Ψυχανάλυση καθ' οδόν: όταν μία διαδρομή με ταξί, γίνεται θεραπευτική εμπειρία


Όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα από καιρού εις καιρόν. Κάποιοι μπορούν να τα λύσουν, ή έστω να κάνουν μία προσπάθεια, με μία συνεδρία στο ταξί, καθ' οδόν προς τη δουλειά τους.

Εταιρεία ταξί στη Στοκχόλμη, για μία εβδομάδα, προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους, κάνοντας την κούρσα, εμπειρία ζωής.

Στη Σουηδία, μία διαδρομή με ταξί γίνεται εμπειρία. Αφού ο πελάτης, μέχρι να φτάσει στον προορισμό του, θα έχει τη δυνατότητα μίας συνεδρίας, η οποία θα περιλαμβάνεται στην τιμή της κούρσας. 

Αν το άκουγε ο αείμνηστος Φρόιντ ίσως και να έσχιζε τα πτυχία του, αλλά είναι δύσκολοι οι καιροί και ίσως είναι μια καλή αρχή για περεταίρω ανάλυση του εαυτού.

Αμήν και στην Ελλάδα μας...


Η Ψυχανάλυση, αποτελεί μια από τις συνταρακτικότερες νοητικές συλλήψεις του ανθρώπινου είδους και συνίσταται αφενός μεν σε μια πλήρη θεωρία κατανόησης της λειτουργίας του ανθρώπινου ψυχισμού και αφετέρου σε μια αποτελεσματική ψυχοθεραπευτική τεχνική, δηλαδή την ψυχαναλυτική μέθοδο, όπως την δίδαξε ο Sigmund Freud ή την τροποποίησαν οι επίγονοί του (Jung, Adler, Rank, Ferenzchi, Lacan κλπ.).

Δείτε σχετικά:
Ο Ζακ Λακάν, ψυχαναλυτής του 21ου αιώνα
Η εμβληματική βραβευμένη ψυχαναλύτρια Άννα Ποταμιάνου και το Έργο της (Αφιέρωμα) Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία
Ψυχαναλυτικά και ψυχογλωσσολογικά πρότυπα στο έργο του Ανδρέα Εμπειρίκου

Περισσότερα Θέματα: Ψυχανάλυση

Δεν υπάρχουν σχόλια: