13 Απρ 2015

Πάσχα Κυρίου Πάσχα... ας Λαμπρυνθώμεν !!!

The Resurrection of Jesus Prophetic art painting, Brothers Hildebrandt.

Σοφία Ντρέκου

Το υπερφυσικό γεγονός της Αναστάσεως το βιώνει
κανείς κατά την δύναμη της πίστεως του.
Να επιλέξουμε φέτος την εσωτερική χαρά και ελπίδα
κι ας είμαστε σίγουροι ότι το «θανάτῳ θάνατον πατήσας»
ισχύει για όλους μας.

Να αισιοδοξούμε τη χαρά της άλλης βιοτής!
Άλλωστε, αυτή είναι και η μόνη μας Ελπίδα!

Το Αναστάσιμο Φως Του Χριστού μας,
ας φέρει επιτέλους φέτος φωτεινές σκέψεις
για τον καθένα μας. Φέτος όλοι, μα όλοι
χωρίς ουδεμία εξαίρεση, να ενωθούμε
αγαπημένοι κάτω από Το Αναστάσιμο Φως !

Ωδή α' Κανών του Πάσχα: «Ἀναστάσεως ἡμέρα λαμπρυνθῶμεν Λαοί, Πάσχα Κυρίου, Πάσχα· ἐκ γὰρ θανάτου πρὸς ζωήν, καὶ ἐκ γῆς πρὸς οὐρανόν, Χριστὸς ὁ Θεός, ἡμᾶς διεβίβασεν, ἐπινίκιον ᾄδοντας. Καθαρθῶμεν τὰς αἰσθήσεις, καὶ ὀψόμεθα, τῷ ἀπροσίτῳ φωτὶ τῆς ἀναστάσεως, Χριστὸν ἐξαστράπτοντα, καί, Χαίρετε, φάσκοντα, τρανῶς ἀκουσόμεθα, ἐπινίκιον ᾄδοντες.».

Μετάφραση: Ημέρα Αναστάσεως σήμερα, ας λάμψουμε από χαρά όλοι οι Χριστιανοί. Είναι Πάσχα, του Κυρίου Πάσχα. Γιατί ο Χριστός ο Θεός από το θάνατο στη ζωή και από τη γη στον ουρανό διεβίβασε εμάς που ψάλλουμε γι’ αυτό επινίκιο ύμνο. (Ολόκληρος ο Κανών εδώ)

«Λαμπρύνομαι ως άτομο μα όχι στην ολότητα·
η λάμψη όμως εκπηγάζει από κείνη των ψυχών
τη σύναξη που διαφεντεύει γαλαζοπράσινο. 
Αποφεύγω τα μηνύματα κι αποφεύγω τ' αυτοκίνητα.
Είμαι διαβάτης~ επιβάλλομαι στην κίνηση.»
Νίκος Καρούζος ~ Πάσχα 1987

Με τις καθαρές τις αισθήσεις θα αντικρύσουμε μέσα στο απρόσιτο φως της Αναστάσεως τον Χριστό ολόλαμπρο και θα τον ακούσουμε καθαρά να μας λέει, χαίρετε, ενώ θα ψάλλουμε επινίκιο ύμνο.

Ας ευφρανθούν οι ουράνιες δυνάμεις, όπως αξίζει για το μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως και στη γη οι άνθρωποι ας σκιρτούν από αγαλλίαση. Ας πανηγυρίζει όλος ο κόσμος ο ορατός και ο αόρατος, γιατί ο Χριστός, η αιώνια ευφροσύνη των ψυχών, από τον τάφο έχει εγερθεί.

Για μία ακόμη φορά εορτάζουμε την ανάσταση του Χριστού, το Πάσχα του Κυρίου, την ολόφωτη Λαμπρή, τη χαρούμενη Πασχαλιά, τη μοναδική Αυτοανάσταση. Το κενό μνήμα δίνει μνήμες ζωηφόρες. Ο Διονύσιος Σολωμός μάς λέει: «Χριστός Ανέστη! Νέοι, γέροι και κόρες, όλοι μικροί, μεγάλοι ετοιμαστείτε. Μέσα στις εκκλησιές τες δαφνοφόρες, με το φως της χαράς συμμαζωχτήτε. Ανοίξτε αγκαλιές ειρηνοφόρες ομπροστά στους αγίους και φιληθήτε. Φιληθήτε γλυκά χείλη με χείλη. Πέστε: Χριστός Ανέστη, εχθροί και φίλοι».

Το φως του Χριστού μας φωτίζει, 
μας λαμπρύνει, μας ανασταίνει.

Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ έλεγε καθημερινά: «Χριστός Ανέστη, χαρά μου». Βίωνε τη χαρά της Αναστάσεως μέσα του και γι’ αυτό συνεχώς έλεγε: «Χριστός Ανέστη, χαρά μου».

Από το σκοτάδι στο φως, 
από τον βυθό στην επιφάνεια.
 Χριστός Ανέστη 
Δείτε και:


2 νέες φωτογραφίες 11 Απριλίου στις 9:36 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: