Τραγωδία στο Άγιο Όρος: Νεκρός προσκυνητής έπεσε στον γκρεμό κρατώντας μία εικόνα της Παναγίας

Προσκυνητής στο Άγιο Όρος βούτηξε στο κενό κρατώντας μια εικόνα της Παναγίας

Νεκρός εντοπίστηκε χθες το απόγευμα 12/12/2019 ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα, από μοναχό της Μονής Μεγίστης Λαύρας, νέος 28 ετών Ρουμανικής καταγωγής στον περίβολο του Σπηλαίου του Αγίου Αθανασίου, έπειτα από πτώση του σε γκρεμό ύψους 40 μέτρων. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές.

Στην Αγκαλιά του κρατούσε σφιχτά μία εικόνα της Παναγίας.

Σήμερα η σορός του άτυχου νέου, αναμένετε να μεταφερθεί 
στη Θεσσαλονίκη για διερεύνηση ιατροδικαστικής εξέτασης.

Τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά ως προς το δυστύχημα για το αν ήταν ατύχημα η αυτοκτονία.

Τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του εικοσιοκτάχρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στον περίβολο του Σπηλαίου του Αγίου Αθανασίου, στο Άγιον Όρος, ερευνούν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές. 

Παρότι δεν διαπιστώθηκαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα, ενώ «φως» στα αίτια του θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο εικοσιοκτάχρονος βρισκόταν ως επισκέπτης στο Άγιον Όρος και διέμενε από τις 4 Δεκεμβρίου στη Ρουμανική Σκήτη του Τίμιου Προδρόμου που ανήκει στο Μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας. Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε το αστυνομικό τμήμα Αγίου Όρους στις Καρυές. Μόλις πριν μία εβδομάδα έλαβε το πτυχίο του από την Θεολογική σχολή της Ρουμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, athoszone.wordpress.com


ΣΚΗΤΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
Άγιο Όρος - Mount Athos

Κοινόβια Ρουμάνικη σκήτη, μέχρι το 1854, ήταν ελληνικό κελί. Το 1856 γίνεται σκήτη και καταλαμβάνεται από Μολδαβούς μοναχούς.

Ο κύριος ναός χτίστηκε το 1857 και ονομάστηκε προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου. Όλα τα έργα ζωγραφικής κατασκευάστηκαν από τους Ρουμάνους ζωγράφους το 1863.

Σήμερα ζουν 25 μόνιμοι Ρουμάνοι μοναχοί. Το Κυριακό (κεντρικός ναός) αποτελείται από λείψανα και εικόνες. Ένας από αυτούς είναι της Παναγίας της Αχειροποιήτου.

Η βιβλιοθήκη αποτελείται από 5000 τυπωμένα βιβλία – τα περισσότερα από αυτά στη ρουμανική γλώσσα – και 130 χειρόγραφα. Κοντά στη σκήτη, σε ένα μέρος που ονομάζεται Βίγλα, βρίσκεται το σπήλαιο του Αγίου Αθανασίου. Η σκήτη ανήκει στο μοναστήρι της Μεγίστης Λαύρας.

by Αέναη επΑνάσταση

Δεν υπάρχουν σχόλια: