Η Ανάληψη του Χριστού με τον π. Ανανία Κουστένη (Videos)


Βίντεο για την Ανάληψη του Χριστούμε τον 
μακαριστό ✟ Ανανία Κουστένη ✟ την πνευματική
μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. 

Γεννήθηκε στην Δημητσάνα Αρκαδίας και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό και τον άνθρωπο. Έλαβε ανθρωπιστική παιδεία με σπουδές στην Θεολογία και την Βυζαντινή Φιλολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αξιοποιώντας τις γνώσεις του στην υπηρεσία των ανθρώπων. 

Έχει μεταφράσει τον Ρωμανό τον Μελωδό και η πνευματική του δραστηριότητα είναι ανεξάντλητη. Ο λόγος του είναι ένας λόγος τιμής και αρχοντιάς, θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος. Είναι ένας λόγος που εμπνέει και ενθουσιάζει, που διδάσκει και ξεκουράζει και που ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο. 

Ρωμανός ο Μελωδός Εις το Πάθος του Κυρίου και εις τον Θρήνον της Θεοτόκου - μετάφραση π. Ανανίας Κουστένης

Ο μακαριστός Ανανίας Κουστένης, όπως ο Θεοφάνης, μάς παίρνει απαλά από το χεράκι και μάς υψώνει πνευματικά και ψυχικά, φέρνοντας στην καρδιά το φως και την δροσιά της άνοιξης. Είναι η λεβέντικη και συνάμα ταπεινή ελληνική ψυχή με την αστείρευτη καλοσύνη και την αφειδώλευτη αγάπη.

Από την πλατεία Εξαρχείων στην πλατεία του Ουρανού ο π. Ανανίας Κουστένης † (Αφιέρωμα)

Βίντεο: ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΙΣ ΠΟΣΙ ΜΟΥ είναι η Εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον π. Ανανία Κουστένη. Θέμα: Η του Χριστού Ανάληψις 2006/06/01 και ο Ήρωας Κωνσταντίνος Ηλιάκης που ήταν Σμηναγός της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006. 

ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΙΣ ΠΟΣΙ ΜΟΥ Η Ανάληψις του Κυρίου
2007-05-17. Ομιλία του π. Ανανία Κουστένη.
Στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Εκκλησίας της Ελλάδος

ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΙΣ ΠΟΣΙ ΜΟΥ - Η Ανάληψη
του Σωτήρος Ιησού Χριστού 2009-05-28Δεν υπάρχουν σχόλια: