π. Νικόλαος Λουδοβίκος: Ο Χρόνος ένας αμείλικτος εχθρός ή ένας αιώνιος φίλος μας;


Ο π. Νικόλαος Λουδοβίκος στην εκπομπή 
De Profundis στο TV100 16 Οκτωβρίου 2020

Ο χρόνος. Ένας αμείλικτος εχθρός ή ένας αιώνιος φίλος μας

Στην εκπομπή μιλούν: Ο π. Νικόλας Λουδοβίκος καθηγητής Δογματικής & Φιλοσοφίας στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, Ζαχαρίας Σκούρας καθηγητής Γενετικής τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ, Θεόδωρος Καμπουρίδης Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΑΠΘ, Γιάννης Αντωνίου καθηγητής τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ). Επιμέλεια/παρουσίαση: Μαρία Αναγνωστίδου.

Η Ορθοδοξία είναι το αναπόφευκτο μέλλον
της Ανθρωπότητας. Συμφιλιώνει τον άνθρωπο
με τον Δημιουργό του και με τον συνάνθρωπο του.

Ο ψυχολόγος/ψυχαναλυτής και θεολόγος π. Νικόλαος Λουδοβίκος γεννήθηκε στον Βόλο το 1959 και είναι συγγραφέας, διδάκτορας θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.. Έχει σπουδάσει ψυχολογία, παιδαγωγική, θεολογία και φιλοσοφία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Παρίσι (στην Σορβόνη -Paris IV, και στο Καθολικό Ινστιτούτο του Παρισίου) και το Κέμπριτζ.

Το βάθος και το κάλλος της σκέψης του π. Νικόλαου Λουδοβίκου είναι την στιγμή που ομολογεί η δημοσιογράφος: «Νοιώθω ήδη διαφορετική».


Δείτε επίσης: Ορθόδοξη Θεολογία και Ψυχολογία του Βάθους - π. Νικόλαος Λουδοβίκος
Περισσότερα: π. Νικόλαος Λουδοβίκος, Χρόνος


1 σχόλιο:

Μιχάλης είπε...

Αρκούντως ενδιαφέρον θέμα και ουσιώδη τα ζητήματά του, άξιο της προσοχής που απαιτείται, καθώς και των προβληματισμών που προκαλεί, με πιθανότητα ενδεχόμενης μετακίνησης από προγενέστερες σχετικές μ' αυτά θεωρήσεις και θέσεις.