Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Ματωμένο το φεγγάρι απόψε Μεγάλη Τρίτη

φωτογραφία από λήψεις της NASA.

Ματωμένο φεγγάρι ΑΠΟΨΕ Μεγάλη Τρίτη 
Σοφία Ντρέκου

Ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο που θα βάψει κόκκινο τον ουρανό, αναμένεται σήμερα, Μεγάλη Τρίτη. Η ολική σεληνιακή έκλειψη θα είναι η πρώτη από τις 4 συνολικά που αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Με άλλα λόγια, ετοιμαστείτε για ένα ασυνήθιστα όμορφο φεγγάρι που θα στολίσει το νυχτερινό ουρανό απόψε, αφού η ολική σεληνιακή έκλειψη, σύμφωνα με τη NASA θα βάψει το φεγγάρι κατακόκκινο.

Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται και «ματωμένο φεγγάρι» είναι μόνο το πρώτο σε μια σειρά από τέσσερις διαδοχικές ολικές εκλείψεις.

Το φεγγάρι παίρνει αυτό το χρώμα κατά τη διάρκεια της έκλειψης καθώς περνά μέσα από τη γήινη σκιά, η οποία έχει το χρώμα του ηλιοβασιλέματος στην έρημο.

Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια θα συμβούν σε περίπου διαστήματα έξι μηνών στις ακόλουθες ημερομηνίες: 15 Απριλίου του 2014, 8 Οκτώβρη 2014, 4 Απρίλη 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Με αυτή τη συχνότητα, κανείς μπορεί να πιστέψει ότι οι ολικές σεληνιακές εκλείψεις είναι συχνό φαινόμενο. Ωστόσο, όπως εξηγεί η NASA, είναι σχετικά σπάνιο: «γίνονται περίπου δύο σεληνιακές εκλείψεις ανά έτος, ωστόσο οι περισσότερες από αυτές δεν είναι ολικές και περνούν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητες».

Η αυλαία θα ανοίξει στις 2 π.μ., όταν το φεγγάρι αρχίσει να διολισθαίνει στη γήινη σκιά. Θα μετατραπεί σε ματωμένο φεγγάρι περίπου μία ώρα αργότερα και θα παραμείνει έτσι για πάνω από μια ώρα, λέει η NASA.


«Μάτωσε» το φεγγάρι, καθώς η Σελήνη βρίσκεται πλήρως στη σκιά της Γης και η αντανάκλαση του ηλιακού φωτός πάνω στον πλανήτη μας φτάνει στο φεγγάρι και το χρωματίζει με μία παράξενη κεραμιδί… απόχρωση.

Το εντυπωσιακό φαινόμενο της μεταμόρφωσης της Σελήνης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη στην πρώτη ολική έκλειψη του 2014.

Τα τέσσερα ματωμένα φεγγάρια του 2014 θα γίνουν στις: 15 Απριλίου του 2014, 8 Οκτώβρη 2014, 4 Απρίλη 2015 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Αυτό ήταν το «ματωμένο» φεγγάρι. Εντυπωσιακές φωτό και βίντεο.

♬♪ ☾ Η μοναξιά του Σχοινοβάτη (Kόκκινο φεγγάρι)
Μουσική-στίχοι Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας ♪♫ ♬♪

Με τα μαύρα ρούχα, αμίλητοι καπνίζουν,
οι φίλοι κι ονειρεύονται να φύγουν μακριά
οι φίλοι που δε βρήκανε τίποτα ν’ αγαπήσουν...
Θα περιμένω άλλες μέρες....! ♪♫

 ☾ °☆ ¸. * ● ¸. ☾ ° ¸. * ●   ° ☾ °☆ ☾

Αρχείο 
Σοφία Ντρέκου 15 Απριλίου 2014 25 σχόλια
Σοφία Ντρέκου 7 Απριλίου 2015 στις 11:53 μ.μ. 14 σχόλια
αέναη επΑνάσταση 8 ώρεςAggelos Aslanidis Η γιαγιά μου έλεγε κόκκινο φεγγάρι. Κάπου γίνεται πόλεμος και σκοτώνεται κόσμος. Είχε τελικά δίκαιο διότι κάθε μέρα γίνονται σκοτωμοί και πόλεμοι. 27 λεπτά
Σοφία Ντρέκου Σοφή Γιαγιά... πόσο δίκιο είχε!Μόλις τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: