Μεσογαίας Νικόλαος Covid-19: Ιός σαν κορώνα, για έλεγχο μέσα από Τσιπάκι και για τα εμβόλια εμπιστευόμαστε τους ειδικούς (Video)


Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954. Σπούδασε Αστροφυσική στο Harvard (Master of Arts) και Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ενώ οι διδακτορικές του σπουδές επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Mέσα σε όλα αυτά και άλλα τόσα, ήταν επιστημονικός συνεργάτης της NASA, που μάς λέει πάρα πολλά... Διαβάστε περισσότερα »

Για έλεγχο μέσα από Τσιπάκι - Για «τα εμβόλια:
Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς...


Ολόκληρη η προβολή του βίντεο: Από το 1ο Ψηφιακό Αρχονταρίκι
«Ιός σαν κορώνα, Υιός με κορώνα. Μεγάλης βουλής Άγγελος»
Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος Κυριακή 20/12/2020












Το παρακάτω είναι ολόκληρο με τις ερωτήσεις ακροατών.
Το θέμα που ανέπτυξε ο Σεβασμιώτατος ήταν:
1ο Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας
και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020.












Μεσογαίας Νικόλαος: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό
δεν έχει τσιπάκι – «Τσιπάκι» είναι το κινητό (Βίντεο)
3η Διαδικτυακή Ιερατική Σύναξη - Πανδημία Covid-19 και εμβόλια

ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί «νανοσφαιρίδιο» το οποίο θα μπορούσε να περάσει με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στο σώμα.

Μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος σε διαδικτυακή σύναξη με θέμα «πανδημία covid-19» που διοργάνωσε η μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει αντίστοιχη τέτοια τεχνολογία που να γίνεται έλεγχος, απάντησε για το περίφημο «τσιπάκι».

Ο Μητροπολιτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος σε διαδικτυακή συνάντηση για το θέμα των εμβολίων, συμπλήρωσε ωστόσο, πως το «μεγαλύτερο «τσιπάκι» είναι το κινητό μας και όλα γίνονται καλύτερα μέσω των εφαρμογών παρά πως θα μπορούσε να γίνει με ένα νανοσφαιρίδιο το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να μπει μέσα με το εμβόλιο στο σώμα μου».

Στην παρέμβαση του στη σύναξη αναφέρθηκε στον τρόπο που εργάστηκε η επιτροπή Βιοηθικής, στα ερωτήματα που αντιμετώπισε και απάντησε καθώς και στον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με συγκεκριμένες εμβρυϊκές κυτταρικές σειρές και εν κατακλείδι δήλωσε: «Αν κάνει κάποιος το εμβόλιο, ούτε σώζεται ούτε κολάζεται. Και το ίδιο συμβαίνει αν δεν το κάνει».

«Δεν έχουν κανέναν λόγο να μας ξεγελάσουν» είπε για όσους επιστήμονες κάλεσαν οι Ιεράρχες στην επιτροπή. «Το συμπέρασμά μας ήταν πως το θέμα δεν είναι θεολογικό ούτε εκκλησιαστικό, αλλά θέμα υγείας, άρα άλλοι είναι αρμόδιοι. Δεν μπορεί να βγει η Εκκλησία με σημαία αντι-εμβολιαστική» σημείωσε.

«Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς αλλά δεν πρέπει να είμαστε και καχύποπτοι. Να μάθουμε να εμπιστευόμαστε όσους έχουν την ειδική γνώση» πρόσθεσε.

Για τις ενστάσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων σχετικά με τα έμβρυα στα εμβόλια ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απάντησε πως «κάναμε βιαστική μελέτη λόγω χρόνου. Μπήκαμε στα κείμενα του Βατικανού κλπ. Άποψή μας είναι πως δεν είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Σύνοδο. Δεδομένου πως στα εμβόλια της Pfizer & Moderna δεν περιλαμβάνουν» κι έδωσε διευκρινίσεις γιατί δεν υπάρχουν ηθικά εμπόδια. (παρακάτω βίντεο στο λεπτό 1:32:38)

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, μιλώντας σε άλλη εκδήλωση είπε πως ήταν «βαρύ» από πλευράς Αρχιεπισκόπου όταν εκείνος είπε πως αν οι ειδικοί πουν πως είναι απαραίτητη η μάσκα στον ναό θα την φορέσουν υποχρεωτικά, την στιγμή που οι πολιτικοί είπαν «συνιστούμε».

«Δεν μπορούμε να λέμε πως η μάσκα θα μας προστατεύσει μέσα στην Εκκλησία» είπε ενώ πρόσθεσε πως «Οι ειδικοί δεν έπρεπε να έχουν λόγο στους εκκλησιαστικούς χώρους. Να πουν την γνώμη τους στην Ιερά Σύνοδο μόνο κι εκείνη να αποφασίσει» σχολίασε.

Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «αίρεση» το να λειτουργούν με μάσκα μέσα στον ναό.

Υποστήριξε πως η έξαρση του ιού στην Θεσσαλονίκη έγινε γιατί για πρώτη φορά φέτος δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στην πόλη.

Για τα εμβόλια είπε πως «θα πρέπει να είναι καθαρά και να μην έχουν καμία υποψία από πάσης πλευράς. Αλλά τώρα υπάρχουν πολλές ενστάσεις με παρενέργειες και θανάτους».

Ειδικοί επιστήμονες έδωσαν απαντήσεις απέναντι σε αυτά, ενώ καταλυτική ήταν και η παρέμβαση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, που επεσήμανε πως τα εμβόλια σώζουν εκατομμύρια ζωές, τονίζοντας πως το αντιεμβολιαστικό κίνημα, που βρίσκει την έκφρασή του και σε θρησκευτικούς χώρους, έχει οδηγήσει σε επάνοδο επιδημιών από μεταδοτικά νοσήματα όπως η ιλαρά. 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Μητρ Νικολάου

3η Διαδικτυακή Ιερατική Σύναξη - Πανδημία Covid-19 και εμβόλια
24 Ιανουαρίου 2021 από Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
ΒΙΝΤΕΟ: Από το 1:14:03 η ομιλία του και στο λεπτό 1:32:38. η απάντηση 
στο Μητροπολίτη Κυθήρων για την χρήση εκτρώσεων στα εμβόλια.
ΔΕΛΤΙΟ Εκ του Γραφείου Τύπου το πρόγραμμα: www.imnst.gr












Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
κ. Νικόλαος, ομιλεί για τις αρχές της Ορθόδοξης Βιοηθικής.

1 σχόλιο:

Evangelos Sp είπε...

Νομίζω πως σύμφωνα με τη λογική του λόγου του είναι απαράδεκτη η εξωγενής παρέμβαση του πρωθυπουργού προς Ιωαννίνων και Αρχιεπίσκοπο Αθηνών στην κατεύθυνση να παροτρύνουν τους πιστούς να προχωρήσουν σε ατομικώς προσδιορισμένη ιατρική πράξη και εκτός των θεσμικών καθηκόντων αυτού, ωστόσο δεν τον κατήγγειλε δημοσίως ο Μεσογαίας. Έπειτα περί το 7:40 του αρχικού video λέει ότι δεν θανατώθηκαν έμβρυα για την παραγωγή vaccine, αλλά χρησιμοποιούνται ιστοί ήδη θανατωμένων που δεν θανατώθηκαν για τον σκοπό αυτό, πραγματικά εκπλήσσομαι από τέως Πρόεδρο Επιτροπής Βιοηθικής, είναι σαν να ισχυρίζεται ότι η κλεπταποδοχή δεν αποτελεί αδίκημα, αφού κι αυτή είναι ένα ανεξάρτητο γεγονός από την πράξη της κλοπής. Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια δημόσια αντιπαράθεσή του με έναν άλλο επιστήμονα της Βιοηθικής τον πατέρα Στυλιανό Καρπαθίου.