Γέρων Κλεόπας Ηλιέ: ο φόβος του Θεού και του θανάτου (βίντεο)

Elder Cleopa - Fear of God
Εάν θέλεις να πας κατ’ ευθείαν στον Χριστό, πρέπει να περάσεις από δύο τείχη. Αυτά τα τείχη δεν είναι από πέτρα, κεραμίδα ή λάσπη, αλλά είναι δύο τείχη πνευματικά. Το ένα δεξιά είναι‚ ο φόβος του Θεού. Το τείχος το αριστερό είναι‚ ο φόβος του θανάτου. Αυτά τα δύο τείχη, λυτρώνουν τον άνθρωπο από κάθε αμαρτία.

Elder Kleopas Ilie | Γέρων Κλεόπας Ηλιέ:
(10 Απριλίου 1912 – 2 Δεκεμβρίου 1998)

Ένας σύγχρονος όσιος Πατέρας της Εκκλησίας που γεννήθηκε και έδρασε στην Ρουμανία. Εφάμιλλος των γνωστών και αγαπητών μας Αγίων Γερόντων (Παϊσίου, Πορφυρίου, Ιακώβου...). Ασκήθηκε με αυταπάρνηση και ζήλο και διακόνησε ιεραποστολικά το έθνος του και όχι μόνον.

Ήταν η πνευματική παρηγορία και το στήριγμα, η γνήσια πατερική φωνή και ο απλανής οδηγός, ο ευλογημένος πατέρας και διδάσκαλος χιλιάδων πιστών που πρόστρεχαν κοντά του για να αναπαυθούν κυρίως στα δυσκολότατα χρόνια του αθεϊστικού καθεστώτος. Οι λόγοι και το παράδειγμά του αλλά κυρίως οι ιερές του πρεσβείες συνεχίζουν να βοηθούν όλον τον κόσμο.

Το 1977 ο π. Κλεόπας πήγε στο Άγιον Όρος να προσκυνήσει. Γύρισε πολλά μοναστήρια και όταν έφθασαν στον γέροντα Παΐσιο, ο π. Κλεόπας του ζήτησε μία συμβουλή: «Πάτερ Παΐσιε θα ήθελα να παραμείνω στο Άγιο Όρος, εσείς τι συμβουλή μου δίνετε;».

Ο γέροντας Παΐσιος που είχε το διορατικό χάρισμα του είπε: «Πάτερ Κλεόπα αν μείνεις στο Άγιο Όρος θα είσαι ένα λουλούδι που θα προστεθεί στα άλλα πνευματικά λουλούδια του Αγίου Όρους, αλλά αν θα πας στην Ρουμανία –και αυτό να κάνεις, θα θεωρείσαι ένας απόστολος»!

Αυτή είναι μία μεγάλη αλήθεια. Καί τότε ο π. Κλεόπας υπήκουσε, βλέποντας πως αυτός ο λόγος βγήκε από το στόμα του Θεού, αν και είχε μεγάλη αγάπη για το Άγιον Όρος και την Παναγία.

2 Δεκεμβρίου 1998 στις 2:20 τα ξημερώματα 
παρέδωσε την ψυχή του προσδοκώντας 
την κοινή ανάσταση και την αιώνια ζωή. 

Την ευχή του να έχουμε. 
Ακούστε τον στο βίντεο.

Βίντεο Γέρων Κλεόπας Ηλιέ: Ο φόβος του Θεού


Română: Cleopa Ilie, născut cu numele de Constantin Ilie (n. 10 aprilie 1912, comuna Suliţa, judeţul Botoşani - d. 2 decembrie 1998, Mănăstirea Sihăstria) a fost arhimandrit şi stareţ la Mănăstirea Sihăstria, fiind un renumit trăitor al credinţei ortodoxe.

English: Father Cleopa Ilie (Romanian pronunciation: [kleˈopa iˈlie] 10 April 1912 – 2 December 1998) was an abbot of the Sihastria Monastery. He was a well-known spiritual representative of the Romanian Orthodox Church.

Σχετικά θέματα:
Σχετικά με τον Θάνατο