Κυριακή των Βαΐων και Μεγάλη Δευτέρα - Δρ. Σπυρίδων Τσιτσίγκος (Videos) τα νοήματα της Κυριακής των Βαΐων και της Μεγάλης Δευτέρας


Ο Καθηγητής της Ψυχολογίας της Θρησκείας στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας & Θρησκειολογίας του Παν. Αθηνών Δρ. Σπυρίδων Τσιτσίγκος, MA, PhD, ThD, αναλύει στα παρακάτω βίντεο τα νοήματα της Κυριακής των Βαΐων και της Μεγάλης Δευτέρας.

Ο Σπυρίδων Τσιτσίγκος είναι Τακτικός Καθηγητής Ψυχολογίας της Θρησκείας, στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών [ΕΚΠΑ].

Γεννήθηκε το 1959 στη Χαλκίδα, όπου ολοκλήρωσε την εγκύκλια μόρφωσή του, παράλληλα με εικαστικές και μουσικές (ευρωπαϊκές και βυζαντινές) σπουδές.

Μετά την αποφοίτησή του από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών, ενεγράφη στη Φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου Κρήτης, ενώ υπηρέτησε πάνω από μια 20ετία στη Δ/θμια Εκπαίδευση και στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών.

Με υποτροφίες τού ERASMUS και της Εκκλησίας τής Ελλάδος, μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία (ΜΑ, University of Durham) και, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εκπόνησε διδακτορικές διατριβές στη Θ.Σ. Θεσσαλονίκης και το ΦΠΨ Αθηνών.

(Spyridon Tsitsigkos - YouTube) Ακούστε τις ομιλίες ►►►►►

Δεν υπάρχουν σχόλια: