Ο Ελύτης και η συγκίνηση του Σωτήρη Τσιόδρα για τους ηλικιωμένους (video)

Ο Ελύτης και η συγκίνηση του Σωτήρη Τσιόδρα για τους ηλικιωμένους (βίντεο)

Σωτήρης Τσιόδρας! Ο εξαιρετικός επιστήμονας, που διδάσκει ήθος, συνέπεια και ανθρωπιά. «Είναι σκληρό να ζυγιάζεις ανθρώπινες ζωές» και μας υπενθυμίζει ότι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας δεν μας περισσεύουν και δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς.

Ιδιαίτερα συγκινημένος έκανε την ημερήσια ενημέρωση για για την πορεία του Κορωνοϊού το απόγευμα του Σαββάτου 21 Μαρτίου 2020 ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Αφορμή ήταν μία επιστολή που του έστειλε γνωστός του, καταξιωμένος επιστήμονας παγκοσμίως που του έγραψε ότι, «κάνουμε μεγάλη φασαρία για μερικούς ηλικιωμένους». Απάντησε με αυστηρή έκκληση και σε όλους, ζητώντας να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τους νεκρούς, λέγοντας επί λέξει: «Σεβαστείτε τους νεκρούς».
Δείτε: Αγαπάμε και στηρίζουμε τα τιμημένα γηρατειά: Ένας ιδιότροπος γέρος

Καταλήγοντας μνημόνευσε Οδυσσέα Ελύτη, 

«Θέλω να επικαλεστώ τα λόγια ενός από τους μεγάλους Έλληνες, όπως εγώ ο ίδιος φτωχά τα συνδύασα. Θυμηθείτε αυτά τα λόγια, κάθε μέρα από δω κι εξής:

«Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος. Πρέπει 
η κάθε γλώσσα να μιλεί την καλοσύνη της ημέρας».
Καταλήγοντας: «Ας γίνει αυτός ο αγώνας όλων μας».

Η φράση «Την τελευταία λέξη δεν θα την έχει ο θάνατος», είναι από τα «Ανοιχτά Χαρτιά», από το κείμενο του Οδυσσέα Ελύτη «Πρώτα - πρώτα η ποίηση», όπου ο ποιητής γράφει: «Να γιατί γράφω. Γιατί η Ποίηση αρχίζει από κει που την τελευταία λέξη δεν την έχει ο Θάνατος».
Διαβάστε και το ποίημα του Κ. Καβάφης: Ένας Γέρος
Η δεύτερη είναι ένας στίχος από το Σώμα Καλοκαιριού (V), 
από την συλλογή «Ήλιος ο Πρώτος»: 
«Η κάθε γλώσσα να μιλεί την καλοσύνη της ημέρας».
Όσοι λευκοφόροι εννοήτωσαν!

Ακούστε τον στο βίντεο:


Η συγκίνηση του Σωτήρη Τσιόδρα

Συγκινησιακά φορτισμένος έδειχνε πως υπέφερε για κάθε νεκρό που ανέφερε. Μετά από τόσα χρόνια καταξίωσης νόμιζε κανείς, πως, δεν έβλεπε μπροστά του, παρά τον όρκο του Ιπποκράτη. Δεν προσπαθεί μόνο να σας κρατήσει ζωντανούς, προσπαθεί να μας κάνει και ανθρώπους. Μείνετε στο σπίτι.












Στο Βίντεο Ολόκληρη η ενημέρωση
της ημέρας 21ης Μαρτίου 2020

29:28 Ενημέρωση για τον κορωνοϊό
Τσιόδρας - Χαρδαλιάς 21.03.2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: