Με την Ελλάδα Καραβοκύρη, όλη η ιστορία της Ελλάδας σε 10 Λεπτά (Videos)

Νταντωνάκη - Χατζιδάκις

Καλλίτερο μουσικό πάντρεμα δεν θα μπορούσε να γίνει. Λόγος, μούσα και τραγουδοποιός. Μια σπουδαία συνάντηση. Ένα άγγιγμα που «ανασταίνει», που γλυκοχαράζει το Είναι ...και που οδηγεί στην πραγματική απόλαυση. Η χαρισματική ερμηνεύτρια Φλέρυ Νταντωνάκη, η μούσα του Μάνου Χατζιδάκι που έφυγε από τη ζωή 18 Ιουλίου 1998, υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες φωνές, σαγηνευτική και αέρινη.

Με την Ελλάδα καραβοκύρη
Νταντωνάκη - Χατζιδάκις - Γκάτσος
Ο Κύκλος του C.N.S. Καπετάν Μιχάλης.
Οι Γειτονιές Του Φεγγαριού,1966.

Με τη φουρτούνα και το Σιρόκο
ήρθε μια σκούνα απ’ το Μαρόκο
Με τον αγέρα και με τ’ αγιάζι
πάει μια μπρατσέρα για την Βεγγάζη

Άγιε Νικόλα, παρακαλώ σε
στα πέλαγα όλα λουλούδια στρώσε

Με τον ασίκη το μπουρλοτιέρη
ήρθε ένα μπρίκι από τ’ Αλγέρι
Με την Ελλάδα καραβοκύρη
πάει μια φρεγάτα για το Μισίρι..Στο βίντεο βλέπουμε όλη την ιστορία της Ελλάδας σε 10 Λεπτά:

Συνδυάζοντας ήχο και εικόνα το immenseblue.gr δημιούργησε ένα video μέσα από το οποίο σας προσκαλεί να ταξιδέψουμε στο χρόνο και να ζήσουμε ξανά για ένα ολόκληρο 10λεπτο την ιστορία της Ελλάδας. 

Εμπνευσμένο φυσικά από την κλεψύδρα των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας του 2004 η σύλληψη της οποίας έγινε από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και με το μουσικό κομμάτι «πέρασμα» του Κωνσταντίνου Βήτα, παρουσιάζει το video που το ίδιο σκηνοθέτησε και ονομάζεται «Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 λεπτά».

Χανόμαστε μέσα στον χρόνο και συναντάμε τους πρώτους ανθρώπους, τους πρώτους Έλληνες που έζησαν στην χώρα μας. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ

10 λεπτά δεν αρκούν για να γνωρίσουμε την ιστορία αυτής της χώρας που κατάφερε με τον Τεράστιο Πολιτισμό της να επιδράσει στην παγκόσμια ιστορία.
Από την Προϊστορία (Μειόκαινο, Πλειόκαινο, Λίθου Εποχή /Παλαιολιθική, Μεσολιθική, Νεολιθική Περίοδος/, Εποχή του Χαλκού και Εποχή του Σιδήρου /Σκοτεινή, Γεωμετρική Περίοδος/) ταξιδεύουμε στον Αρχαίο Κόσμο (Αρχαϊκή, Κλασική, Ελληνιστική, Ρωμαϊκή Εποχή) στην Βυζαντινή εποχή και τον Ελληνικό Μεσαίωνα, στην Εποχή της Τουρκοκρατίας και της Ελληνικής Επανάστασης ως το σήμερα τη Νεότερη και Σύγχρονη εποχή.
Έννοιες όπως η Δημοκρατία, ο Πολιτισμός, το Δίκαιο, το Πνεύμα γεννήθηκαν στην Ελλάδα για να προσφέρουν απλόχερα σε όλο τον κόσμο την γνώση. Μέσα από μια πλούσια ιστορία βλέπουμε το λαμπρό παρελθόν κι ετοιμαζόμαστε για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον! Η Ελλάδα άλλωστε δεν έχει μόνο μια πλούσια Αρχαία Ιστορία, έχει και μια πλούσια Μοντέρνα Ιστορία.

Δεν είναι τυχαίο πως είναι η μόνη χώρα που υπάρχει από την προϊστορία και την αρχαιότητα και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας και θα συνεχίσει να είναι ζωντανή, είναι η μοναδική χώρα που έχει καταφέρει να φτιάξει Περίλαμπρους Πολιτισμούς, να διαγράψει την δική της ιστορία ταξιδεύοντας σαν ένα μικρό καράβι μέσα στο απέραντο γαλάζιο, ένα καράβι που όμως μπόρεσε να γεννήσει και να μεταφέρει τις μεγάλες ιδέες σε όλο τον κόσμο. Το καράβι αυτό είναι η Ελλάς!

«Σ’ αυτή τη χώρα ο ήλιος, τ’ άστρα με το φεγγάρι,
η θάλασσα, ο ουρανός, η γης μ’ αυτή τη χάρη,
μια αγκαλιά, όλα μαζί, κόρη με παλληκάρι…,
μα ο κόσμος στη διχόνοια, στων ισχυρών τ’ αλώνια!»

Γιώργος Δουζένης (ποιητική συλλογή «Άνθρωπος»)


Με την Ελλάδα καραβοκύρη - Μ. Χατζιδάκι
Ευγένεια 2020 - Τραγουδάμε για την Ελλάδα 
Νεανική Χορωδία Ιεράς Μητροπόλεως
Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.
Διεύθυνση/Χορωδιακή Διασκευή: π. Θεόδωρος Τσαμπατζίδης
Μουσική/Στίχοι: Χατζιδάκις Μάνος/Γκάτσος Νίκος
Τραγούδι: Horos Se 11/8 (Remastered
2002) Καλλιτέχνης: Manos Hadjidakis
Η ιστορία της Ελλάδας, 1830 -1974 σε 15 λεπτά. 
Μια συνοπτική παρουσίαση της ιστορίας 
της Ελλάδας από το 1830 μέχρι το1974.Η Ιστορία της Ελλάδας μέσα σε λίγα λεπτά
Από τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό έως το έπος του 1940...
by Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr