Η Νύχτα των Ευχών την Παραμονή των Χριστουγέννων στην Πανδημία του COVID-19 (video)


Η Νύχτα των Ευχών βίντεο από τον Δήμο 
Αθηναίων την Παραμονή Χριστουγέννων

Fanarakia Christmas Event

Έναν διαφορετικό εορτασμό της παραμονής των Χριστουγέννων επέλεξε για φέτος ο δήμος Αθηναίων, προσαρμοζόμενος αναγκαστικά σε όσα επιτάσσει η πανδημία που παραμένει σε έξαρση. Ο δήμος γύρισε ένα εορταστικό ατμοσφαιρικό βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί η στολισμένη Αθήνα και η χορευτική ομάδα Α2 και μας καλεί όλους, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον ιό, να στείλουμε τις ευχές μας οι οποίες... απόψε πιάνουν...

Η Παραμονή των Χριστουγέννων δεν είναι μια νύχτα σαν όλες τις άλλες… Κάθε χρόνο, μας γεμίζει ζεστασιά, χαρά και ελπίδα ότι όλες μας οι ευχές θα γίνουν πραγματικότητα.

Πέρυσι, αυτή τη βραδιά, είχαμε την ευκαιρία, για πρώτη φορά, να βρεθούμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, στην πλατεία Κοτζιά και να γεμίσουμε ολόκληρη την πόλη με τις ευχές μας, αφήνοντας τα φαναράκια μας να πετάξουν στον αθηναϊκό ουρανό.


Καθώς όμως, φέτος, δεν θα μπορέσουμε να είμαστε πάλι εκεί, ο ένας πλάι στον άλλον, δίπλα-δίπλα με τους αγαπημένους μας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει έναν διαφορετικό τρόπο να μεταφέρει τις ευχές μας και να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, δίνοντας, παράλληλα, βήμα σε νέους καλλιτέχνες.

Η ομάδα Α2, ο Άγγελος, η Ιωάννα-Κορίνα, η Ίρις, η Ελένη και ο Χρίστος, χορεύουν για μας από το Δημαρχιακό Μέγαρο και, εκφράζοντας τις ευχές όλων μας, περιγράφουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, όλα αυτά που μας φέρνουν κοντά, όλα αυτά που μας συνδέουν. Μας ταξιδεύουν εκεί «που συναντά ο ένας τον άλλο, που αγγίζει ο ένας τον άλλο, που στηρίζει ο ένας τον άλλο, που δίνει ο ένας στον άλλο, που ενώνεται ο ένας με τον άλλο, που εμπιστεύεται ο ένας τον άλλο, που ανεβάζει ο ένας τον άλλο, που εμπνέει ο ένας τον άλλο. Εκεί που ο ένας, κάνει τον άλλο να ονειρεύεται.»

Και τελικά μας μεταφέρουν εκεί που είναι το δικό μας «μαζί».
Γιατί το «μαζί» είναι που κάνει τα πάντα να μπορούν να συμβούν.

Φέτος, η καθεμία, ο καθένας ξεχωριστά έχουμε την ίδια ευχή. Να είμαστε όλοι μαζί... κι η αποψινή νύχτα –είπαμε– δεν είναι σαν τις άλλες. Απόψε οι ευχές μας πιάνουν...

Δείτε επίσης:


🎄 Καλά Χριστούγεννα... Να ευχόμαστε με το νόημα
της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζουμε
την Γέννηση του Χριστού και όχι κάτι αφηρημένο 🎄

★ ★ Ας Γίνουμε όλες και όλοι Αστέρια ★ ★ ★
Το ταξίδι των μάγων, είναι και η δική μας ζωή…

ΠερισσότεραΧριστούγεννα

Δεν υπάρχουν σχόλια: