Κλαύσον τους αμετανοήτους ~ Κανένας δεν ξεχνά την Συμφωνία των Πρεσπών


της Σοφίας Ντρέκου


Άγιος Ιωάννης ΧρυσόστομοςΚλαύσον τους αμετανοήτους, 
κλαύσον τους μηδέποτε μετανοήσαντες. 


Κλαύσον και όσους δεν πείθουν για την επίτευξη της επιστροφής. Γι' αυτούς που έχουν λόγο και υποχρέωση.

Ο ελληνικός λαός «άνοιξε» μια ιστορική σελίδα αναδεικνύοντας το αντιμνημονιακό, τότε, το πολιτικό κόμμα Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) σε πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη, δίνοντας τη δυνατότητα δημιουργίας μια αριστερής κυβέρνησης με στόχο την ανατροπή των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Αυτοί οι άνθρωποι όμως έκαψαν το φως. Πρόδωσαν τον τόπο των χαμένων ονείρων!
Δυστυχώς, λίγους μήνες μετά, το καλοκαίρι του ίδιου έτους, η κυβέρνηση πρόδωσε τις ελπίδες του λαού, παραχάραξε σε ταπεινωτικό ΝΑΙ το θριαμβευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το ηχηρό και περήφανο «ΟΧΙ»

Στον τόπο των χαμένων ονείρων δεν υπάρχουν πια κυπαρίσσια, ευκάλυπτοι και πεύκα παρά μόνο ποτάμια λύπης και παραπονεμένα λόγια.

Είναι λοιπόν χρέος μας ως λαός ν’ αντισταθούμε γιατί μετά θα έχουμε ευθύνες για όσα έγιναν επειδή δεν συμμετείχαμε στην αντίσταση. Φτάνει πια η κομματική ρητορική. Ο ελληνικός λαός δεν την έχει ανάγκη για να ζήσει ελεύθερος.

Η Ιστορία και ο λαός όμως δεν ξεχνά. και θα κρίνει τις πράξεις. Θα την ξαναγράψουμε την ιστορία για να μην ξεχνούμε την προδοσία, για να μην αφήσουμε τ' αδέλφια μας δίχως μνήμη μέλλοντος. Διότι η δύναμη του ελληνισμού είναι η μνήμη του μέλλοντος !

ΔΕΙΤΕ: Η Συμφωνία Πρεσπών 17 Ιουνίου 2018: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Πανηγύρια και χαρές που κάναμε τότε...
...και ΕΔΩ Η Μεγάλη άρνηση 

και καλώς εκάμαμεν διότι είμαστε 
άνθρωποι της Ελπίδας και της Αισιοδοξίας. 

Αν κάποιοι στάθηκαν ανίκανοι και εραστές
οι Αισιόδοξοι, οι Δίκαιοι και οι Αθώοι.

Τι άλλο χρειάζεται ένας λαός
για να διώξει μια κυβέρνηση
που δεν μπορεί να υλοποιήσει
ούτε τη θέλησή της
γιατί είναι εκ φύσης ανίκανη
και δεν μπορεί 
από μόνη της 
διότι και αυτό χρειάζεται 
μια ελάχιστη ικανότητα 
για να υλοποιηθεί.

Καλή Λευτεριά !!! 



ΔΕΙΤΕΣκοπιανό, Ιδεολογία, Μακεδονία και Ιστορία Μέλλοντος, Σκόπια και ευρωπαϊκό κεκτημένο, Νατοϊκές διευκρινίσεις για τη Μακεδονία - Ν. Λυγερός

Μετά την παραίτηση Ζάεφ, η Αθήνα καλεί τα Σκόπια
να τηρήσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

01 Νοεμβρίου 2021 14:13 news247.gr

Το μήνυμα του Μαξίμου δια του Γ. Οικονόμου πως τα κράτη έχουν συνέχεια και τηρούν τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει.

Τις εξελίξεις στη «Βόρεια Μακεδονία» μετά την παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ από την πρωθυπουργία παρακολουθεί με προσοχή η Αθήνα, καθώς σε περίπτωση πρόωρων εκλογών στη γειτονική χώρα και ανάλογα με το αποτέλεσμα ενδέχεται να αμφισβητηθεί η εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών από μία πιθανή κυβέρνηση με κορμό το εθνικιστικό VMRO-DPMNE.

Και στην πραγματικότητα ούτε η Νέα Δημοκρατία, θέλει πλέον να ακυρωθεί η συμφωνία με ευθύνη των Σκοπίων, αφού και η σημερινή κυβέρνηση έχει πια ποντάρει στην εφαρμογή της προκειμένου να κρατήσει το βόρειο γείτονα συμμορφωμένο και την Τουρκία μακριά από τα Βαλκάνια.

Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς εάν προβληματίζει την κυβέρνηση παραίτηση Ζάεφ, καταρχάς επισήμανε ότι η κυβέρνηση προφανώς και δε σχολιάζει εσωτερικές εξελίξεις σε άλλα κράτη, πρόσθεσε όμως με νόημα ότι: «Τα κράτη έχουν συνέχεια και δεσμεύονται στο πλαίσιο της παρουσίας και της συνέχειας αυτής από τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει».

ΔΕΙΤΕ: Έξι χρόνια από το δημοψήφισμα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνει ότι η «κωλοτούμπα» μετά το δημοψήφισμα του 2015 έγινε για «προσωπικά και οικονομικά οφέλη».


Άγιος Ιωάννης ΧρυσόστομοςΤο πίπτειν ανθρώπινον, το εμμένειν εωσφορικόν,
το μετανοείν θείον. Εν τω Άδη ουκ εστί μετάνοια.
Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, 347-407 μ.Χ.


Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2021

Περισσότερα: Σκοπιανό-Μακεδονία





1979: Παραπονεμένα λόγια έχουν τα τραγούδια μας
γιατί τ’ άδικο το ζούμε μέσα από την κούνια μας.
Μουσική Γ. Μαρκόπουλος Στίχοι Μ. Ελευθερίου






































Δεν υπάρχουν σχόλια: