Ν. Λυγερός: η Μακεδονία δεν πάει πουθενά εδώ θα μείνει όπως λέει και το τραγούδι το λαϊκό (του Βασίλη Καρρά)

Ν. Λυγερός: Η Μακεδονία δεν πάει πουθενά εδώ θα μείνει, όπως λέει και το τραγούδι το λαϊκό (Βίντεο)

Ν. Λυγερός - Η Μακεδονία δεν πάει πουθενά

Όσο και να χτυπιέται η εξουσία, ο Πρωθυπουργός και ο ΥπΕξ, η Μακεδονία δεν πάει πουθενά εδώ θα μείνει όπως λέει και το τραγούδι το λαϊκό. Όσα και να λένε δεν μπορούμε να παραδώσουμε ως Έλληνες, το όνομα της Μακεδονίας ακόμα κι αν θεωρούν μερικοί ότι η εξουσία δεν ακούει τον ελληνικό λαό.

Στην πραγματικότητα όλη η κυβέρνηση ακούει όλο και πιο προσεχτικά τον λαό διότι αντιλαμβάνεται ότι το Σκοπιανό έχει πολιτικό κόστος για όσους ήθελαν να παραχωρήσουν τα πάντα λόγω ιδεολογίας. Αλλά βέβαια επειδή η έδρα τους είναι ακόμα πιο σημαντική, σίγουρα μερικοί από αυτούς θα κάνουν υπέρβαση για να σωθεί η καριέρα τους. Άρα ξέρουμε από τώρα πόσο βαθιά ιδεολόγοι είναι αφού το βάθος τους είναι αυτό του καθίσματος.

Διότι ακριβώς κατά βάθος ακόμα και ο σταλινισμός τους είναι εκφυλισμένος γιατί ποτέ δεν έζησαν εκεί που λειτουργούσε. Πάντα έμεναν στην Ελλάδα για να μας πείσουν ότι το σύστημα που ήθελαν ήταν το καλύτερο του κόσμου δίχως όμως να μετακομίσουν στις χώρες του.

Γι’ αυτό τους λέμε από τώρα ότι όταν θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που μας έχουν βάλει με την δήθεν επίλυση, με τον δικό μας τρόπο θα τους αφήσουμε να παραμένουν στην Ελλάδα ακόμα κι αν δεν βλέπουν ότι είναι η πατρίδα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Σημ: Σ. ΝτρέκουΟ Βασίλης Καρράς εμφανίστηκε στο Stage Live στη Θεσσαλονίκη και συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά του το «Μακεδονία Ξακουστή» με αφορμή το συλλαλητήριο για το όνομα της πΓΔΜ (Βόρεια Μακεδονία, επίσημα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, είναι η χώρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης με πρωτεύουσα τα Σκόπια). Ο ίδιος είπε: «Ένα μήνυμα μόνο, η Μακεδονία είναι εδώ»!


Θα παλέψουμε έως τη νίκη

Όσοι αναρωτιούνται αν ένας αγώνας αξίζει πρέπει να αντιληφθούν ότι η αξία του προέρχεται από τον ίδιο τον αγώνα μας για να επιτευχθεί ο στόχος ή ακόμα και το όραμα. Έτσι έγινε όταν παλέψαμε για το Σχέδιο Ανάν, για την ελληνική ΑΟΖ, για τον ελληνικό ζεόλιθο, για το Σκοπιανό τώρα δίχως ποτέ να ξεχάσουμε τους αγώνες για την αναγνώριση των γενοκτονιών και βέβαια για τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας.

Έτσι το Σκοπιανό είναι από τα πλέον διαχειρίσιμα προβλήματα. Όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι το υπερστηρίζει μια ιδεολογία βαρβαρότητας που νοσταλγεί τον σταλινισμό.

Κατά συνέπεια δεν είναι ο σκοπιανός λαός ο αληθινός εχθρός μας διότι αυτός εκμεταλλεύεται από το σύστημα που επικρατούσε για δεκαετίες πάνω σε αυτή τη χώρα, όχι ο θεμελιακός εχθρός για τον Ελληνισμό είναι μία μορφή μεταμοντέρνου σταλινισμού που θεωρεί ότι η εξουσία μπορεί να κάνει τα πάντα ακόμα και να καταπατάει τον ίδιο τον λαό της ασχέτως αν είναι ένα μεγάλο ποσοστό του που την έχει επιλέξει. Όμως όλοι ξέρουν πόσο σάπια είναι τα θεμέλια αυτής της ιδεολογίας και πόσο καταστροφική είναι για την Ανθρωπότητα όπου και να έχει εμφανισθεί πάνω στον πλανήτη.

Η αθωότητα μερικών σε πολιτικό επίπεδο έχει μετατραπεί από άλλους σε εργαλείο χειραγώγησης. Κατά συνέπεια χωρίς αντίσταση ακόμα και οι αθώοι μετατρέπονται σε συνεργούς της βαρβαρότητας.

Γι' αυτό δεν υπάρχει συμβιβασμός. Πρέπει να νικήσει το φως, πάση θυσία.

Εγώ υπέγραψα. Στείλε το όπου μπορείς με την προτροπή να το υπογράψουν » Νίκος Λυγερός: Υπογράψτε ενάντια στη Συμφωνία για τη Μακεδονία


Έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

Β. Καρράς,1989 ήταν ο πρώτος τραγουδιστής
που πήρε ποσοστά από τα σπασμένα πιάτα.

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς στις 17.00 το απόγευμα της Κυριακής (24 Δεκεμβρίου 2023). Απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σε ηλικία 70 ετών, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο.

Το τελευταίο διάστημα, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κορωνοϊό στην εντατική.

Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, ενώ σε ηλικία 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργαστεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ' έχεις Κάνει Αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Κατέχει ένα ρεκόρ Γκίνες που δεν έχει κανένας άλλος Ευρωπαίος. Μάζεψε 17.000 κόσμο στο στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000 θεατές έμειναν απέξω χωρίς εισιτήριο.

30 Μαΐου 2024 | Δημοσιεύτηκε η διαθήκη του, η
περιουσία του ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ


ProtoThemaΛίγους μήνες από τον θάνατο του Β. Καρρά
δημοσιεύτηκε η διαθήκη του δημοφιλούς τραγουδιστή.

Ο Βασίλης Καρράς έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο νικημένος από τον καρκίνο. Περίπου έξι μήνες μετά τον θάνατο του, δημοσιεύεται η διαθήκη του καλλιτέχνη.

Η σύζυγος του Βασίλη Καρρά και η κόρη του λαμβάνουν το σύνολο της περιουσίας του, το οποίο ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Το 50% της περιουσίας του τραγουδιστή το κληρονομεί η σύζυγός του και το υπόλοιπο 50% η κόρη του. Όσον αφορά στα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του, για τα επόμενα 50 χρόνια θα ανήκουν στην σύζυγό του Χριστίνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Το πρωινό» του ΑΝΤ1.

Τι περιλαμβάνει αναλυτικά η κληρονομιά που άφησε στην οικογένειά του:

  1. Τη μονοκατοικία στην Καρδία Θεσσαλονίκης
  2. Το «χωριό της Ειρήνης»
  3. Το κτήμα στο Κοκκινοχώρι Καβάλας
  4. Το παραθαλάσσιο εξοχικό του
  5. Ένα πολυτελές διαμέρισμα στην Αθήνα
  6. Τραπεζικές καταθέσεις
  7. Τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του, τα οποία για τα επόμενα 50 χρόνια ανήκουν στη σύζυγό του

Αξίζει να σημειωθεί παλιότερα είχε γίνει μία άκρως δελεαστική πρόταση στον Βασίλη Καρρά να πουλήσει το «χωριό της Ειρήνης» αντί για 7 εκατομμύρια ευρώ.


Πηγή: Αέναη επΑνάσταση by Sophia Ntrekou.gr

Περισσότερα: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΕΔΩ: Μακεδονία

Πληροφορίες αντλήθηκαν από: Bio: wikipedia.org Vasilis Karras
30 Μαΐου 2024 | Δημοσιεύτηκε η διαθήκη του - protothema.gr
39254 - Η Μακεδονία δεν πάει πουθενά, Ν. Λυγερός: July 17, 2018
39258 - Θα παλέψουμε έως τη νίκη, Ν. Λυγερός: July 18, 2018

VIDEO: «Έφυγε» από τη ζωή ο μεγάλος
λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης ΚαρράςΔεν υπάρχουν σχόλια: