Δείτε την ταινία: Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Carol 1984) με ελληνικούς υπότιτλους τον Ebenezer Scrooge

A Christmas Carol

Μία από τις ομορφότερες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ με αφορμή τα Χριστούγεννα είναι αναμφισβήτητα το υπέροχο διήγημα του Τσάρλς Ντίκενς, 🎄 Χριστουγεννιάτικη ιστορία 🎄 (A Christmas Carol - Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα). Το έργο αποτέλεσε αγαπημένο ανάγνωσμα ολόκληρων γενιών και λατρεύτηκε σχεδόν σε όλες τις κινηματογραφικές μεταφορές.

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία γνώρισε πολλές μεταφορές στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, το θέατρο και την όπερα. Ίσως η καλύτερη μεταφορά στον Κινηματογράφου της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας αυτήν του 1984, με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Σι Σκοτ (George C. Scott) και σκηνοθεσία του Κλίβ Ντόννερ (Clive Donner).

Δείτε την στο βίντεο και... Καλή θέαση... 🎄


Μια ερμηνεία σταθμός από τον μεγάλο Ηθοποιό GEORGE C. SKOTT (Γεννήθηκε 18 Οκτωβρίου 1927 και πέθανε 22 Σεπτεμβρίου 1999), ο οποίος κυριολεκτικά δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στα όρια της ιστορίας γράφοντας εποχή!

Μάλιστα αν αναρωτηθεί κανείς πόσοι και πόσοι εντελώς ανύπαρκτοι υποκριτικά «ηθοποιοί» έχουν τιμηθεί με ανάλογα κινηματογραφικά στημένα βραβεία, τότε συμπεραίνεις άνετα πως μορφές σαν τον GEORGE C. SKOTT κοσμούν τον κόσμο της 7ης τέχνης.

Ακολουθούμε τον ΣΤΥΓΝΟ, ΠΑΓΩΜΕΝΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟ Ebenezer Scrooge, να βιώνει το μαρτύριο-δοκιμασία των ΤΡΙΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΩΝ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ στην εξαγνιστική πορεία του και στην κάθαρσή του για να νιώσει και να μετατραπεί πάλι σε ΑΝΘΡΩΠΟ, με ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, με ΑΞΙΕΣ, με ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ για τα όσα τεκταίνονται γύρω του.

Ο Ίδιος ο EBENEZER SCROODGE αντιλαμβάνεται τον σάπιο κόσμο του και τις χρεοκοπημένες του αξίες και ΕΚΛΙΠΑΡΕΙ για ΛΥΠΗΣΗ και ΟΙΚΤΟ. Μετανοιωμένος ζητάει όλα αυτά να μην γίνουν πραγματικότητα και ως εκ θαύματος ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ τον βρίσκει στο κρεβάτι του έχοντας ξυπνήσει απ' τον εφιάλτη και τη δοκιμασία.

Ο Ebenezer Scrooge είναι πια άλλος άνθρωπος, ζεστός, ήρεμος, γαλήνιος, φιλικός, γλυκός και τρυφερός, έτοιμος πια να μοιραστεί τα πλούτη του και την ισχύ του με τους ανθρώπους που πονούν και υποφέρουν.

Το ΠΝΕΥΜΑ των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ έχει κάνει το δικό του ΘΑΥΜΑ.

Ο Κάρολος Ντίκενς (Τσαρλς Ντίκενς Charles Dickens, 7 Φεβρουαρίου 1812 - 9 Ιουνίου 1870) υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Άγγλους μυθιστοριογράφους και κριτικούς της κοινωνίας. Επινόησε ορισμένους από τους γνωστότερους διεθνώς φανταστικούς χαρακτήρες και θεωρείται από πολλούς ως ο σπουδαιότερος συγγραφέας της Βικτωριανής Εποχής. Τα έργα του έχαιραν άνευ προηγουμένου δημοτικότητας κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ αυτή η δημοφιλία διατηρείται και σήμερα τόσο για τα μυθιστορήματα όσο και για τα διηγήματά του. Οι κριτικοί της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα όπως και οι ακαδημαϊκοί τον έχουν αναγνωρίσει ως μια λογοτεχνική διάνοια.

Διαβάστε την θεολογική και ευαγγελική ανάλυση
Η Παραβολή του Πλουσίου και του Φτωχού Λαζάρου 
στο έργο του Κάρολου Ντίκενς «A Christmas Carol» 

Σε αυτές τις γραμμές θα επιχειρήσουμε μια,
όσο το δυνατόν, επιγραμματική ψηλάφηση 
του θαυμαστού κι αγαπημένου μας έργου, 
σκιαγραφώντας αδρά κάποιους βασικούς άξονες.

Οι αρετές της καλοσύνης, της ανθρωπιάς, της συμπόνιας, 
της ελπίδας με κορυφαία την αγάπη, μετατρέπουν τον 
διδακτικό χαρακτήρα του έργου σε ευαγγελικό ανάγνωσμα.

A Christmas Carol


Δεν υπάρχουν σχόλια: