Για ποιό λόγο ο Θεός θέλησε να γίνει άνθρωπος; Ποιός ήταν πραγματικά ο Ιησούς Χριστός; (Videos)

Church of Maria Gern Berchtesgaden, in the German Bavarian Alps.
Church of Maria Gern Berchtesgaden, in the German Bavarian Alps.
Μτφ,: Χριστούγεννα στην Εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής βόρεια 
του Μπερχτεσγκάντεν στις Βαυαρικές Άλπεις, στα σύνορα με την Αυστρία.

Ένα δευτερόλεπτο υπάρξεως με το φόρτο της Αγάπης
είναι σαφώς προτιμότερο από την ανυπαρξία

Στην TV100 το βίντεο με ολόκληρη την εκπομπή De Profundis (Εκ Βαθέων) (24 και 31-12-2021), που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου, με το αφιέρωμα στη Γέννηση του Θεανθρώπου, με καλεσμένους, τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Χρυσόστομο Σταμούλη και τον ομότιμο καθηγητή Θεολογίας, Μιλτιάδη Κωνσταντίνου με θέμα: «Για ποιο λόγο ο Θεός θέλησε να γίνει άνθρωπος.»

• Ποιος ήταν πραγματικά ο Ιησούς Χριστός;
• Που ήταν ο Χριστός από 13 έως 30 ετών;
• Υπήρξε στα αλήθεια Εσσαίος;
• Ποια είναι η αλήθεια για τα θαύματα Του,
τη διδασκαλία Του, αλλά και τη Θεϊκή Του υπόσταση;
• Πως σε μόλις τρία χρόνια ενεργούς διακονίας, ο Ιησούς
Χριστός άλλαξε τον κόσμο για τους επόμενους 21 αιώνες;

Η εκπομπή χωρίζεται σε δύο μέρη, καθώς εξετάζεται τόσο
η ιστορική όσο και η θεολογική διάσταση του Θεανθρώπου.

Α' μέρος, στις 24 Δεκεμβρίου 2021, φιλοξενείται ο Κοσμήτορας της
Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ Χρυσόστομος Σταμούλης, ενώ στο...













Β' μέρος - ημέρα προβολής 31 Δεκεμβρίου 2021, ο
ομότιμος καθηγητής Θεολογίας Μιλτιάδης Κωνσταντίνου.













Ο Χρυσόστομος Σταμούλης γεννήθηκε το 1964 στην Άφυτο Χαλκιδικής. Σπούδασε Θεολογία στα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, του Βελιγραδίου και του Ντάραμ Αγγλίας. Το 1989 αναγορεύτηκε διδάκτορας Θεολογίας του Α.Π.Θ.

Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του Α.Π.Θ. και διδάσκει τα μαθήματα της Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας και της Φιλόκαλης Αισθητικής της Ορθοδοξίας.

Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων και άρθρων. Έκανε μουσικές σπουδές στο Μακεδονικό και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Διευθύνει τη Χορωδία και την ορχήστρα Νέων, "Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος" Θεσσαλονίκης. Συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες, διευθυντές ορχηστρών και τραγουδιστές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 1998 παρουσίασε την πρώτη του δισκογραφική εργασία με τίτλο "Λιταία πύλη". Πρόσφατα ολοκλήρωσε τη μουσική για την ταινία: "Τα βήματα του αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα" (2000) και το ντοκιμαντέρ "Καππαδοκία"¨(2002).

Ο Μιλτιάδης Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1952 στην Κοζάνη. Σπούδασε θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε ειδικές σπουδές στη Φιλολογία των αρχαίων λαών της Μεσοποταμίας και Συρίας-Παλαιστίνης στο Τύμπιγκεν της Γερμανίας. Από το 1984 διδάσκει στο τμήμα θεολογίας Α.Π.Θ. Παλαιά Διαθήκη και Βιβλική Εβραϊκή Γλώσσα. 

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας και υπεύθυνος του προγράμματος για τη μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης στα νέα ελληνικά. Μετέχει επίσης στην επιστημονική επιτροπή για τον σχεδιασμό του μεταφραστικού έργου των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο.

De profundis (Εκ βαθέων), μια εκπομπή που ασχολείται με θεματικές που άπτονται της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από τα γνωστικά πεδία της τέχνης, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της θρησκείας. Στην επιμέλεια και παρουσίαση του De profundis, η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου, υποδέχεται στην 90λεπτης διάρκειας εκπομπή, τον κεντρικό καλεσμένο, για να προσεγγίσουν από κοινού το εκάστοτε θέμα.

Πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πλαισιώνονται από δημοφιλή πρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων που μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες ή σκέψεις τους πάνω στο θέμα. Παραπομπές σε κείμενα στοχαστών, συγγραφέων, καλλιτεχνών, μέσα από εικόνες, βοηθούν στην πρόοδο της συζήτησης και στην τεκμηρίωση των θεμάτων που απασχολούν τους συνομιλητές. Παρασκευή 22:00, Επανάληψη Τρίτη 15:00@TV100















Δεν υπάρχουν σχόλια: