Στην Κλεοπάτρα, για την Γενέθλιο Ημέρα της (Video)


🎂 🌹 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ αστεράκι μου ★ με ΥΓΕΙΑ 💕 🎂
Επιτυχίες Προσωπικές και Κοινωνικο / Επαγγελματικές!

Τα Γενέθλιά σου πολυαγαπημένη μου ανιψιά Κλεοπάτρα,
δεν είναι μια τυχαία Γενέθλιος Ημέρα ...!!!

12 Αυγούστου του 30 π.Χ. «έφυγε στο αιώνιο βασίλειό της» η Κλεοπάτρα Ζ', η γνωστή στην ιστορία, διάσημη και τελευταία βασίλισσα της Αιγύπτου, η επονομαζόμενη και «Βασίλισσα των Βασιλέων».

Ήταν αρχαία Ελληνίδα και όχι Αιγύπτια όπως πολλοί νομίζουν, ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ονομαστή για την ομορφιά, το πνεύμα και την τόλμη της, που δοξάστηκε από την ιστορία, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και γενικά σε όλες τις τέχνες.

Ιδιαιτέρως ευφυής (ασυνήθιστη ικανότητα να μαθαίνει ξένες γλώσσες) και ικανή πολιτικός, κατόρθωσε να φέρει την ευημερία και την ειρήνη στην αχανή επικράτειά της από τις συνεχείς εμφύλιες διαμάχες.

Χάρη στην προσωπική της γοητεία επηρέασε καθοριστικά τη πολιτική, κατόρθωσε να γοητεύσει δύο από τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής της, τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο.

Κατόρθωσε να αντιπροσωπεύει, όσο καμιά άλλη γυναίκα στην ιστορία, το πρότυπο της ερωτικής και μοιραίας γυναίκας.

Κλεοπάτρα (69 – 30 π.Χ.) Αιγυπτιακό Μουσείο Cleopatra VII-statue
Κλεοπάτρα (69 – 30 π.Χ.) Αιγυπτιακό Μουσείο Cleopatra VII-statue

Το 1963, o σκηνοθέτης Τζόζεφ Μάνκιεβιτς μετέφερε στον κινηματογράφο την βιογραφία της Κλεοπάτρας, βασισμένος σε αρχαίες ιστορικές πηγές, όπως του ιστορικού μας και φιλόσοφου Πλούταρχου, με πρωταγωνιστές το εκρηκτικό δίδυμο των Ρίτσαρντ Μπάρτον και Ελίζαμπεθ Τέιλορ. (βλ. εδώ)

♦ Στο πασίγνωστο ποίημα «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον» του μεγάλου μας οικουμενικού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη «...Σαν έτοιμος από καιρό, σά θαρραλέος, [...] αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια πού χάνεις...», ο Αντώνιος δε χάνει μόνο την Αλεξάνδρεια, αλλά χάνει την μεγάλη αγάπη του... την Κλεοπάτρα του ❤️

♦ Αφιερωμένη η εργασία μου «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον, Κ. Καβάφης (Ανάλυση)» στην λατρευτή μου Ανιψιά επ' ονόματι Κλεοπάτρα, για την Γενέθλιο Ημέρα της, την 12η Αυγούστου.


Η Θεία Σοφία, η Γιαγιά σου Κλεοπάτρα
και η γιαγιά της Κλεοπάτρα, σου εύχονται...
♪ ♪ ♫ ♫ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 💕 🎂 🌹 ♪  ♫


♬♫ Βίντεο: Καίσαρας, Αντώνιος και Κλεοπάτρα με το
τραγούδι «A Thousand Kisses Deep», Λέοναρντ Κοέν


Δεν υπάρχουν σχόλια: