Ολόφωτα Φεγγάρια


της Σοφίας Ντρέκου

Κάπου μέσα στην νύχτα, εκεί που ταξίδευα στα ανοιχτά πελάγη του νοός μου, άκουσα φωνές αγαπημένων φίλων με ζεστές καρδιές, χωρίς ρωγμές. Λόγια αποήχων κυμάτων πίσω από τη σιωπή της πλώρης ενός θαλασσινού ταξιδιού και αμέσως θερμάνθηκε η καρδιά μου. Κουράστηκα αδέλφια στο πέλαγος να κολυμπώ μέσ' στα βαθιά νερά προσπαθώντας ν' αλλάξω πορεία, να βρω μια στεριά να σώσω ότι δεν σώνεται κι έτσι ήρθα κοντά σας να ξαποστάσω. 

«Επέστρεψα στο ίδιο σημείο, ο ήλιος είχε πια δύσει. Δεν πιστεύω πως υπάρχει στον κόσμο άλλη σιωπή πιο βαθιά από τη σιωπή του νερού. Το ένιωσα την ώρα εκείνη και δεν το λησμόνησα ποτέ.»[1].

Μετρούσα τον χρόνο
με τις λέξεις, τις νύχτες εκείνες με τα ολόφωτα φεγγάρια, ελπίζοντας σ' ένα όνειρο ζωής βαδίζοντας στο μονοπάτι το δυαδικό του χωροχρόνου, να με οδηγήσει στο Φως της Δικαιοσύνης.
 
«Βαθιά, τη νύχτα τα μεσάνυχτα, με τ' ανοιχτά φτερά του ονείρου, πετά η ψυχή μου, σκλάβα ελεύθερη, στους μυστικούς κόσμους του Απείρου, τη νύχτα βλέπει όλα τ' αθώρητα, που απόκρυβεν η πλάνα μέρα, τη νύχτα ακούει όλα τ' ακούσματα στον ατρικύμιστον αέρα. Βλέπει των κάστρων τα φαντάσματα και τα λευκά στοιχειά των κάστρων κι ακούει των δέντρων το μεγάλωμα και το περπάτημα των άστρων.»[2]. 

Τον δύσκολο δρόμο δεν τον φοβάμαι.
Είμαι έτοιμη να κάνω ό,τι χρειαστεί για να φέρω πάλι το φεγγάρι ολόγιομο στον δικό μου ουρανό. «Σου πάει το φως του φεγγαριού τις νύχτες του καλοκαιριού απάνω σου όταν πέφτει». Είμαι ήσυχη, ήρεμη και ευγενής με τις πληγές που διαπερνώνται από των άστρων τα κύματα, προσπαθώντας να δαμάσουν και να υπακούσουν στις άηχες κραυγές μου, που χτυπούν στον τοίχο καρδιακής ρωγμής που μυρίζει σαν αίμα.


«Αυτός που έχει τη συνήθεια να ταξιδεύει, ξέρει να φτάνει πάντα τη στιγμή που πρέπει να φύγει.» είχε γράψει ο Πάουλο Κοέλιο.

Το ταξείδι συνεχίζεται και ας έχω κουραστεί. Σ' αυτό το ταξείδι με τα φεγγαρίσια παιχνιδίσματα στην θάλασσα, με τους ήχους των παφλασμών των κυμάτων μην αφαιρέσεις ποτέ το όνειρο, μην φοβηθείς να ζήσεις! Η αλμύρα της θάλασσας γύρω μου, κρύβει πόνο και φευγιό. Το ταξείδι της ζωής μοιάζει τόσο πολύ με τα εναλλασσόμενα κύματα της θάλασσας που ξεσπούν στους βράχους κι εγώ απόψε ήρθα να ξαποστάσω κοντά σας... σαν ένας βράχος!


«Κι όλων αυτών η μνήμη τώρα κ' η φροντίδα
μού γίνεται ρυθμός και στίχος και τραγούδι.»[3]



Το Καινούργιο Φεγγάρι 

Ανάψτε καινούργια Φεγγάρια,
γράψτε νέα ποιήματα και κείμενα
ρομαντικά να ζεσταθούν τα φεγγάρια
που κρυώνουν
με την παγωμένη θαλασσινή αύρα.
Μην μένετε στα ίδια ποιήματα,
γιατί κουράστηκαν τα φώτα της πόλης
να αγκομαχούν να δώσουν φως
στο ολόγιομο φεγγάρι
που αχνοφέγγει βαριανασαίνοντας.

Σοφία Ντρέκου 29 Αυγούστου 2014

Σημειώσεις
1. Highsmith Patricia Βαθιά νερά (Deep Water) Εκδόσεις Ροές, Αθήνα 2002
2. Βαθιά, τη νύχτα, Γεώργιος Δροσίνης (1859-1951)
3. Από το ποίημα «Η Ασάλευτη ζωή» του Κωστή Παλαμά
4. Πηγή: www.sophia-ntrekou.gr | Αέναη επΑνάσταση

Ευχαριστώ την φίλη για την φωτοσύνθεση(κεντρική φώτο)

Περισσότερα: Νοητικές Περιπλανήσεις, Σ. Ντρέκου,



Σοφία Ντρέκου 20 Σεπ 2014 Λείπει το «...της καρδιάς μου»: Λείπει το...«...της καρδιάς μου» και χάνονται οι έννοιες σε διπλή βάρδια στις θάλασσες, στις βροχές, στους ανέμους, στα κύματα, στα τραγούδια και τις μουσικές των αγγιγμάτων και των εναγκαλισμών του κόσμου!.


Δεν γράφει πια η θάλασσα στην άμμο και
τα παγωμένα νερά της κρυώνουν το φεγγάρι...




Maria Zisopoulou 24 Μαΐου 2014 ·
......nO SUNshine when Sophia 's GONE ....


Maria Zisopoulou8 χρ. » Bill Withers - Ain't No Sunshine - YouTube

ιφιγένεια γεωργιάδου: Στην αναμονή δοκιμάζεται η πίστη και η περισυλλογή για τις αρετές του προσώπου ... 8 χρ.

Γαρυφαλια Χριστοπουλου: respect!!!!!!!!!! 8 χρ.

Karolina Palaiologou: She's not gone, girls !!! Her body is not here ...her spirit is !!!  8 χρ.

Maria Zisopoulou: poetic license ....we know that , but we sing our sorrow for not her being here with us .... 8 χρ.

Karolina Palaiologou: Mαρία μου, συνέχισα τα αγγλικά του τίτλου... και καταλαβαίνω κι εγώ πολύ καλά τι λες, αλλά είμαι σίγουρη, πως και η Σοφούλα δε θα θέλει να ξέρει, ότι λυπόμαστε...ας ευχόμαστε να είναι όσο γίνεται καλύτερα και να φορτίζει τις μπαταρίες της, για να μας ξανάρθει δυνατή και δριμύτερη !!! Καλομελετάμε κι έρχεται, Μαρία μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  8 χρ.

Maria Zisopoulou: NAI !!! NAI !!! 8 χρ.

Karolina Palaiologou  8 χρ.

Maria Stamatiadou: Εμείς θέλουμε και το σπίριτ και το μπόντυ της Σοφίας! Άντε, πολύ μάς άργησε!!! 8 χρ.

Sophia Drekou: Αγάπες μου όμορφες και αδελφικές δεν έχω λόγια να περιγράψω το πόσο με συγκίνησε αυτή η ανάρτηση. Δεν σας κρύβω ότι έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιστροφή μου. Χάρηκα τόσο πολύ για αυτά που μου γράφετε και κάθισα να σας γράψω δυο λόγια ευχαριστίας αλλά μου βγήκε ολόκληρο κείμενο κι έτσι το έκανα μια κανονική αγαπητική ανάρτηση στο ιστολόγιό μας. Περιμένετε να σας φέρω σε λίγο και σας την αφιερώνω με πολύ-πολύ αγάπη!!!! ♡ ♡ ♡ 7 χρ. 

Sophia Drekou: Για την αγάπη σας αφιερωμένο... 7 χρ.

Maria Stamatiadou: ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Η ΣΟΦΊΑΑΑΑ!!!! ΖΉΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!! ΚΑΛΏΣ ΤΗΝ!!! 7 χρ.

Sophia Drekou: Απλά... πολύ απλά και καρδιακά, σας ΑΓΑΠΑΩ!!! 7 χρ.

Vanessa Tsimara: kalwshr8es!  7 χρ.

Δημητρης Ροδης: ηρθε μαζι με το καλοκαιρι= περισοτερο φως..!! Καλως ηρθες Σοφακι μας!! 7 χρ.

Sophia Drekou: Δημήτρη μου, αδελφούλη μου καλώς σε βρήκα!!!! 7 χρ.

Δημητρης Ροδης: Αμην Σοφακι μου!! 7 χρ.

Sophia Drekou Ωραία αυτή η ρύθμιση βρε παιδιά του ΦΒ «Σαν Σήμερα» να μας υπενθυμίζει τις αναρτήσεις μας των προηγούμενων ετών. Πόσα έχουν αλλάξει από πέρυσι..!!! Τίποτα δεν είναι ίδιο. Μόνο ο Αναστάς και Αναληφθείς Κύριος Δόξα σοι Το Όνομά του ΜΕΝΕΙ και δυναμώνει χρόνο με τον χρόνο, μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα. Εύχομαι σε αυτήν την όμορφη και φιλική ανάρτηση που μου υπενθύσιμε το ΦΒ, Καλό, ειρηνικό και με Φώτιση Θεού, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ φίλοι μου... Φίλοι για πάντα - Πάρτυ καλοκαιρινό - 7 χρ.

Sophia Drekou: Για αυτήν την ανάρτηση, την συγκεκριμένη της αγαπημένης μου Mariaς είχα γράψει αυτό τότε. Σας το αφιερώνω » sophia-ntrekou.gr/Olofwta-Feggaria 

Maria Zisopoulou: ναι Σοφία, το θυμήθηκα τώρα το βλέπω  6 χρ.

Maria Zisopoulou: "τον δύσκολο δρόμο δεν τον φοβάμαι " Σοφία Ντρέκου - αέναη επΑνάσταση6 χρ. 

Maria Zisopoulou: εμείς είμαστε εδώ όμως μαζί και πάλι 6 χρ.

Sophia Drekou: Δόξα σοι Ο Θεός Μαρία μου. Χαρά και Υγεία σε όλους. Χριστός Ανέστη! 6 χρ.


3 σχόλια:

Nik Vythoulkas είπε...

Κάτι θα πρέπει να κάνουμε, κάπως πρέπει να ξυπνήσουμε - ή μάλλον καλύτερα να αφυπνιστούμε και να ξεκινήσουμε να ονειρευόμαστε ξανά, να ελπίζουμε ξανά πως το αύριο μας ανήκει, το αύριο μας περιμένει και μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο από αυτό που θέλουν κάποιοι να είναι.
Καλησπέρα Σοφία ..σε ευχαριστούμε ..μας ταξίδεψες σε υπέροχα μονοπάτια ! Καλό μήνα ..καλο καλοκαίρι

Sophia Drekou είπε...

Νίκο μου καλέ μου φίλε σ'ευχαριστώ πολύ. Να μην πεθάνει η ελπίδα ποτέ γιατί αλλιώς νεκροί θα είμαστε μέσα στους ζωντανούς. Καλό καλοκαίρι και καλό μήνα. ★ ° ☾ °☆

Unknown είπε...

Καλημέρα Σοφία. Διάβαζα όσα έγραψες, που ουσιαστικά είναι εκφράσεις ψυχής τριών διαφορετικών ανθρώπων, και θαύμασα το ότι και οι τρεις αυτές εκφράσεις είναι σαν να απορρέουν από την ίδια ψυχή. Υποθέτω και συμπεραίνω-ενδεχομένως και λανθασμένα- ότι αν αφήσει κάνεις την ψυχή του ελεύθερη-από μέριμνες, αλλά και πάθη-να εκφραστεί, αυτό που θα αποτυπωθεί θα είναι -ίσως(;)-η έκφραση του Αγίου Πνεύματος.