Ομιλίες για την Ανάληψη του Χριστού, με τον
μακαριστό π. Ανανία Κουστένη ♱15 Μαΐου 2021
πνευματική μορφή Ελληνισμού και Ορθοδοξίας.
Η Γιορτή της Αναλήψεως αποτελεί σημαντική γιορτή του Χριστιανισμού που αναφέρεται στην Ανάληψη του Ιησού στους ουρανούς, σαράντα μέρες μετά από την Ανάσταση. Εορτάζεται πάντοτε ημέρα Πέμπτη.
Ο αρχ. Ανανίας Κουστένης έχει μεταφράσει τον Ρωμανό τον Μελωδό και η πνευματική του δραστηριότητα ήταν ανεξάντλητη. Ο λόγος του είναι λόγος τιμής και αρχοντιάς, θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος. Είναι ένας λόγος που εμπνέει, ενθουσιάζει, διδάσκει, ξεκουράζει και ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο.
Ρωμανός ο Μελωδός Εις το Πάθος του Κυρίου και εις τον Θρήνον της Θεοτόκου - μετάφραση π. Ανανίας Κουστένης
Ο μακαριστός Ανανίας Κουστένης, όπως ο Θεοφάνης, μάς παίρνει απαλά από το χεράκι και μάς υψώνει πνευματικά και ψυχικά, φέρνοντας στην καρδιά το φως και την δροσιά της άνοιξης. Είναι η λεβέντικη και συνάμα ταπεινή ελληνική ψυχή με την αστείρευτη καλοσύνη και την αφειδώλευτη αγάπη.
Εκοιμήθη: Από την πλατεία Εξαρχείων στην πλατεία του Ουρανού ο π. Ανανίας Κουστένης † (Αφιέρωμα)
Βίντεο: ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΙΣ ΠΟΣΙ ΜΟΥ είναι η Εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον π. Ανανία Κουστένη. Θέμα: Η του Χριστού Ανάληψις 2006/06/01 και ο Ήρωας Κωνσταντίνος Ηλιάκης που ήταν Σμηναγός της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006.
ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΙΣ ΠΟΣΙ ΜΟΥ Η Ανάληψις του Κυρίου
2007-05-17. Ομιλία του π. Ανανία Κουστένη.
Στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Εκκλησίας της Ελλάδος
ΛΥΧΝΟΣ ΤΟΙΣ ΠΟΣΙ ΜΟΥ - Η Ανάληψη
του Σωτήρος Ιησού Χριστού 2009-05-28
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου