμένα μια αποκάλυψη».
Ο Αρχιεπίσκοπος και ο κ. Γλέζος συζήτησαν για διάφορα θέματα δίνοντας μεγάλη έμφαση στο προσφυγικό όπως δήλωσαν και οι δύο. Ο κ. Γλέζος έκανε λόγο για «τεράστιο ανθρωπιστικό θέμα» για μια «τραγωδία» όπως χαρακτηριστικά είπε, «που δεν είναι ελληνική, δεν είναι ευρωπαϊκή, είναι μια ιστορία που θα στιγματίσει όλο τον κόσμο, εάν αφήσουμε να συνεχιστεί». 





Στην Ελλάδα των διχασμών και του μίσους

«Ο Μανόλης Γλέζος ζήτησε από τον αρχιεπίσκοπο θρησκευτική ορθόδοξη κηδεία, για να μην «αναμιχθούν άλλοι» καθώς είπε. Προφανώς εννοούσε κάποιους ομοϊδεάτες του, πού καταχρηστικά θα άρπαζαν την σορό του για πολιτική κηδεία, για να την χρησιμοποιήσουν σαν σύμβολο, ως γνήσιοι λειψανολάτρες. Τα ίδια έκαναν και με τον Φλωράκη, πού πέθανε με πλήρη συνείδηση και εν Χριστώ μετανοία.

Αντί όμως να χαρούμε για αυτήν την ομολογία πίστεως, κάποιοι από εμάς τους χριστιανούς, γιατί περί αυτού πρόκειται για ομολογία πίστεως, δεν είναι εύκολο για ένα σύμβολο της αριστεράς στην Ελλάδα των διχασμών και του μίσους, να εκφράσει δημόσια κάτι τέτοιο, αντί να χαρούμε, προσπαθούμε να βρούμε ψεγάδια και τρωτά στην δήλωση του.


Η σωτηρία δεν είναι μονοπώλιο των καλών συντηρητικών χριστιανών. Ο Χριστός κάλεσε όλους στην βασιλεία του. Από τον ληστή του μνήσθητι μου, έως τους φαρισαίους και τους άρχοντες των ιουδαίων, από την αλλοεθνή Χαναναία και την Σαμαρείτιδα, έως και τον αγιότερο προφήτη και τηρητή του νόμου. Μην κρίνουμε αλλότριους οικέτες. 


Ο Χριστός αναπαύεται εκεί πού εμείς δεν μπορούμε να δούμε και στο κάτω κάτω δεν έχουμε το δικαίωμα να δούμε. Επίσης, είναι ένα καλό μάθημα για τους νεόκοπους αριστερούς του κυνισμού. Οι παλιοί αριστεροί αγαπούσαν την θρησκεία. Δεν παρίσταναν τα φιλελεύθερα τσουτσέκια.» (εδώ)

Με αφορμή τον Μανώλη Γλέζο που ζήτησε χριστιανική κηδεία, αλλά και την εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη, κομμουνιστές αλλά και χριστιανοί ταυτόχρονα. Ο κομμουνισμός και αναρχοκομμουνισμός, δεν έχει τίποτα να χωρίσει από τον χριστιανισμό, το αντίθετο μάλιστα. Το ότι οι Ρώσοι επαναστάτες στράφηκαν κατά της θρησκείας ήταν τραγικό λάθος για αυτούς, συνδέοντας αντί να αποσυνδέσουν, τον χριστιανισμό και τους αγίους στάρετς του Χριστού με την τότε άρχουσα εκκλησία που είχε εναγκαλισθεί τους ευγενείς και την άρχουσα ρωσική τάξη, αποκτώντας μεγάλα οφέλη. Ίδε πρξ. αποστ. 4,32-6,8 όπως και το κατωτέρω, Β' ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ κεφ. Η' 10-15. Konstantinos Konstantinidis 5 Οκτωβρίου 2015

Β ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ 8

Β Κορ. 8,10 καὶ γνώμην ἐν τούτῳ δίδωμι· τοῦτο γὰρ ὑμῖν συμφέρει, οἵτινες οὐ μόνον τὸ ποιῆσαι, ἀλλὰ καὶ τὸ θέλειν προενήρξασθε ἀπὸ πέρυσι·

Β Κορ. 8,10 Διδω, λοιπόν, απλώς γνώμην στο ζήτημα αυτό, διότι αυτό, το να προσφέρετε με γενναιοδωρίαν, συμφέρει και σας τους ιδίους. Σεις άλλωστε έχετε αρχίσει από πέρυσι, πριν δηλαδή εγώ σας προτρέψω, όχι μόνον να κάνετε έρανον μεταξύ σας, αλλά και είχατε εκδηλώσει πρώτοι την θέλησίν σας δια το καλόν αυτό έργον.

Β Κορ. 8,11 νυνὶ δὲ καὶ τὸ ποιῆσαι ἐπιτελέσατε, ὅπως καθάπερ ἡ προθυμία τοῦ θέλειν, οὕτω καὶ τὸ ἐπιτελέσαι ἐκ τοῦ ἔχειν.

Β Κορ. 8,11 Τωρα, λοιπόν, σύμφωνα με την καλήν σας θέλησιν ολοκληρώσατε με τας εισφοράς σας το καλόν έργον, ώστε όπως εδείχθη η προθυμία της καλής σας θελήσεως, έτσι να ολοκληρωθή και το καλόν έργον με τας συνεισφοράς σας, ανάλογα με όσα έχετε.

Β Κορ. 8,12 εἰ γὰρ ἡ προθυμία πρόκειται, καθὸ ἐὰν ἔχῃ τις εὐπρόσδεκτος, οὐ καθὸ οὐκ ἔχει.

Β Κορ. 8,12 Διότι, όταν η προθυμία υπάρχη, τότε είναι κανείς ευπρόσδεκτος με ο,τι έχει, και όχι με ο,τι δεν έχει.

Β Κορ. 8,13 οὐ γὰρ ἵνα ἄλλοις ἄνεσις, ὑμῖν δὲ θλῖψις, ἀλλ᾿ ἐξ ἰσότητος ἐν τῷ νῦν καιρῷ τὸ ὑμῶν περίσσευμα εἰς τὸ ἐκείνων ὑστέρημα,

Β Κορ. 8,13 Διότι δεν θέλω ποτέ να δώσετε περισσότερα από όσα έχετε, ώστε η εισφορά σας αυτή να γίνη δια μεν τους άλλους άνεσις. δια σας δε στέρησις και στενοχωρία. Αλλά με κανόνα την ισότητα μεταξύ αδελφών, ώστε αυτό που περισεύει εις σας κατά την παρούσαν περίστασιν να έλθη ως συμπλήρωμα εις την στέρησιν εκείνων.

Β Κορ. 8,14 ἵνα καὶ τὸ ἐκείνων περίσσευμα γένηται εἰς τὸ ὑμῶν ὑστέρημα, ὅπως γένηται ἰσότης,

Β Κορ. 8,14 Έτσι δε και ο πλούτος της υπομονής και της προσευχής εκείνων προς τον Θεόν να συμπληρώση το ιδικόν σας υστέρημα, δια να γίνη και επί του πνευματικού αυτού πεδίου ισότης μεταξύ σας.


Περισσότερα: Μανώλης Γλέζος

2 σχόλια:

mpelesis panagiotis είπε...

Ο κος Γλέζος, κάνει κάτι ανάλογο με τον +Χαρίλαο;;;....

αμφοτεροδέξιος είπε...

Υπέροχο,Σοφία!
http://amfoterodexios.blogspot.gr/2015/10/blog-post_97.html