Τα Φαναράκια Τήνου για δεύτερη χρονιά ματαιώνεται η παραδοσιακή λαμπαδηδρομία λόγω κορωνοϊού (covid-19)

φωτογραφία από την Τήνο 30 Ιανουαρίου 2020

Η Δεύτερη Χρονιά στις 29 Ιανουαρίου 2022

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να γιορτάσουμε με κατάνυξη και ιερή συγκίνηση την Εύρεση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας μας. Το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά η παραδοσιακή λαμπαδηδρομία, δεν αλλάζει σε τίποτα τον μυσταγωγικό χαρακτήρα του εορτασμού.

Ο Ιερός μας Κλήρος και όσοι πιστοί προβλέπεται, θα μπορέσουν να τιμήσουν την Παναγία μας στους ναούς του νησιού και οι περισσότεροι θα ψάλλουμε “Χαίρε Τήνος Τιμημένη” και θα στολίσουμε με τα παραδοσιακά φαναράκια τα μπαλκόνια των σπιτιών μας, με την πίστη ότι η Παναγία-Μητέρα μας θα προστατεύει το νησί μας, και με την ελπίδα του χρόνου να μπορέσουμε να εορτάσουμε όλοι μαζί.

Δήμαρχος Τήνου

Διαβάστε για την Ανάμνηση Εύρεσης Εικόνας Παναγίας της Τήνου και 
για το έθιμο που αναβιώνει στις 30 Ιανουαρίου με τα «Φαναράκια» ΕΔΩ


Η Πρώτη χρονιά στις 28 Ιανουαρίου 2021

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Δήμαρχος Τήνου κ. Γιάννης Σιώτος, στο προσωπικό του χρονολόγιο στο Facebook, σχετικά με τον εορτασμό της Εύρεσης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Τήνου στο νησί.

Δήμαρχος Τήνου: «Ο εορτασμός της Εύρεσης της Ιερής Εικόνας της Παναγίας μας αποτελεί την πιο ατμοσφαιρική γιορτή του νησιού μας και ορόσημο για την Τήνο και την Ορθοδοξία. Η ματαίωση της παραδοσιακής λαμπαδηφορίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποβαθμίσει τη σημασία της.

Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας μόνο ο ιερός μας κλήρος και λίγοι πιστοί θα μπορέσουν να αποδώσουν τις οφειλόμενες τιμές στην Παναγία Μητέρα μας στον Οίκο Της και σε όλους τους ενοριακούς ναούς του νησιού μας. Οι περισσότεροι θα την γιορτάσουμε στις ψυχές μας. Κάθε ψυχή θα γίνει κι ένα «φαναράκι» και θα ψάλει για μια ακόμη φορά το «Χαίρε Τήνος τιμημένη».

Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος 30 Ιανουαρίου
φωτογραφία από την Τήνο 30 Ιανουαρίου 2022

Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ, να στολίσουμε και να λάμψουμε τα μπαλκόνια στα σπίτια μας με τα παραδοσιακά φαναράκια και να αναβιώσουμε όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το παραδοσιακό έθιμο.

Τιμούμε και γιορτάζουμε τη μεγάλη Επέτειο με την επισημότητα που της αρμόζει, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στην Πανάχραντο Μητέρα μας και με δέος Της ζητάμε να ακούσει τις προσευχές μας και να μας απαλλάξει από τη φοβερή δοκιμασία που ζούμε και με τη θεία Χάρι Της, του χρόνου να βρεθούμε όλοι μαζί ευγνώμονες κάτω απ’ τ’ αψηλό καμπαναριό Της.

Χαίρε Τήνος»
Ο Δήμαρχος Τήνου

by Αέναη επΑνάσταση

Περισσότερα: Θεομητορικά

Το ΟΡΑΜΑ ΕΥΡΕΣΕΩΣ της εικόνας της Παναγίας 
της Τήνου από την Οσία Πελαγία την Τηνία » ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια: