17 Μαρ 2021

Η ταινία «Παρόντες» online δωρεάν προβολές το νέο ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου για την πανδημία Covid-19

Parontes, by Giorgos Avgeropoulos DOCUMENTARY

Η ταινία «Παρόντες» παραγωγής 2021, είναι 83 λεπτά 
και την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιώργος Αυγερόπουλος.
Μέχρι 19 Μαρτίου 2021, προβάλλεται δωρεάν για όλους.

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ελλάδα, το iMEdD και η SmallPlanet, παρουσιάζουν τη νέα ταινία ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου με τίτλο «Παρόντες» (Ελλάδα, 2021, 83 min.)
Μια αποτύπωση σε βάθος, σε κάθε πτυχή της ζωής μας, πολιτική, οικονομική και κοινωνική, των επιπτώσεων της πανδημίας, με μια καταγραφή άμεση – τη στιγμή ακριβώς που συμβαίνει, μέσα από πολλές και διαφορετικές αποκλειστικές μαρτυρίες και ιστορίες.
Πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής τραγωδίας, η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας. Με φόντο το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, οι επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της πανδημίας μπλέκονται με τις ιστορίες των αφανών ηρώων της.

Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων της νέας κρίσης. Ο Αυγερόπουλος, παρατηρώντας για έναν χρόνο την εμπειρία της πατρίδας του, αναδεικνύει μια οικουμενική πραγματικότητα, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τη νέα μετα-Covid εποχή που βρίσκεται ήδη εδώ.

Ξεδιπλώνεται με φόντο το δημόσιο σύστημα υγείας, παρατηρώντας σε βάθος χρόνου τους επιφανείς πρωταγωνιστές της διαχείρισης της πανδημίας, αλλά και τους αφανείς ήρωές της. Πολιτικές αποφάσεις και παρασκηνιακοί χειρισμοί μπαίνουν στο μικροσκόπιο και αντιπαρατίθενται με τις μάχες όσων σηκώνουν καθημερινά το βάρος των επιπτώσεων της νέας κρίσης.


«Και αρχίσαμε να μετράμε νεκρούς...» αναφέρει ο δημιουργός στην αρχή του ντοκιμαντέρ, ενώ ακολουθεί μία αποτύπωση σε βάθος, σε κάθε πτυχή της ζωής μας το τελευταίο διάστημα, παρουσιάζοντας αποκλειστικές μαρτυρίες από το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο που διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση από την αρχή της, έως διευθυντές νοσοκομείων και προσωπικό που ήρθαν αντιμέτωποι με ελλείψεις ή την υπερβολική πίεση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και κληρικούς που τοποθετούνται στο θέμα της Θείας Κοινωνίας.

Το νέο ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου μετά το «Agora II – Δεσμώτες» γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και εξετάζει «την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία πριν προλάβει να επουλώσει τις πληγές της δεκαετούς οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας».

Υπενθυμίζεται ότι το iMEdD είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ

12/03/2021 ONLINE parontes.imedd.org 19/03/2021

ΣΕΝΑΡΙΟ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιώργος Αυγερόπουλος
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Αναστασία Σκουμπρή και Γιώργος Αυγερόπουλος
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Παξεβάνης
ΜΟΝΤΑΖ: Βασίλης Τσουκαλάς
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟ ΜΟΝΤΑΖ: Κώστας Χριστακόπουλος
ΕΡΕΥΝΑ: Γιώργος Αυγερόπουλος, Φένια Χαλά, Αλεξία Τσαγκάρη, Θοδωρής Χονδρόγιαννος, Φοίβη Φρονίστα, Κώστας Κουκουμάκας, Έλενα Αποστολίδου, Μαριάννα Κακαουνάκη, Χριστίνα Χάσου
ΕΙΚΟΝΑ: Γιάννης Αυγερόπουλος, Θεόφιλος Δαδής, Κωστής Νικολόπουλος, Γιώργος Μουτάφης, Γιάννης Χλεμπάκος, Γιάννης Κολεσίδης, Γιώργος Σανταμούρης, Δημήτρης Κώτσου, Σοφία Εξάρχου, Γιώργος Ηλιόπουλος, Αλεξία Τσαγκάρη, Φοίβη Φρονίστα, Φάνης Καραγιώργος, Γιάννης Ντρενογιάννης, Γιώργος Αυγερόπουλος, Νίκος Φώσκολος, Simon Keating.


Βίντεο σχετικά με την ταινία «Παρόντες»

Η νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου, έχει τίτλο "ΠΑΡΟΝΤΕΣ". Πραγματεύεται το χρονικό της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Μαζί με τον Γιώργο Αυγερόπουλο, η Ανδριανή Αγγελιδάκη και ο Στέλιος Ζερβός κάνουν μια αναδρομή στον τελευταίο χρόνο που ο κορωνοϊός μετάλλαξε τις ζωές όλων. Μιλούν για το πραγματικό κόστος που προκύπτει από τη διαχείριση της πανδημίας. Οικονομικό, υγειονομικό, κοινωνικό, κόστος σε επίπεδο ελευθεριών και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
ΜέΡΑ TV: Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μιλάει στο
ΜέΡΑ TV με τον Γιάνη Βαρουφάκη για τη ζωή του
και την εμπειρία του από όλο τον κόσμο
και την Ελλάδα, μέσα από το έργο του.

► ΔΕΙΤΕ και την ταινία «49 Λέξεις για το Χιόνι» (2008)
Έρευνα / Σενάριο / Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος

Περισσότερες: ΤαινίεςΚορωνοϊός, Πολιτική


Δεν υπάρχουν σχόλια: