Πυρκαγιές στην Αττική: η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ και η φονική καταστροφή - το ιστορικό, εικόνες κ βίντεο

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Σήμερα Μαύρος Ουρανός, Σήμερα Μαύρη Μέρα για την Ελλάδα

Βιβλική καταστροφή: Ημέρα θλίψης και πένθους για τη χώρα μας.
Βουβός Πόνος. Οι λέξεις δεν αρκούν. Πόνο και καταστροφή 
άφησαν πίσω τους οι φωτιές σε Δυτική και Ανατολική Αττική.


Ανείπωτη τραγωδία, θρήνος, όλεθρος.
 
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη δοκιμασία που περνάει η περιοχή της Αττικής το τελευταίο 24ωρο από την φονική φωτιά σε Ραφήνα, Μάτι, Βουτζά. Τραγικός ο απολογισμός των φονικών πυρκαγιών στην Αττική. Τουλάχιστον 81 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 187 νοσηλεύονται, εκ των οποίων 23 παιδιά. Δεκάδες οι αγνοούμενοι. Ανυπολόγιστες οι ζημιές σε Κινέτα και Πεντέλη. 2.000 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς. Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις. Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις κατάσβεσης και απεγκλωβισμού.

Ανατριχιαστική μαρτυρία από την κόλαση φωτιάς: 
«Κάναμε στην άκρη ένα κάρβουνο σε ανθρώπινο σχήμα»


ΧΑΛΑΣΜΟΣ

Πώς δεν τους προσέξαμε
Αόρατοι ήλθανε οι κολασμένοι
βάλανε φωτιά στον παράδεισο της γης
χάθηκαν,
μόνο το φεγγάρι μπορεί να τους μαρτυρήσει
ο ήλιος αύριο, ζημιές και θύματα θα μετρήσει
κάηκαν πατεράδες, μάνες, παιδιά
πολλοί καήκαν από τον χαλασμό
Κάηκε κι' ένα αντρόγυνο 85 χρονών
Αγκαλιά λένε το βρήκαν
Ώ τι φρίκη τι ευτυχία!!
με αγάπη κλείσανε την τελετουργία
Ο χάρος πισωκάπουλα δένει τις ψυχές
Ίσα για τον παράδεισο είναι αυτοί, λογιάζει
την κόλαση την έζησαν στην γη
τους πάει καλοτάξιδους σε τόπους χλοερούς
άφησε χάρε άχαρε νερό να πιούν
είναι διψασμένοι από την κάψα της πυρκαγιάς
είναι ρημαγμένοι
Τα πνευμόνια γεμάτα καπνό
Στο μυαλό οι δικοί τους
Χάρε πως σε γέλασαν αυτοί οι κολασμένοι
Ύπουλα με μια δάδα σου φύγανε
βάλανε φωτιά, σ’ όλη την Ελλάδα
βρέξε, θεέ μου βρέξε, να σβήσουν οι φωτιές
ν’ ανθίσει η ελπίδα, να τους ανάψουμε κερί
για να ξαναγεννηθεί η Αττική. Aggelos Aslanidis

Δείτε: Οι στιγμές μετά την τραγωδία δεν είναι πένθους - Χρήστος Γιανναράς (βίντεο)

Η στρατηγική εκκένωση - Ν. Λυγερός


Πρέπει να είσαι πολύ ανίκανος ή άσχετος σε θέματα διαχείρισης κρίσης για να μη σκεφτείς ότι η εκκένωση μιας περιοχής που κινδυνεύει από τη φωτιά είναι θέμα στρατηγικής. Δεν είναι μία απόφαση σε τακτικό επίπεδο διότι σε αυτό το επίπεδο μπορεί εύκολα να δημιουργήσει τραγικά λάθη με ανθρώπινο κόστος.

Αν δεν μπορεί η πυροσβεστική να εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου πρέπει η διοίκηση στο ανώτατο επίπεδο της Ελλάδας ν' αποφασίσει τη στρατηγική εκκένωση.

Διότι είναι ο μόνος τρόπος να μην έχουμε θύματα σε έκτακτη περίπτωση. Δεν γίνεται κατανοητό όταν βλέπουμε τέτοια λάθη πώς λειτουργεί αυτή η ανικανότητα και η ασχετοσύνη. Όμως αν υπάρχουν μόνο κομματόσκυλα σε στρατηγικές θέσεις, σε κέντρα αποφάσεων, είναι αναμενόμενο να έχουμε τέτοιου τύπου αποτελέσματα.

Η φωτιά της τραγωδίας - Ν. Λυγερός

Το θέμα είναι αν θα αλλάξει αυτή η κατάσταση μετά την τραγωδία ή θα μας εξηγήσει ο καθένας με το μακρύ και το κοντό του ότι δεν φταίνε σε τίποτα αλλά ο ίδιος ο λαός που πανικοβάλλεται στα καιρικά φαινόμενα. Διότι το γελοίο με τέτοια άτομα σκοτώνει αλλά τους άλλους. Μόνο που σε κάποια φάση πρέπει να τελειώσει αυτή η καταστροφή. Φτάνουν πια οι ανίκανοι και οι άσχετοι. (Απόσπασμα από εδώ)

Έγκλημα και Τιμωρία στο Μάτι

Η τραγωδία δεν ήταν μόνο τραγωδία
αλλά έγκλημα ειρήνης που καταδίκασε
αδίκως αθώους επειδή μερικοί
τους θεώρησαν πιόνια κι έπαιξαν
ένα παιχνίδι που ήταν στημένο
από την εξουσία σε όλα τα επίπεδα.

Έτσι ακόμα και η τιμωρία χρειάζεται
προστασία γιατί κανείς δεν θέλει να
είναι υπεύθυνος για τις απαράδεκτες
και βάρβαρες πράξεις ενώ δεν είχαν
κανένα πρόβλημα να παίζουν
με ανθρώπινες ζωές και να προκαλέσουν
ένα φονικό πλήγμα στον Ελληνισμό.

Προς επικαλουμένους τον εμπρηστή και τιμωρό Θεό…


Αδελφέ που βλέπεις τον Θεό να τιμωρεί και να καίει τους ανθρώπους, «πάντα για το καλό και την παιδαγωγία τους». Αναρωτήθηκες ποτέ ότι ίσως να μην είναι αυτός ο Θεός του Χριστού που λες ότι πιστεύεις; Σκέφτηκες άραγε ποτέ να έχεις κάνει τελείως λάθος, και ο Θεός να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που οι ψυχικές σου ανάγκες σου υπαγορεύουν και επιβάλουν; 

Το ότι δεν εκφράζεις την χριστιανική εκκλησία και τον λόγο του Χριστού, νομίζω ότι δεν πρέπει καν να στο πούμε γιατί το γνωρίζεις κι από μόνος σου. Άλλωστε ειλικρινά δε πιστεύω ότι ποτέ σε απασχόλησε ο Χριστός. Ούτε αισθάνομαι, ότι πάλεψες ποτέ με τον Θεό. Για σένα όλα αυτά ήταν μια ιδεολογία, μέσα από την οποία δόξα τω Θεώ καλά έζησες, αφού σκέπασες όλα εκείνα που σε τρόμαζαν. Γι' αυτό και βλέπεις παντού αντιπάλους. Είναι χαρακτηριστικό της ιδεολογίας να μυρίζει αίμα. Ξέρεις ο Χριστός δεν έχει αντιπάλους. Έτσι το αναφέρω πληροφοριακά.

Όπως επίσης να θυμίσω ότι όταν οι μαθητές του Κυρίου μπήκαν σε μια πόλη και δυσαρεστήθηκαν από τους κατοίκους αυτής, παραπονέθηκαν στο Χριστό ζητώντας του, να ρίξει φωτιά και να τους κάψει, και εκείνος ξέρετε τι είπε; Ότι λυπάμαι αλλά δεν ξέρετε ποιο είναι το πνεύμα μου. Δεν ήρθα για να κρίνω τον κόσμο, αλλά να το σώσω. Αλλα εδώ είναι και η ουσία νομίζω του όλου θέματος, ότι για να σώσει κανείς το κόσμο πρέπει να τον αγαπήσεις, και δυστυχώς πολλοί από εσάς δεν αγαπήσατε ποτέ. Αυτό είναι και το πρόβλημα σας. Ότι αρνηθήκατε την αγάπη στο όνομα μιας "θρησκευτικής" ιδεολογίας. Έλα όμως που ο Θεός είναι σχέση, βίωμα και εμπειρία. Ο Θεός είναι η Αγάπη, κι αυτό μεταξύ μας, ποτέ δεν το αντέξατε. Και τι δεν κάνατε για να βγάλετε το ακάνθινο στεφάνι Του, δεν το αντέχατε να σας θυμίζει το πόσο αγάπησε τον κόσμο. (π. Λίβυος)
Πηγή: Αέναη επΑνάσταση



Το Ιστορικό από τις Πυρκαγιές στην Αττική το 2018

Στις 23 Ιουλίου 2018 δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Αττική, η πρώτη στην Κινέττα και η δεύτερη κοντά στο Νταού Πεντέλης. Στη δεύτερη περίπτωση η πυρκαγιά επεκτάθηκε και πέρασε μέσα από τους οικισμούς Νέος Βουτζάς και Μάτι με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Από τις δύο πυρκαγιές καταστράφηκαν ολοσχερώς ή έπαθαν ζημιές χιλιάδες σπίτια ενώ κάηκαν και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Η πυρκαγιά στην Κινέττα φέρεται να ξεκίνησε από καλώδια σε κολώνα της ΔΕΗ, ενώ την πυρκαγιά στο Μάτι φέρεται να προκάλεσε ένας 65χρονος που έβαλε φωτιά για να κάψει κλαδιά. Εναντίον του, η Εισαγγελία Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη, τον Μάρτιο του 2019, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη κατά συρροή, ενώ για το δεύτερο και τρίτο αδίκημα ασκήθηκε ποινική δίωξη και κατά άλλων 19 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ο τότε αρχηγός και ο τότε υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, η Περιφερειάρχης Αττικής και δήμαρχοι της περιοχής.

H πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά και το Μάτι είναι η φονικότερη στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και η δεύτερη πιο φονική πυρκαγιά παγκοσμίως κατά τον 21ο αιώνα, μετά τις πυρκαγιές στην Αυστραλία στις 7 Φεβρουαρίου 2009 που είχαν σκοτώσει 180 άτομα.

Εξέλιξη συμβάντων

Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 η κατηγορία κινδύνου για πυρκαγιές στις περιφέρειες της Αττικής, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ήταν «4 - Πολύ υψηλή», με μέγιστο στην κλίμακα το «5 - Κατάσταση συναγερμού». Οι προγνώσεις καιρού για την Αττική από το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο προβλέπονταν άνεμοι Δυτικοί ή Δυτικοί-βορειοδυτικοί έντασης έως 6 Μποφόρ. Στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας οι άνεμοι κινήθηκαν όντως σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και τις 16:45 οπότε και άρχισαν ριπές άνω των 7 μποφόρ, με σταδιακή αύξηση των ροπών με ένταση 9 και 10 μποφόρ στην ανατολική Αττική και τα ορεινά αυτής, στις περισσότερες περιοχές ρεκόρ οκταετίας.

Γεράνεια - Κινέτα

Στις 12:03 ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική περιοχή ψηλά στα Γεράνεια Όρη, πάνω από την περιοχή της Κινέτας. Λόγω της μεγάλης ταχύτητας των ανέμων, κατέβαινε με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα προς τους οικισμούς, οι οποίοι εκκενώθηκαν άμεσα. Η φωτιά πέρασε πάνω από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου και έχοντας καταστρέψει τους οικισμούς Πανόραμα 1, 2, και 3 και Γαλήνη, έκαψε σπίτια και στην Κινέτα σε μικρότερη έκταση. Σύμφωνα με δήλωση του Δήμαρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, η συνολική έκταση που έκαψε η πυρκαγιά, ανερχόταν σε 60.000 στρέμματα.

Πεντέλη - Νέος Βουτζάς - Μάτι - Κόκκινο Λιμανάκι

Στις 16:41 το απόγευμα ξέσπασε δεύτερη πυρκαγιά, κοντά στο Νταού στην Πεντέλη, βόρεια της κεντρικής πλατείας του χωριού. Στην αρχή η πυρκαγιά κατευθυνόταν με φυσιολογικούς ρυθμούς προς την περιοχή του Διονύσου, καίγοντας χαμηλή βλάστηση, με αποτέλεσμα να μην προβλεφθεί ο τεράστιος κίνδυνος που επερχόταν, αλλά γύρω στις 17:10 με 17:30  ο άνεμος ισχυροποιήθηκε απότομα και άλλαξε κατεύθυνση προς τα ανατολικά, με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να βγει γρήγορα εκτός ελέγχου ενώ παράλληλα εκτός ελέγχου είχε βγει τότε και η πυρκαγιά στη Κινέτα. Η φωτιά στην Πεντέλη εξαπλώθηκε με απίστευτα ταχείς ρυθμούς λόγω της ασυνήθιστα ακραίας ταχύτητας των ανέμων, καθώς οι ριπές ανέμου στο βουνό έφτασαν ως και τα 124 χιλιόμετρα την ώρα (12 Μποφόρ, ο μέγιστος βαθμός στην κλίμακα), σε συνδυασμό και με υψηλές θερμοκρασίες, κοντά στους 40 °C (πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς, η θερμοκρασία στον σταθμό της Ραφήνας έφτασε στους 39 °C, που ήταν η μέγιστη τιμή για όλο το καλοκαίρι σε όλη την Αττική, ενώ η σχετική υγρασία ήταν μόλις στο 19%).

Καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση του ανέμου έπαιξε η τοπογραφία και το μικροκλίμα της περιοχής, τα οποία ευθύνονταν για τη δημιουργία ισχυρών καταβατικών ανέμων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από τη Ραφήνα μέχρι τη Νέα Μάκρη. Ως αποτέλεσμα, η πυρκαγιά κατέκαψε τη βόρεια πλευρά του χωριού του Νταού και κινήθηκε δια μέσου της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος, προς την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας, στους οικισμούς Νέος Βουτζάς αρχικά και Κόκκινο Λιμανάκι και Μάτι μετέπειτα, μέσα σε λίγα λεπτά. Γύρω στις 18:15 η φωτιά έφτασε στη θάλασσα.

Δείτε: ΚΑΗΚΕ ολοσχερώς το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, Ορθόδοξο Χωριό στο Μάτι

Έκταση της πυρκαγιάς στον Νέο Βουτζά, στο Μάτι και στη Ραφήνα.

Από την πυρκαγιά στο Μάτι κάηκαν χιλιάδες σπίτια και οχήματα. Λόγω της γρήγορης εξάπλωσης, πολλοί κάτοικοι και παραθεριστές δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και είτε εγκλωβίστηκαν και κάηκαν στα σπίτια τους είτε έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διαφύγουν πεζή ή με τα αυτοκίνητά τους, καθώς παγιδεύτηκαν λόγω του μποτιλιαρίσματος που προκλήθηκε. Σε ένα οικόπεδο δίπλα στη θάλασσα βρέθηκαν 26 νεκροί, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βρουν την έξοδο για τη θάλασσα και εγκλωβίστηκαν εκεί. Επίσης υπήρξαν 9 άνθρωποι που πνίγηκαν στην θάλασσα στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Στο Νταού όπου και ήταν το σημείο μηδέν, η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε εύκολα, με συνέπεια οι υλικές ζημιές να είναι περιορισμένες. Ειδικότερα καταστράφηκε ένα σπίτι και έπαθαν υλικές ζημιές άλλα τέσσερα. Οι παιδικές κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους αρκετή ώρα πριν φτάσει η φωτιά, με αποτέλεσμα εκατοντάδες μαθητές να αποφύγουν τον κίνδυνο. Παρόμοια εκκένωση πραγματοποιήθηκε στα παραθεριστικά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα. Σκάφη του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού, πλοία της γραμμής, ψαράδες και ιδιωτικά σκάφη ανέλαβαν να περισυλλέξουν όσους ανθρώπους αναζήτησαν σωτηρία στη θάλασσα. Κατά την διάρκεια της εκκένωσης 45 ατόμων από ένα ξενοδοχείο στο Μάτι εκ θαλάσσης, ένα από τα πλοία που συμμετείχε στη διάσωση βυθίστηκε, με αποτέλεσμα και οι 10 επιβάτες εκ των οποίων 2 Πολωνοί τουρίστες να πνιγούν.

Εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα και την αποτέφρωση τεράστιων εκτάσεων πευκοδάσους, ενώ επίσης οι υλικές καταστροφές ήταν τεράστιες, καθώς όλο το Μάτι και οι παρακείμενες περιοχές αποτεφρώθηκαν πλήρως. Πάνω από 1.500 κτίρια υπέστησαν ζημιές[20] και πολλά οχήματα καταστράφηκαν.

Οι πυρκαγιές επίσης προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, τηλεπικοινωνιών και ύδρευσης Παράλληλα λόγω του χάους που επικράτησε μετά τη πυρκαγιά, ορισμένοι βρήκαν την ευκαιρία να αποσπάσουν αντικείμενα αξίας μέσα από τα αποκαΐδια, και συγκεκριμένα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν τη Τρίτη, γύρω στις 23:00 το βράδυ, στην περιοχή του Νέου Βουτζά, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Επίσης, την ίδια μέρα ξέσπασε μια ίδια πυρκαγιά στον Κάλαμο η οποία άγγιξε και τον οικισμό των Αγίων Αποστόλων, καταστρέφοντας μια αρκετά μεγάλη δασική έκταση, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες ή νεκροί.

Θύματα

Από την πυρκαγιά στο Μάτι έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι, (48 γυναίκες, 43 άνδρες, 11 παιδιά (1 νήπιο)). Το νεότερο θύμα ήταν 6 μηνών και το γηραιότερο 93 χρονών. Από τους νεκρούς ήταν 95 Έλληνες, 2 Πολωνοί, 1 Ιρλανδός, 1 Βέλγος και 1 Γεωργιανός.

Τουλάχιστον 164 ενήλικες και 23 παιδιά εισήχθησαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν 11 ενήλικες σε σοβαρή κατάσταση. Τουλάχιστον 15 άτομα απεβίωσαν στους επόμενους μήνες στο νοσοκομείο. Τα ονόματα των θυμάτων ΕΔΩ

Πηγή: www.sophia-ntrekou.gr

περισσότερα: Φωτιά στο Μάτι



























Εικόνες που δεν θα ξεχάσουμε και δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε. Αφιερωμένο, με σεβασμό, σε όσους έχασαν τη ζωή τους και τις περιουσίες τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Dedicated, with respect, to those who have lost their lives and their property from devastating fires.


Ειδήσεις σε εξωτερικούς συνδέσμους
40 χρόνια φωτιές στην Ανατολική Αττική
Βίντεο από το Μάτι: Κρανίου τόπος ο οικισμός, κάηκαν τα πάντα
Ποια μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας
Δήμαρχος Ραφήνας: Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι έχουν χαθεί από τον χάρτη
Πώς το Μάτι έγινε παγίδα θανάτου γεμάτο πεύκα και δίχως διεξόδους


  • Το ιστορικό των Ειδήσεων των πυρκαγιών:
Τα φονικά χαρακτηριστικά της πύρινης τραγωδίας: Παρά το γεγονός ότι ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά τις αιτίες της εθνικής τραγωδίας από τη φωτιά στην Ανατολική Αττική, είναι εξαιρετικά πρώιμο να ... TVXS - TV

Εθνική τραγωδία: 76 νεκροί -Αγωνία για τους αγνοούμενους -Live: Δεν έχει τέλος η τραγωδία των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν το Μάτι και τη Ραφήνα αλλά και την Κινέτα. iefimerida

Ζωές στα αποκαϊδια: Βαρύς ο απολογισμός των πυρκαγιών - Αγωνία για τους αγνοούμενους: Βαρύς ο απολογισμός των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν τη Δευτέρα την ανατολική Αττική, καθώς, όσο οι ώρες περνούν, το αρχικό σοκ διαδέχεται η αγωνία... CNN Greece

Ωρες αγωνίας για τους αγνοούμενους – Δεκάδες κλήσεις δέχεται η πυροσβεστική: Κορυφώνεται η αγωνία για τους αγνοούμενους, μετά τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ανατολική Αττική. Η πυροσβεστική δέχεται διαρκώς δεκάδες ... Η Καθημερινή

Δεύτερη νύχτα αγωνίας: Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι - Δεκάδες κλήσεις δέχεται ακόμη η πυροσβεστική: Δεύτερη νύχτα αγωνίας θα περάσουν απόψε πολλοί άνθρωποι καθώς οι αγνοούμενοι από τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι ακόμη πολλοί και η βάση δεδομένων ... LiFO

Τραγωδία: Στους 79 οι νεκροί από τις φωτιές: Οι τελευταίες εξελίξεις: Στους 79 ανέρχεται, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών. Ωστόσο, ώρα με ... Newpost.gr

Εθνική τραγωδία: Τουλάχιστον 76 νεκροί - Φόβοι για περισσότερα θύματα: Τουλάχιστον 76 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, ενώ εκφράζονται φόβοι για ακόμη περισσότερα θύματα, καθώς ...ΣΠΟΡ FM 94.6

Πατέρας είδε τα δίδυμα κοριτσάκια του σε ρεπορτάζ να σώζονται αλλά δεν μπορεί να τα βρει (εικόνα): Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ του Σκάι όταν ο πατέρας των δύο δίδυμων κοριτσιών, που αγνοούνται δήλωσε πως είδε τα ...Athens Voice Online

Απίστευτο θρίλερ: Πατέρας λέει ότι είδε τα αγνοούμενα παιδιά του στην τηλεόραση και δεν μπορεί να τα βρει: Ένα απίστευτο περιστατικό μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Τετάρτης για τη Ραφήνα....TheCaller

«Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι έχουν χαθεί από τον χάρτη»: Από την πρώτη στιγμή και με κέντρο επιχειρήσεων το Δημαρχείο, στήθηκε μια γιγαντιαία προσπάθεια από τον δήμο της Ραφήνας, αλλά και τους κατοίκους της ...Newsbeast.gr

Φωτιά Μάτι: Φρίκη! Μητέρες κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους - Newsbomb.gr: Ασύλληπτη τραγωδία στην περιοχή της Ραφήνας – Οι περισσότεροι νεκροί βρέθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον σε ένα οικόπεδο. Δεν την χωρά ανθρώπου νους την ...NewsBom

40 χρόνια φωτιές στην Αν. Αττική | Η Εφημερίδα των Συντακτών: Η ιστορία επαναλαμβάνεται για ακόμη μια φορά με τραγικό τρόπο στην Ανατολική Αττική, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της καίγεται από το 1981. Τα παλαιότερα ...Η Εφημερίδα των Συντακτών

Φωτιές στην Αττική: Η Ελλάδα θρηνεί. Τριήμερο πένθος για τους δεκάδες νεκρούς: Πόνο και καταστροφή άφησαν πίσω τους οι φωτιές σε Δυτική και Ανατολική Αττική. Πάνω από 74 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 187 νοσηλεύονται, εκ των ... News247.gr

«Φοβάμαι ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100 - Οι αγνοούμενοι θα καθορίσουν τον απολογισμό» λέει ο δήμαρχος Ραφήνας: Ο δήμαρχος Ραφήνας, Βαγγέλης Μπουρνούς, με δηλώσεις εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 100... LiFO

Δραματική αποκάλυψη του δημάρχου Ραφήνας: Τουλάχιστον 60 οι νεκροί: Δραματική είναι η νέα αποκάλυψη του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, ενώ σοκάρουν οι εκτιμήσεις ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 75. iefimerida

Η αριθμητική του τρόμου: Στους 77 οι νεκροί -164 ενήλικοι τραυματίες, άγνωστος αριθμός αγνοουμένων: (upd 20:55) Εντοπίζονται και άλλοι νεκροί. Βρέθηκε ακόμη μια σωρός σε ένα οικόπεδο στη Λ. Μαραθώνος. Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για ...aftodioikisi.gr

Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι στο Μάτι - Κοινωνία | News 24/7: Μάχη με τον χρόνο ώστε να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι έχουν ξεκινήσει οι αρχές. Οι πυροσβέστες και η ΕΜΑΚ ελέγχουν πόρτα-πόρτα τα καμμένα σπίτια. Πλωτά ...News247.gr

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά (video) - ert.gr: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ... ΕΡΤ

Συγκλονίζει η μαρτυρία του γιατρού που μπήκε μες στη φωτιά για να σώσει το παιδί του (εικόνες) Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του γιατρού Ιωάννη Καλογήρου για το πώς αψήφησε τις οδηγίες των πυροσβεστών, αλλά και τις φλόγες που είχαν τυλίξει το ...Athens Voice Online

Φωτιά Αττική: Ήρωας γιατρός έσωσε από τις φλόγες παιδί, γυναίκα και βρέφος - Newsbomb.gr: Ειδήσεις - Ακόμα μία συγκλονιστική ιστορία από τη φονική πυρκαγιά που έπληξε την ανατολική πυρκαγιά είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πληγέντες των πυρκαγιών: Μέσα στην ανείπωτη τραγωδία είναι σημαντικό να εστιάζουμε σε ελπιδοφόρες κινήσεις αλληλεγγύης. Σε όλη τη χώρα φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες σπεύδουν να ...ΕΡΤ

Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για την Αττική: Το κύμα αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται από την φονική πυρκαγιά στην Αττική έχει αναπτυχθεί σε διάφορες ...

Α. Παπανάτσιου: Παράταση δηλώσεων και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες: Όπως προανήγγειλε η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το υπουργείο θα ανακοινώσει ...Taxheaven.gr

Φορολογικές δηλώσεις: Νέα παράταση για την υποβολή τους - Newsbomb.gr: Ειδήσεις - Μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2018 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών και φυσικών προσώπων του ...NewsBomb

Ανείπωτη τραγωδία με δεκάδες νεκρούς από τις πυρκαγιές στην Αττική: Δεκάδες είναι οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές που πλήττουν από χθες το μεσημέρι την Αττική. Η επίσημη ενημέρωση τα ξημερώματα έκανε λόγο για 24 ...Η Καθημερινή

Εθνική τραγωδία με 54 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά -Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα [εικόνες & βίντεο] Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν την τραγωδία με τις πυρκαγιές που βιώνει η Αττική το τελευταίο 24ωρο. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι ...
iefimerida

Τραγωδία: Πάνω από 20 οι νεκροί στην Αττική: Οι τελευταίες εξελίξεις: Στους 50 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, καθώς νωρίς το πρωί εντοπίστηκαν κοντά ...Newpost.gr

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ: Περισσότεροι από 24 οι νεκροί, πάνω από 100 οι τραυματίες στην Ανατολική Αττική (pics & vids) Τραγωδία! Όλεθρος! Βιβλική καταστροφή! Περισσότεροι από 24 νεκροί (μεταξύ των οποίων κι ένα βρέφος 6 μηνών), δεκάδες τραυματίες, ανυπολόγιστες ...gazzetta.gr

Φωτιά στην Αττική: 2.500 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, ζημιές σε ακόμη 4.000: Εικόνα ολικής καταστροφής άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τοπικών αρχών σε περίπου 2.500 ανέρχονται οι ...Athens Voice Online

Φωτιά στην Αττική: Ολική καταστροφή σε 2.500 κατοικίες, ζημιές σε ακόμη 4.000: Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερες από 2.500 κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς σε Βουτζά, Νέα Μάκρη, Μάτι και Ραφήνα. Παράλληλα άλλα ...Πρώτο ΘΕΜΑ

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη: Ειδήσεις - Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που κατακαεί από τη Δευτέρα τα Γεράνεια Όρη. CNN Greece

Φωτιά Τώρα: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη (χάρτης) - Newsbomb.gr Ειδήσεις - Φωτιά ΤΩΡΑ | ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που κατακαεί από τη Δευτέρα (23/7) τα Γεράνεια Όρη.

Αμβρόσιος: Ο άθεος πρωθυπουργός Τσίπρας επισύρει την κατάρα του Θεού: Αίσθηση προκαλεί η μακροσκελής δήλωση του μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιου, την ώρα πο.
Newsbeast.gr

Άνθιμος προς Αμβρόσιο: Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων | Η Εφημερίδα των Συντακτών: Ιδιαιτέρως αιχμηρή είναι η απάντηση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου στον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο. Σε άρθρο του με τίτλο «Φτάνει πια ...

Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στον Αμβρόσιο: Ιδιαιτέρως αιχμηρή είναι η απάντηση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου στον μητ. Newsbeast.gr

Ξαφνιάζει η απάντηση του Ηλία Ψινάκη για το καμένο του σπίτι: «Ευτυχώς κάηκε…: Για το πολυτελές του σπίτι στο Νέο Βουτζά, που κάηκε ολοσχερώς, μίλησε ο Ηλίας Ψινάκης στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ξαφνιάζοντας τον δημοσιογράφο. mononews.gr

Κάηκε το σπίτι του Ηλία Ψινάκη! «Ευτυχώς κάηκε…»: Ο Ηλίας Ψινάκης σε δηλώσεις του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ξάφνιασε τον δημοσιογράφο, όταν του είπε ότι κάηκε το σπίτι του. zappit.gr

Φωτιά Αττική: Στάχτη το σπίτι της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Κινέτα - Gossip-tv.gr Η Ζωζώ Σαπουντζάκη είδε τους κόπους μια ζωής να καταστρέφονται μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Το σπίτι της ηθοποιού στην Κινέτα τυλίχτηκε στις φλόγες όταν ...
Gossip TV

Ζωζώ Σαπουντζάκη: Σοκάρουν οι εικόνες μέσα από το κατεστραμμένο σπίτι της – βίντεο: Στην κάμερα του ΑΝΤ1 μίλησε η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία πριν λίγες ώρες είδε την βίλα της στην Κίνετα να καταστρέφεται ολοσχερώς... zappit.gr

Τι λέει ο καπετάνιος που διέσωσε τα δίδυμα κοριτσάκια: Με συγκλονιστικά λόγια ο καπετάνιος, Δημήτρης Περήφανος, που διέσωσε τα δίδυμα κοριτσάκια, περιγράφει τις δύκσολες στιγμές, αλλά και τι έγινε κατόπιν. Newpost.gr

Τι λέει στον Real Fm 97,8 ο καπετάνιος του σκάφους στο οποίο η κάμερα κατέγραψε τα δίδυμα κοριτσάκια: "Εγώ απ' ό,τι θυμάμαι, τα πήραμε στο σκάφος μου, προσφέραμε ό,τι μπορούσαμε, πήγαμε στο λιμάνι της Ραφήνας όπου υπήρχε το Λιμεναρχείο εκεί και τα ...
www.enikos.gr

Φωτιά Αττική: Αυξάνεται ο δραματικός απολογισμός: Ειδήσεις - Μία από τις χειρότερες τραγωδίες στη σύγχρονη ιστορία της βιώνει η χώρα. Τα πιο δυσοίωνα σενάρια φαίνεται να επιβεβαιώνονται όσο κυλά ο χρόνος ...CNN Greece

Φωτιά στην Κινέτα: Εκκένωση τριών οικισμών και της κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι: Οι εκκενώσεις σε Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι κρίθηκαν απαραίτητες για προληπτικούς λόγους λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή. Πρώτο ΘΕΜΑ

Η Χριστίνα Λαμπίρη περιγράφει με τρεμάμενη φωνή τον πύρινο εφιάλτη: "Μέσα σε 20 λεπτά έγινε παρανάλωμα το σύμπαν..." | Videos: Τη μανία της πύρινης λαίλαπας βίωσε η Χριστίνα Λαμπίρη το σπίτι της οποίας στη Ραφήνα κάηκε ολοσχερώς, ενώ η ίδια και ο σύζυγός της γλίτωσαν κυριολκετικά ...FThis

Καταστράφηκε το σπίτι της Χριστίνας Λαμπίρη! Συγκλονίζει η περιγραφή της…: Τον πύρινο εφιάλτη έζησε και η Χριστίνα Λαμπίρη, η οποία είδε το σπίτι της στη Ραφήνα να φλέγεται μη μπορώντας να αντιδράσει. zappit.gr

Η αποκάλυψη του Γιώργου Τσαλίκη για τον 11χρονο που βρέθηκε απανθρακωμένος στην αγκαλιά του πατέρα του

O μικρός Αντρέας που απανθρακώθηκε στην αγκαλιά του πατέρα του, ήταν κολλητός φίλος του γιου των κουμπάρων του», αναφέρει στην ανάρτησή του ο ...Πρώτο ΘΕΜΑ

Τσαλίκης: Η αποκάλυψη για τον 11χρονο που βρέθηκε απανθρακωμένος στην αγκαλιά του πατέρα του - Gossip-tv.gr: Πόνο, θλίψη και καταστροφή αφήνουν πίσω τους οι φονικές πυρκαγιές που σάρωσαν την Αττική. Η λίστα των θυμάτων συνεχώς μεγαλώνει, ενώ δεκάδες είναι και ...

Άγνοια δηλώνουν οι γονείς μετά την πληροφορία για αγνοούμενο κοριτσάκι που βρέθηκε: Οι γονείς αναμένουν με αγωνία τις αρχές - Το μικρό κοριτσάκι, μέσα στο χάος που επικράτησε, χάθηκε από τους γονείς του, με συνέπεια να δηλωθεί ανάμεσα ...Πρώτο ΘΕΜΑ

Βρέθηκε σώο μικρό κοριτσάκι που ήταν στη λίστα των αγνοούμενων!: Ένα μικρό κοριτσάκι, η φωτογραφία του οποίου είχε συμπεριληφθεί στη λίστα με τους αγνοούμενους, εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και είναι καλά στην ...TheCaller

Έκκληση σε όσους ήταν στο σκάφος με τα φερόμενα αγνοούμενα κορίτσια: Έκκληση σε όλους όσοι ήταν πάνω στο σκάφος και αναγνώρισαν στο πλάνο τα κορίτσια να απευθυνθούν στην αστυνομία, στην πυροσβεστική και στο λιμενικό ...SKAI

Φωτιά - Συγκλονιστική έκκληση από πατέρα: «Δεν μπορώ να βρω τα δίδυμα παιδιά μου που είναι ζωντανά» - Newsbomb.gr Ειδήσεις - Φωτιά τώρα: Συγκλονίζει και παράλληλα σοκάρει η προσωπική ιστορία του πατέρα των 9χρονων δίδυμων κοριτσιών που εξαφανίστηκαν μετά την ...

Φωτιά - Αττική: Αναζητά τις αγνοούμενες κόρες του που είδε ζωντανές στην τηλεόραση: Ειδήσεις - Αγωνιώδης είναι η αναζήτηση για τα δίδυμα κορίτσια που βρέθηκαν σε σημείο της πυρκαγιάς , επιβεβαιώθηκε πως ζουν, εξακολουθούν, όμως να ...CNN Greece

Αγωνία για πατέρα που είδε ζωντανά τα παιδιά του στην τηλεόραση και δεν μπορεί να τα βρει: Μετά από μία ημέρα αγωνίας και τρόμου για το τι έχουν απογίνει τα παιδιά του, τα είδε σε πλάνα τηλεοπτικών σταθμών κατά τη διάσωσή τους. Πρώτο ΘΕΜΑ

Τι ακριβώς σημαίνει το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο Τσίπρας: Dikaiologitika News

Φωτιά Ραφήνα: Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας (vid) - Newsbomb.gr: Την ανάγκη να μείνει ενωμένος ο ελληνικός λαός τόνισε ο πρωθυπουργός στο έκτακτο διάγγελμα που απηύθυνε προς τον ελληνικό λαό, με αφορμή τις φονικές ...

Απανθρακωμένοι & "πνιγμένοι"-Η μακάβρια εικόνα στο οικόπεδο στην Αργυρά Ακτή: Μόλις 15 μέτρα από τη θάλασσα, 26 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, που προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή, περικυκλώθηκαν από τη φωτιά και ...aftodioikisi.gr

Το οικόπεδο της φρίκης -Εδώ βρέθηκαν νεκροί αγκαλιασμένοι, οι 25, στο Μάτι [εικόνες & βίντεο]: Ισως η πιο σοκαριστική στιγμή της τραγωδίας στο Μάτι ήταν η στιγμή που 25 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, πολλοί εκ των οποίων αγκαλιασμένοι, σε οικόπεδο στο ... iefimerida

Ξαναφούντωσε η πυρκαγιά στην Κινέτα! - Ειδήσεις: Στο μέτωπο της Κινέτας υπήρξε αναζωπύρωση το μεσημέρι της Τρίτης, πάνω από τον οικισμό Γαλήνη. Athens Magazine

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά στην Κινέτα - ΦΩΤΟ αναγνώστη: Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Γεράνεια Όρη στην Κινέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα ενεργό μέτωπο το οποίο κατευθύνεται προς τους Αγίους ...www.enikos.gr

Νεκροί ο πατέρας και ο αδελφός της 13χρονης που σκοτώθηκε πηδώντας σε γκρεμό: Μία οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε στις στάχτες της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν νεκροί ο πατέρας και ο αδελφός της 13χρονης που ...Thestival

Συγκινητική ανάρτηση του Γιώργου Μπαμπινιώτη για τον χαμό της 13χρονης Εβίτας και του 11χρονου Ανδρέα: Τα δύο αδέρφια φοιτούσαν στο Αρσάκειο σχολείο, πρόεδρος του οποίου είναι ο γνωστός γλωσσολόγος. Πρώτο ΘΕΜΑ

Ήρθαν στην Ελλάδα για μήνα του μέλιτος και τους χώρισαν οι φλόγες: Την ιστορία ενός νιόπαντρου ζευγαριού από την Ιρλανδία που χωρίστηκε από τις φλόγες στ. Newsbeast.gr

Νιόπαντρη Ιρλανδή αναζητά εναγωνίως τον σύζυγό της που χάθηκε στο Μάτι - Χωρίστηκαν από τις φλόγες! Το ζευγάρι βρισκόταν για τον μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα όταν χτύπησε την χώρα μας η τραγωδία. Πρώτο ΘΕΜΑ

Δύο ενεργά μέτωπα στην Κινέτα | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κινέτα. Δύο τα ενεργά μέτωπα, σε ιδιαίτερα δύσβατες περιοχές, ενώ από το πρωί...

Σε πλήρη εξέλιξη οι μεγάλες πυρκαγιές σε δύο μέτωπα της Αττικής -Στην Καλλιτεχνούπολη και την Κινέτα: Οι μεγάλες πυρκαγιές σε δύο μέτωπα της Αττικής, της Κινέτας και της Καλλιτεχνούπολης, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. iefimerida

«Λύγισε» η Σία Κοσιώνη στον αέρα του ΣΚΑΙ με την έκκληση γυναίκας: Συγκινητικές στιγμές έζησαν οι δημοσιογράφοι στον αέρα του δελτίου του ΣΚΑΙ, όταν μια κοπέλα πήρε τηλέφωνο, αναζητώντας τη μητέρα της.

Σημαντική μεταβολή του καιρού στην Αττική από τις επόμενες ώρες: Σημαντική μεταβολή του καιρού στην Αττική αναμένεται τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τις προγνώσεις του Forecastweather... Zougla

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στην Αττική που ξέσπασε σπέρνοντας τον θάνατο διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. iefimerida

Τραγικός θάνατος για 13χρονη που έπεσε σε γκρεμό για να γλιτώσει από τη φωτιά: Μία από τις πολλές οικογενειακές τραγωδίες που αναδύονται μέσα από τα αποκαΐδια στις π.

Ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι: Νεκροί ο πατέρας και ο αδελφός της 13χρονης που σκοτώθηκε πηδώντας σε γκρεμό: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας και ο αδελφός του κοριτσιού βρέθηκαν απανθρακωμένοι, δίπλα στο αυτοκίνητο της οικογένειας, καθώς δεν πρόλαβαν να ... Πρώτο ΘΕΜΑ

Φωτιά Μάτι: Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ - Υπάρχουν πολλοί νεκροί σε Μάτι, Ραφήνα και Νέο Βουτζά - Newsbomb.gr Για τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι διασώστες μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ. «Ζήσαμε δύσκολες καταστάσεις, η κατάσταση είναι

Ξεκινά η διαδικασία αναγνώρισης των νεκρών - Φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν: Ξεκινά η διαδικασία αναγνώρισης των νεκρών από την πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς, χθες, κατοικημένες περιοχές σε Νέο Βουτζά και Μάτι. LiFO

ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ: 25 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο στo «Κόκκινο Λιμανάκι» (pics): Plus: Κοινωνία - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από την περιοχή που βρέθηκαν απανθρακωμένα τα σώματα 26 ανθρώπων στο «Κόκκινο Λιμανάκι» gazzetta.gr

Πυρκαγιά στο Μάτι: Νεκροί ο πατέρας και ο αδελφός της 13χρονης που σκοτώθηκε πηδώντας σε γκρεμό: Ακόμη μια τραγική ιστορία «ξέθαψαν» οι πυροσβέστες στο Μάτι. Πρόκειται για τα μέλη μιας οικογένειας η οποία χάθηκε μέσα στην φωτιά που έπληξε την ...Newpost.gr

Εκατόμβη: Μαρτυρίες και ιστορίες που συγκλόνισαν από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την τραγωδία που εκτυλίσσεται από χθες στην ανατολική Αττική. Ο τραγικός απολογισμός, μέχρι στιγμής, είναι 74 ...iefimerida

Απόγνωση, θυμός και καταγγελίες για έλλειψη νερού από τους κατοίκους της Κινέτας - Κοινωνία | News 24/7: Οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής χαμένοι κι οι ζημιές ανυπολόγιστες. Οι φωτιές δεν άφησαν πίσω τους μόνο στάχτες και υλικές καταστροφές αλλά χάραξαν ...News247.gr

Τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές: Δέσμη έκτακτων μέτρων ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες από τις φονικές ...Η Εφημερίδα των Συντακτών

Φωτιά Αττική: Αυτά είναι τα πρώτα έκτακτα μέτρα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές - Newsbomb.gr: Φωτιά ΤΩΡΑ: Τα έκτακτα μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αττική, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ...

Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Αρβανίτη - Το ανατριχιαστικό μήνυμα στον γιο του: Θρήνος, φωτιές και αποκαΐδια. Η επόμενη μέρα της εκδήλωσης των καταστροφικών πυρκαγιών κυρίως στην Κινέτα και... Zougla

Εθνική τραγωδία με 24 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά -Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα [εικόνες & βίντεο]: Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν την τραγωδία με τις πυρκαγιές που βιώνει η Αττική το τελευταίο 24ωρο. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι ...iefimerida

«Ο πιο θανατηφόρος παράγοντας στη φωτιά είναι ο άνεμος»: Είναι σαφές ότι η φωτιά ήταν απίστευτα γρήγορη λόγω κλιματικών παραγόντων όπως η ξηρα. Newsbeast.gr

Αυτός είναι ο πιο θανατηφόρος παράγοντας στις αστικές πυρκαγιές - Newsbomb.gr Ειδήσεις - Περισσότεροι από 70 άνθρωποι νεκροί. Αποτελούν έκπληξη οι φονικές πυρκαγιές στην Αττική; NewsBomb

Μάτι: Εδώ βρέθηκαν οι 25 νεκροί - Κάηκαν αγκαλιασμένοι με τα παιδιά τους! «Βρήκαμε άλλους 25 νεκρούς αγκαλιασμένους, τον έναν πάνω στον άλλον», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Newpost.gr

Σοκ! Άλλοι 30 νεκροί σε κτήμα στο Κόκκινο Λιμανάκι - «Ήταν αγκαλιασμένοι» Εφιάλτης δίχως τέλος! Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε χωράφι στο Κόκκινο Λιμανάκι εντοπίστηκαν 26 νεκροί ο ένας πάνω στον ...SDNA

Ανατριχιαστική μαρτυρία από την κόλαση φωτιάς: "Κάναμε στην άκρη ένα κάρβουνο σε ανθρώπινο σχήμα" | News Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από την φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική. Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, ανάμεσα τους και παιδιά, ενώ ...FThis

Φωτιά στο Μάτι – Ανατριχιαστικά λόγια: Είχα αγκαλιά το μωρό μου και της έλεγα θα σωθούμε! Στο Μάτι γράφτηκε την Δεύτερα (23.07.2018) μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της Ελλάδας. Τουλάχιστον 74 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ...zappit.gr

Φωτιές στην Αττική: Πύρινη καταστροφή σε Κινέτα, Μάτι και Νέο Βουτζά - Κοινωνία | News 24/7 Καταστράφηκαν δεκάδες σπίτια στους οικισμούς Γαλήνη, Μαρούλα, Πανόραμα 1, Πανόραμα 2 και Πανόραμα 3. Η φωτιά κατευθύνεται στην παραλία. News247.gr

Φωτιά τώρα σε Ραφήνα, Μάτι, Βουτζά: Πάνω από 60 οι νεκροί της Εθνικής τραγωδίας [pics-video] Μεγάλη φωτιά έκαψε Ραφήνα, Νέο Βουτζά και έκανε ολοσχερώς στάχτη το Μάτι. Μεταξύ των 60 μέχρι τώρα θυμάτων είναι πολλά παιδιά και ένα βρέφος έξι μηνών, ... Dikaiologitika News

Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά στον Αποκόρωνα και η φωτιά στο Κακόπετρο: Όλη νύχτα οι πύρινες φλόγες αποτέφρωναν εκτάσεις στον Αποκόρωνα και στον Πλατανιά - Καλύτερη η κατάσταση σήμερα στον Αποκόρωνα, σε πλήρη εξέλιξη η ...
Flashnews.gr

Δάκρυα & συγκίνηση on air των δημοσιογράφων που μετέδιδαν ή ζούσαν τη φωτιά: Οι ρεπόρτερ έζησαν την τραγωδία από κοντά, οι παρουσιαστές και οι δημοσιογράφοι ήρθαν αντιμέτωποι με τις εικόνες και τη μετάδοσή τους. The TOC

«Νεκρός! Όχι Θεούλη μου»! Ο δημοσιογράφος του Alpha εντοπίζει πτώμα που καίγεται ακόμα!: Ο Κώστας Σαρικάς βρίσκεται με ένα από τα συνεργεία του Alpha στον Νέο Βουτζά για να καλύψει δημοσιογραφικά την καταστροφική φωτιά. zappit.gr

Η δολοφονική πυρκαγιά από τον δορυφόρο - Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ (Photo): Την εθνική τραγωδία που πλήττει από χθες την Ελλάδα, αποτυπώνει η φωτογραφία από τον δορυφόρο αλλά και τα διεθνή ΜΜΕ σε εκτενείς αναφορές τους με ...Documento

Αυτός είναι ο ιερέας που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να γλιτώσει από τις φλόγες στο Μάτι: Όσο περνά η ώρα, γίνονται γνωστές οι τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πυρκαγιές. iefimerida

Φωτιά στην Αττική: Αυτός είναι ο ιερέας που έχασε τη ζωή του στο Μάτι: Ήταν αδελφός του συνθέτη Δημήτρη Παπαποστόλου - Ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα. Πρώτο ΘΕΜΑ

Το μέγεθος της καταστροφής σε βίντεο - Εναέρια πλάνα από τις πληγείσες περιοχές: Εναέρια πλάνα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, τα οποία μαγνητοσκοπήθηκαν από ελικόπτερο του στρατού έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής ...Η Καθημερινή

«Κρανίου τόπος» – τα βίντεο που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στο Μάτι: Το υπουργείο Αμυνας έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που καταγράφηκαν από ελικόπτερο του Στρατού πάνω από τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική. Protagon

Σοκαριστικά εναέρια πλάνα από την Ανατολική Αττική - Εικόνες αποκάλυψης (εικόνες - video) Συγκλονιστικά είναι τα εναέρια πλάνα από την Ανατολική Αττική, τα οποία αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής από τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν ...
altsantiri.gr

«Κρανίου τόπος» – τα βίντεο που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στο Μάτι: Το υπουργείο Αμυνας έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα που καταγράφηκαν από ελικόπτερο του Στρατού πάνω από τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική. Protagon

Προκλητικό tweet από τον πρώην Σουηδό πρωθυπουργό #Πυρκαγιά

Οι καλλιτέχνες σχολιάζουν τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική!


Πηγή, Επιμέλεια: www.sophia-ntrekou.gr | Αέναη επΑνάσταση