Εκκλησία στον Όσιο Δαυίδ και Άγιο Ιάκωβο στην Τανζανία της Αφρικής


Η Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ Ευβοίας οικοδόμησε 
Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής, Οσίου Δαυίδ και 
Αγίου Ιακώβου (Τσαλίκη) στην Τανζανία !

Μέχρι την Τανζανία έφθασε η αγάπη του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Αρχιμ. Γαβριήλ, των Μοναχών και των πνευματικών τέκνων αυτού. Η αγάπη τους για το Ιεραποστολικό έργο στην Αφρικανική ήπειρο και τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στην Αφρική, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Θεόδωρο, τον Ιεραπόστολο Πατριάρχη, είχε σαν αποτέλεσμα την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, Οσίου Δαυίδ και Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη (βλ αφιέρωμα εδώ).

Ο Ιερός αυτός Ναός, ένας από τους 
31 Ιερούς Ναούς που με πολύ κόπο και αγώνα έκτισε ο Σεβ. Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, κτίσθηκε στην πόλη Nyamahana, της Κεντρικής Τανζανίας για να εξυπηρετήσει τόσο τους νεοφώτιστους Ορθοδόξους της φυλής Ουαχέχε, όσο και τους δεκάδες νεοφώτιστους της φυλής Μασάϊ, της μόνης φυλής στην Τανζανία που ακόμη ζει σε πρωτόγονη κατάσταση, εκ των οποίων μετά από συστηματική κατήχηση έχουν προσέλθει στην Ορθοδοξία περισσότεροι από 1.000 !!!

θυρανοίξια

Με τη χάρη του Θεού και τις ευχές του Πατριάρχου μας, τελέσθηκαν τα θυρανοίξια από τον Σεβ. κ. Δημήτριο, ο οποίος έφθασε στην πόλη Νιαμαχάνα με τη συνοδεία των ιθαγενών ιερέων της περιοχής, των ιθαγενών μοναζουσών Θεοδώρας και Θέκλας και με την παρουσία πλήθους νεοφώτιστων ορθοδόξων από την ευρύτερη περιοχή.

ΔΕΙΤΕ: Η Παναγία των Ορφανών, μια υπέροχη εικόνα από την Αφρική «Mama wa Yatima» στα Σουαχίλι

Μετά την τελετή των θυρανοιξίων ακολούθησε, όπως πάντα, γεύμα «ΑΓΑΠΗ» για όλους τους παρευρισκόμενους, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους ιθαγενείς φύλαρχους και για εκατοντάδες πάμπτωχα παιδάκια της περιοχής.

Απόσπασμα από το αφιέρωμα στην Ουγκάντα - 
ΚένυαΗ συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον 
αγώνα για την ανεξαρτησία της Αφρικής. Βλ. ΕΔΩ
Η εικόνα του Ναού Οσίου Δαυίδ  και Αγίου Ιακώβου στην Τανζανία
φώτο: Η εικόνα του Ναού Οσίου Δαυίδ 
και Αγίου Ιακώβου στην Τανζανία


Ενισχύστε οικονομικά τη Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως Τανζανίας.
NATIONAL BANK of GREECE / ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 146/296160-13
IBAN: GR 2801101460000014629616013
SWIFT: (BIC) ETHNGRAA ierapostoli.wordpress.com

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 

Περισσότερα Θέματα: Ιεραποστολή


Δεν υπάρχουν σχόλια: