Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και τραγούδια με την Νεκταρία Καραντζή (Video)


🎄 Καλή Χριστουγεννιάτικη Θέαση 🎄
Επιμέλεια Σοφία Ντρέκου

Η απόλυτη Ορθόδοξη Ελληνίδα Ρωμηά.
Το θηλυκό αηδόνι της Πατρίδας!
Τυχεροί όσοι έχουν την τύχη να την 
ακούν από κοντά να δοξάζει 
τον Θεό με το ταλέντο της. 

Η κ. Νεκταρία Καραντζή είναι ιεροψάλτρια και τραγουδίστρια παραδοσιακής μουσικής. Είναι η πρώτη γυναίκα ψάλτρια στην Ελλάδα, η οποία έχει επίσημη δισκογραφία βυζαντινής μουσικής από τα 14 χρόνια της. Η φωνή της έχει ταυτιστεί με τη βυζαντινή εκκλησιαστική τέχνη και έχει αναγνωριστεί διεθνώς στον ορθόδοξο κυρίως κόσμο, ως μία από τις αντιπροσωπευτικές φωνές του βυζαντινού εκκλησιαστικού μέλους. Από το 2012 συνεργάζεται με τον διεθνούς φήμης μαέστρο, συνθέτη και πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλο, σε συναυλίες που επιχειρούν να εναρμονίσουν τον κόσμο της μουσικής της Δύσης με εκείνον της Ανατολής. Πρώτη τους κοινή καλλιτεχνική εμφάνιση πραγματοποιήθηκε το 2013 και έφερε τον τίτλο «Ώρες».

Περισσότερα για την κ. Νεκταρία Καραντζή βλ. εδώ:
www.sophia-ntrekou.gr/2016/02/erws-anterws.html

«Ύμνοι και Κάλαντα» "Hymns and Carols"
Christmas Byzantine Hymn by Nektaria Karantzi

Η Νεκταρία Καραντζή ψάλτρια κι ερμηνεύτρια παραδοσιακής μουσικής στο δίσκο με τίτλο «Ύμνοι και Κάλαντα». Πρόκειται για τα κάλαντα Χριστουγέννων Δωδεκανήσου, τη διασκευή και ενορχήστρωση των οποίων έκανε ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος. Στα Κάλαντα Χριστουγέννων Θράκης συμμετέχει το συγκρότημα «Γη και Θάλασσα», που ειδικεύεται στην αρχαία ελληνική μουσική και παίζει με αρχαία ελληνικά όργανα. Στην ορχήστρα συνυπάρχουν, κατά κύριο λόγο, ο αρχαίος, ο βυζαντινός και ο παραδοσιακός ήχος. Αρχαιοελληνική λύρα, βαλίχα, πλαγίαυλος, κρουστά, πήλινη ταραμπούκα αλλά και κανονάκι, ο πρόγονος του αρχαίου «ψαλτηρίου», με το οποίο ο Προφητάναξ Δαβίδ συνόδευε τους ψαλμούς του.
Διαβάστε και ακούστε την: Μουσική και Θρησκεία: Η θρησκευτική μουσική στην Ελλάδα (Ομιλία της Νεκταρίας Καραντζή για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ψαλτριών)


Βίντεο: Παρακολουθούμε την Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής, που έγινε στην Χαλκίδα 8 Δεκεμβρίου 2013 με την συμμετοχή του Χρόνη Αηδονίδη της Νεκταρίας Καραντζή και της Χορωδίας «DE PROFUNDIS» υπό την καθοδήγηση του δασκάλου της ΜΟΥΣΙΚΗΣ Σχολής «ΧΡΟΝΗΣ ΑΗΔΟΝΙΔΗΣ», Λευτέρη Πνευματικού. Τηλεοπτική εκπομπή «ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΗ ΣΟΥΠΑ». Σε τρία μέρη.


Η Νεκταρία Καραντζή στα Βυζαντινά Κάλαντα Δωδεκανήσου και Κάλαντα Αίγινας, στη συναυλία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2011, στο Μοναστήρι του μακαριστού Γέροντα Πορφυρίου, στο Μήλεσι Ωρωπού. Συμμετέχει η βυζαντινή και παραδοσιακή χορωδία: "De profundis - Nektaria Karantzi" υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Πνευματικού. Τιμητική Συμμετοχή: Χρόνης Αηδονίδης.

με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και την Νεκταρία Καραντζή.


Ευχαριστούμε την αγαπητή μας Νεκταρία Καραντζή, για την αποστολή της παρουσίασης του μουσικού έργου των Χριστουγέννων, στην ιστοσελίδα (www.sophia-ntrekou.gr). Καλά Χριστούγεννα με το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων.

«Γένεσις» στο Gazarte με Βασίλη Τσαμπρόπουλο & Νεκταρία Καραντζή. Δύο αναγνωρισμένοι αλλά εντελώς διαφορετικοί καλλιτέχνες σε μια απρόβλεπτη σύμπραξη.

Ο διεθνούς φήμης πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ μαζί με την ιδανική ερμηνεύτρια του θρησκευτικού μέλους και της αρχέγονης παράδοσης ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ παρουσιάζουν ένα μουσικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το κλίμα των Χριστουγέννων, σε δυο μοναδικές εμφανίσεις 19 και 26/12 / 2013 στο Gazarte. 


Από τον Bach έως τα παραδοσιακά ελληνικά κάλαντα και από τις συνθέσεις του Βασίλη Τσαμπρόπουλου έως τη βυζαντινή υμνωδία, ο μουσικός κόσμος της Δύσης συναντά την Ανατολή, με τον πιο ανατρεπτικά αρμονικό τρόπο, δίνοντας μια άλλη διάσταση στις γιορτινές βραδιές του Δεκεμβρίου.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, η οποία έχει ήδη ηχογραφηθεί, αναμένεται να κυκλοφορήσει διεθνώς μέσα στο 2014 από τη γνωστή δισκογραφική εταιρεία ECM, κορυφαία σήμερα στις παγκόσμιες πωλήσεις, με την οποία ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος διατηρεί μια πολυετή συνεργασία, έχοντας εκδώσει ήδη 6 επιτυχημένους δίσκους. Πληροφορίες εισιτηρίων: gazarte.gr «Γένεσις» στο Gazarte με Βασίλη Τσαμπρόπουλο και Νεκταρία Καραντζή 19 και 26 Δεκεμβρίου 2013.


Λίγο πριν από τα φετινά Χριστούγεννα ο διεθνώς καταξιωμένος σολίστ στο πιάνο και σπουδαίος μουσικός, Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η ψάλτρια / τραγουδίστρια της παραδοσιακής μας μουσικής, Νεκταρία Καραντζή θα παρουσιάσουν μία πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση της γέννησης του Θεανθρώπου, σε ένα μουσικό project, υπό τον ενδεικτικό τίτλο Γένεσις (19 & 26 Δεκεμβρίου στο «Gazarte»). Ο διάλογος της δυτικής και της βυζαντινής μουσικής μέσα από το προσωπικό βίωμα των δύο καλλιτεχνών ανοίγει –αυτονόητα- αρκετά πεδία συζήτησης, τα οποία και απαντήθηκαν στην από κοινού τους συνέντευξη στο MusicPaper.gr εδώ


Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: