5/11/17

Πάλμερστον: Το νησί που βρίσκεται στο τέλος της Γης και χρειάζεται να ταξιδεύεις 9 μέρες σε μια βάρκα για να φθάσεις [Εικόνες +Βίντεο]


Το νησί Palmerston βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανήκει στα Cook Islands και πρόκειται στην ουσία για μια ατόλη (είναι κατηγορία κοραλλιογενών νησιών, τα οποία έχουν δακτυλιοειδές σχήμα και βρίσκονται σε τροπικές θάλασσες) 500 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Rarotonga.


Ανακαλύφθηκε από τον James Cook τον Ιούνιο του 1774 και αποτελεί σίγουρα έναν μικρό παράδεισο επί της γης… στην άκρη της Γης!

Όπως σημειώνει το Perierga.gr, το Πάλμερστον έχει μόνο 60 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με την αλιεία. Ο ανεφοδιασμός του νησιού γίνεται δύο φορές το χρόνο και αποτελεί και τη μοναδική ευκαιρία σε οποιονδήποτε το επιθυμεί να το επισκεφθεί. Ωστόσο, όπως καταφέρει να φθάσει εκεί μετά το εννιαήμερο ταξίδι του θα απολαύσει δωρεάν φαγητό και ύπνο, τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων και φυσικά όλα αυτά πάνω σε λευκές αμμώδεις παραλίες και με θέα το απέραντα γαλάζιο.

Ένα από τα πιο απομονωμένα νησιωτικά συμπλέγματα όπου οι 60 περίπου κάτοικοί του ασχολούνται αποκλειστικά με την αλιεία και έχουν τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους, καθώς όλοι μαζί προσπαθούν καθημερινά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες διαβίωσης. Ο ανεφοδιασμός του νησιού γίνεται μόλις 2 φορές το χρόνο, καταστήματα δεν υπάρχουν, ενώ η φιλοξενία των κατοίκων θεωρείται το σπουδαιότερο προτέρημά τους.

Το Πάλμερστον έχει τροπικό κλίμα, αλλά εκτίθεται συχνά σε ακραία καιρικά φαινόμενα (τροπικούς κυκλώνες). Μια ιδιαίτερα καταστροφική «σειρά» από καταιγίδες έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1920 και του 1930. Γενικά, διακρίνονται δύο περίοδοι: η υγρή (Δεκέμβριος-Απρίλιος) και η ξηρή (Μάϊος-Νοέμβριος).

Οι λίγοι επισκέπτες που μπορούν να φτάσουν εδώ μόλις 2 φορές το χρόνο απολαμβάνουν δωρεάν φαγητό και ύπνο, ενώ το απέραντο γαλάζιο και οι λευκές αμμώδεις παραλίες προσφέρουν άπειρες δυνατότητες χαλάρωσης και ξεκούρασης πέρα από τους έντονους ρυθμούς ζωής που ο καθένας έχει συνηθίσει να βιώνει αλλού.

Σε ένα πρόσφατο αφιέρωμα του BBC στην περιοχή αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε αυτόν τον μικρό επίγειο παράδεισο για να φτάσεις πρέπει να ταξιδέψεις 9 μέρες μέσα σε μια βάρκα με το φόβο να σε χτυπήσει τροπική καταιγίδα… Οι ήρεμοι ρυθμοί ζωής και η φιλοξενία των κατοίκων ειναι κάτι παραπάνω από μια καλή ανταμοιβή για την περιπέτειά σου…».

Ο William Marsters ήταν ο πρώτος μόνιμος κάτοικος του νησιού Palmerston πριν από 150 χρόνια. Γλώσσα είναι τα αγγλικά.

Στο τέλος της Γης μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο δύο φορές το χρόνο!


http://www.sophia-ntrekou.gr/2017/11/Palmerston-Atoll-Island.html
1η δημοσίευση αέναη επΑνάσταση 4 Φεβρουαρίου 2016
Τελευταία ενημέρωση και έλεγχος συνδέσμων:
6 Νοεμβρίου 2017 στις 15:13 www.sophia-ntrekou.gr

Σημ.: πατήστε την εικόνα ή τον σύνδεσμο για να δείτε τα Video.Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: