Κυριακή, Μαΐου 11

Άκρα του τάφου σιωπή στην θάλασσα βασιλεύει...


Άκρα του τάφου σιωπή στην θάλασσα βασιλεύει...
Σοφία Ντρέκου

«Αναστάς ο αρχιερεύς είπεν αυτώ, ουδέν αποκρίνη;
τι ούτοι σου καταμαρτυρούσιν; ο δε Ιησούς εσιώπα»
(Ματθ. 26,62-63).

Άκρα του τάφου σιωπή στην θάλασσα βασιλεύει... 
μικρά κύματα παφλάζουν στα βράχια υπομένοντας.

Όμορφο είναι να αγαπάς και να δίνεις χωρίς να ζητάς…
να κατανοείς και να δείχνεις τη χαρά σου,
να μιλάς πιότερο με το χαμόγελο σου,
να ενθαρρύνεις με τη λάμψη των ματιών σου.

Η σιωπή, είναι πιότερη θεϊκή.


Πικρό το βράδυ σκυθρωπό αργεί να ξημερώσει
αυτό το βράδυ δεν μπορώ γωνιά να βρω ν' αράξω
στο δρόμο τον ερημικό να βγω και να φωνάξω.

www.sophia-ntrekou.gr / αέναη επΑνάσταση

Δείτε αν επιθυμείτε...
Κυριακος ΣαμαραςΑφου θες να ακουσεις τη γνωμη μου εχει καλως, Σημερα η προνοια το φερε να λειτουργηθω σε μια εκκλησια ενος νοσοκομειου,αν μπορουσα να σας δωσω να νιωσετε το τι εγινε θα χαμογελουσατε ισως συνεχως μια βδομαδα,αλλα δεν γινεται.οταν βγηκαμε στον περιβολο λοιπονειπα στο γεροντα μου μια σκεψη μου,τι ωραιο μοναστηρι που ειναι εδω,τι ευτυχια μπορει να γινει το να εισαι ιερεας σε ενα τετοιο μερος,δεν σου λειπει τιποτα, ο οικος του θεου ειναι εδω και διακονηματα να εργαζεσαι μερα νυχτα για τη σωτηρια ψυχων προς δοξα θεου,να μη χρειαζεται να βγεις ποτες απο δω μεσα.και ολα αυτα στους προποδες της θεσσαλονικης και οχι στο αγιον ορος, και το πυθαρι και το μοναστηρι στεκει εκει που θα το βαλουμε καλη μου σοφια.Ελπιζω να σου δωσα μια σταγονα χαρας μετα απο τη λυπη, αν και αυτα τα δυο θαρρω πηγαζουν απο την ιδια βρυση, μυστηριον.... 11 Μαΐου 2014 στις 3:02 μ.μ.
Σοφία Ντρέκου: Και το Πιθάρι και το Μοναστήρι Κυριάκο μας, μπορεί να είναι μέσα μας, μπορεί να είναι και σ'έναν άνθρωπο-συνάνθρωπο, στην συμμετοχή μας στα Μυστήρια της Εκκλησίας και στην Χριστώ ζωή εν γένει αρκεί να συμμετέχουμε ουσιαστικά και καρδιακά! Σ'ευχαριστώ Κυριάκο!!

Σοφία Ντρέκου: 11 Μαΐου 2014 στις 2:24 μ.μ. 39102


Σοφία Ντρέκου 3 Οκτωβρίου 2015
Τσίτσος Βασίλειος: Ψηφίζω πυθάρι ...κάποιοι θα σε βλέπουν και ίσως και να αναρωτηθούν ... στο μοναστήρι θα μας αφήσεις έρημους και μόνους ... 3 Οκτωβρίου 2015 στις 9:02 μ.μ.

Zachariou Christos: Αν είναι συνεχίσεις να μας μορφωνεις και να μας ωφελεις με τις αναρτήσεις σου καλό είναι και το μοναστήρι 3 Οκτωβρίου 2015 στις 9:35 μ.μ.
Σοφία Ντρέκου: Καλοί μου φίλοι Βασίλη και Χρήστο, θα ψάξω να βρω ένα πυθάρι που να είναι σε μοναστήρι.... 3 Οκτωβρίου 2015 στις 10:26 μ.μ.
Valeria Raikou: Εγώ πάλι Σοφία μου καλή σου συστήνω δύο σε ένα...δηλαδή αν ο δρόμος σου σε φέρει στην Ερεσό της Λέσβου, να επισκεφθείς την Ιερά Μονή Πυθαρίου... απόλυτη ησυχία και ανασασμός Θεού... 3 Οκτωβρίου 2015 στις 10:49 μ.μ.Κυριακος Σαμαρας Εκει μπορώ να ρθώ και γώ,περαστικός προσκυνητής εννοώ...
4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:50 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου Αγαπημένη μου Βαλέρια, απίστευτα πανέμορφη τοποθεσία!!! Έχει και θάλασσα.. ο συνδυασμός ακράτητα εντυπωσιακός!!! 4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:01 π.μ. 

Κυριακος Σαμαρας Επειδή την τελευταία φορά δεν ολοκλήρωσα τη σκέψη μου,αν θέλεις να ακούεις τη γνώμη μου,κάνε το σώμα σου πυθάρι,προστατεύοντας την ψυχή σου από τα διαβάλματα του κόσμου,και κάνε το πυθάρι μοναστήρι,χώρο προσευχής για σένα και για μας. Ετσι μπορείς να εξελίξεις και τη φιλοσοφία του διογένη σε θεοσοφία... Συν θεώ.. 4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:09 π.μ.
Δημητρης Ροδης Πυθαρι Σοφακι μου καλο εσυ πυθαρι..!! ( το ειπα για να μεινει σε με το μοναστηρι..) 4 Οκτωβρίου 2015 στις 12:54 π.μ.
Σοφία Ντρέκου Το περίμενα από σένα Δημητρό μου... θα την βρούμε την άκρη, που θα πάει!!! 4 Οκτωβρίου 2015 στις 1:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: