New York Times: Ο Τσιόδρας είναι ταπεινός, μετριοπαθής και ένας αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός επιστήμονας (Videos)


Οι ανερχόμενοι ήρωες της εποχής του
κορωνοϊού. Οι κορυφαίοι επιστήμονες

είναι ο τίτλος αφιερώματος της εφημερίδας
New York Times για τους επιστήμονες
που έχουν αναλάβει σε διάφορες χώρες
να χαράξουν μια στρατηγική
αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Για την Ελλάδα, γράφει η εφημερίδα, «η οποία μέχρι στιγμής έχει αποφύγει μια μεγάλη επιδημία, όλοι συντονίζονται το απόγευμα στις 18:00 για να ακούσουν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Οι ανακοινώσεις του βασίζονται στις σημειώσεις του, και ενημερώνει τη χώρα σχετικά με τα τελευταία στοιχεία των επιβεβαιωμένων ασθενών, νοσηλευόμενων ή των νεκρών. Περιστασιακά, προσφέρει πρακτικές συμβουλές, όπως για παράδειγμα για την απολύμανση των επιφανειών και πάντοτε σπεύδει να διαλύσει την παραπληροφόρηση.

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας κατά του κορωνοϊού έχει μεγάλη καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες στο Χάρβαρντ, στο Μ.Ι.Τ. και αλλού, και ο καθηγητής Τσιόρδας δεν είναι για εξωραϊσμό», γράφει η εφημερίδα.

Στο βίντεο το Αφιέρωμα στους ήρωες της εποχής της πανδημίας φιλοξενούν οι New York Times στο σημερινό τους φύλλο 05/04/2020, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται στο Σωτήρη Τσιόδρα. Το δημοσίευμα απονέμει τα εύσημα στον Έλληνα καθηγητή.


«Είναι ειλικρινής, και έχει πρωταγωνιστήσει ώστε η χώρα να λάβει εγκαίρως μερικά από τα πιο περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη, τα οποία φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά καθώς η Ελλάδα έχει μόλις 68 θανάτους από την έναρξη της επιδημίας. Αντιθέτως, το Βέλγιο, το οποίο έχει παρόμοιο πληθυσμό, καταγράφει 1.283 θανάτους.

Ο καθηγητής Τσιόρδας* συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό στον κόσμο που έχει άγχος, αναφέρει ο Theo Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής της SciCo, μιας συμβουλευτικής εταιρείας για επιστημονικά θέματα. Είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά με αποδεδειγμένη εμπειρία και είναι καταρτισμένος.

«Είναι ένας από εμάς», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

«Είναι ταπεινός, μετριοπαθής και συμπονετικός αλλά είναι αναμφισβήτητα κορυφαίος ειδικός», καταλήγει η New York Times.

Περισσότερα » Covid-19Σωτήρης Τσιόδρας

εικ. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος 
του υπ. Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Σωτήρης Τσιόδρας (Σίδνεϊ, 13 Οκτωβρίου 1965) είναι Έλληνας ιατρός παθολόγος με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου. Κατάγεται από το Νεοχώρι Αργολίδας.

Την 1η Φεβρουαρίου 2020 ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας ως εκπρόσωπος τύπου του για τις ανακοινώσεις σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς και επικεφαλής της αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα.

Από το 2010 είναι Αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στη Δ' Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ΠΓΝ «Αττικόν». Είναι επίσης Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός Σύμβουλος του ΚΕΕΛ (Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων) και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Βίντεο: Συνέντευξη τύπου για τον κορωνοϊό
από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας
και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και
τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας
καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. #menoumespiti












Βίντεο από την Ελληνική Κυβέρνηση: «Παρακολουθούμε 
την υγεία μας, παραμένουμε ενημερωμένοι»: Οδηγίες 
για τους συμπολίτες μας που νοσούν στο σπίτι με ήπια 
συμπτώματα αλλά και για όσους τους φροντίζουν. 
Για περισσότερες πληροφορίες: 
Παρακολουθούμε την υγεία μας, παραμένουμε 
ενημερωμένοι, μένουμε ασφαλείς.












Δεν υπάρχουν σχόλια: