Η δημόσια εξομολόγηση είναι Θεολογία (Μια Μεγάλη Τρίτη έχασα ό,τι αγάπησα)


Σημαδιακή μέρα η Μεγάλη Τρίτη για το βιβλίο «Χαμένο Χτες» της αγαπημένης πολλών από εμάς συγγραφέως και δικηγόρου, Καλλιοντζή Αναστασίας.

«ότι το πάθος είναι η ζωή και δυστυχώς
δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. 
Είναι η κινητήριος δύναμη στη ζωή μας».

Η αγαπητή μου φίλη και αδελφή Αναστασία Καλλιοντζή μας διηγείται με τον δικό της συναισθηματικό και γλαφυρό τρόπο, την βιωματική της εμπειρία σχετικά με την έμπνευση του επιτυχημένου βιβλίου της «Χαμένο Χτες» από τις εκδόσεις Λιβάνη, η οποία με συγκίνησε και την δημοσιεύω με χαρά και τιμή προς Δόξα Του Νυμφίου Χριστού μας.

Το βιβλίο κατακλύζεται από συναισθήματα και αισθήματα όπου ο διάλογος παίζει δευτερεύοντα ρόλο. Αποτελεί κορυφαίο δείγμα λογοτεχνήματος, συνηθισμένο φαινόμενο εργασίας μιας καταξιωμένης και ιδιαίτερα αγαπητής συγγραφέως, που πλέον δε μας εκπλήσσει με την ποιότητα της γραφής της, απλά μας δημιουργεί συναισθήματα αναμονής του επομένου.

Αναστασία μου σ' ευχαριστώ.

Σοφία Ντρέκου

Σημαδιακή μέρα για μένα η Μεγάλη Τρίτη.
Γράφει η Αναστασία Καλλιοντζή*

Μια δημόσια εξομολόγηση είναι Θεολογία (Διήγηση: Μια Μεγάλη Τρίτη έχασα ό,τι αγάπησα)

«Και η δημόσια εξομολογητική είναι για μένα Θεολογία, παίδες. Πόψε, παραδοσιακά, μετά από την Ακολουθία του Νυμφίου στον Αη Γιώργη μας, πήγαμε όλοι στο παρακείμενο του ναού καπηλειό, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, και αναπολήσαμε τόσα πολλά...

Μια Μεγάλη Τρίτη, ακούγοντας τον αείμνηστο ψάλτη Γιώργο Μ. να ψάλλει δακρυσμένος και βλέποντας τα μάτια του, εμπνεύστηκα και έγραψα ολόκληρο βιβλίο, το «Χαμένο Χτες».

Μια Μεγάλη Τρίτη, μετά το πέρας της Ακολουθίας του Νυμφίου εδραιώθηκε μέσα μου η απόφαση να ενώσω τη ζωή μου με αυτήν του Ανθρώπου με τα Μαύρα-κι όσο πήγαινε. Πήγε ως εκεί που ήθελε ο Θεός.

Μια Μεγάλη Τρίτη έχασα ό,τι αγάπησα, τον πατέρα μου. Θυμάμαι, το απόγευμα εκείνης της φοβερής μέρας, κι όταν ο Χριστόφορος ο γιος μου και ο Άνθρωπος με τα Μαύρα κατάφεραν να με ξεκολλήσουν από το ψυγείο του νεκροταφείου, με οδήγησαν στο μόνο μέρος που έπρεπε: στον Αη Γιώργη μας. Εκεί, με παρέλαβαν οι Πατέρες και τ' αδέλφια μου, χάθηκα στις αγκαλιές τους, κι αν σήμερα δεν βρίσκομαι σε κανένα τρελοκομείο το χρωστώ σ' αυτούς τους εκ Θεού επί γης αγγέλους.

Και σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, μετά από τόσα και τόσα μακρινά ταξίδια κι έχοντας βγει αλώβητη από μια άνιση μάχη με το Κακό, κοίταξα το εικόνισμα του Νυμφίου Χριστού για τελευταία φορά για φέτος. Τον προσκύνησα ως δούλη Του και Του είπα κλαίγοντας από χαρά: «Σ' ευχαριστω Κύριε και Θεέ μου... τούτη τη φορά είμαι επιτέλους ευτυχισμένη».

Αφιερώνω τούτη τη Μεγάλη Τρίτη στον
Μυστικό Νοέμβρη της καρδιάς μου.»

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Η ιδιαίτερα αγαπημένη συγγραφέας του κοινού, που κάθε της βιβλίο δημιουργεί αίσθηση και προκαλεί, έρχεται με το νέο της έργο να μας συγκλονίσει και να υποστηρίξει «ότι το πάθος είναι η ζωή και δυστυχώς δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Είναι η κινητήριος δύναμη στη ζωή μας».

Χαμένοι στην ανωνυμία της μεγαλούπολης, σαν σε χωνευτήρι ψυχών και σωμάτων, ζουν δύο άνθρωποι.

Εκείνος, στη δύση της ζωής του - εξήντα δύο χρόνια που κύλησαν σε ένα απομονωμένο σπίτι στην Κηφισιά, με συντροφιά τις μνήμες από ένα παρελθόν γεμάτο ένοχα μυστικά, μια υπέργηρη, δεσποτική μητέρα, και μόνη του παρηγοριά την Εκκλησία.

Εκείνη, στην άνοιξη της νιότης της - μοναχοκόρη πάμπλουτου επιχειρηματία, ετοιμάζεται να παντρευτεί ένα διάσημο γιατρό και φέρελπι πολιτικό, προορισμένη να ζήσει μια αξιοζήλευτη ζωή, βγαλμένη κατευθείαν από παραμύθι…

Μόνο που εκείνη είναι δυστυχισμένη, διότι κατά βάθος σιχαίνεται το μέλλον που άλλοι της ετοίμασαν και τη συμβιβασμένη ζωή που την περιμένει.

Ώσπου… οι δρόμοι αυτών των δύο άγνωστων αλλά και τόσο αταίριαστων ανθρώπων ανταμώνουν για πρώτη φορά μια νύχτα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όταν η μοίρα προστάζει, η ζωή εκτελεί. Μεγάλη Παρασκευή γεννιέται εκείνος ο παράφορος, μοιραίος έρωτας, τόσο ισχυρός, ώστε να βάλει φωτιά στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, έτσι που, στο τέλος, τίποτα πια να μην είναι όπως πριν. Ούτε καν η Ανάσταση.

Στο βίντεο η κ. Αναστασία καλλιοντζή διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο της «Χαμένο Χθες» σε φιλολογική βραδυά που πραγματοποιήθηκε στο Wiesbaden της Γερμανίας τον Οκτώβριο του 2009.


Η Αναστασία Καλλιοντζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1995 και από το 1997 ασκεί τη μαχόμενη δικηγορία, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

Εργογραφία της Αναστασίας Κολλιοντζή

(2014) Πόσο λίγο κρατάει η ευτυχία, Μεταίχμιο
(2011) Παράνοια, Διόπτρα
(2010) Αγαστή συνεργασία, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2009) Χαμένο χτες, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2006) Θυμάσαι;, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2005) Έσχατοι καιροί, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2003) Πες πως ήταν όνειρο, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2001) Όλα ήταν τόσο μα τόσο υπέροχα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2000) Μη μου λες αντίο, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Μεταφράσεις

(2014) Hislop, Victoria, 1959-, Η Ανατολή, Διόπτρα
(2014) Hwang, Sun-mi, Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει, Διόπτρα
(2014) Reid, Brenda, Το παιδί του ουρανού, Διόπτρα
(2014) Ryan, William, Τομέας Δώδεκα, Διόπτρα
(2013) Gibbins, David, Total War Rome: Καταστρέψτε την Καρχηδόνα, Διόπτρα
(2013) Yeldham, Peter, Γράμμα από το Τόκιο, Διόπτρα
(2013) Hwang, Sun-mi, Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει, Διόπτρα
(2013) Miller, Madeline, Το τραγούδι του Αχιλλέα, Διόπτρα
(2012) Rogan, Charlotte, Λέμβος 14, Διόπτρα

Κριτικογραφία

Το στοίχημα των ανθρώπων [Μιχάλης ΣπέγγοςΤο στοίχημα των ανθρώπων], booknights.gr, 3.8.2011 Κράτα με... η κιβωτός σαλπάρει [Θάλεια ΚουνούνηΚράτα με... η κιβωτός σαλπάρει], booknights.gr, 15.7.2010

Πληροφορίες για το βιβλίο δείτε στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ/www.livanis.gr

by Αέναη επΑνάσταση | Sophia Ntrekou.gr

Μη μου λες αντίο Έτος: 2004-2005
Είδος: drama, romance Επεισόδια: 32
Video: Ταξινόμηση με αριθμό επεισοδίου
Μη μου λες αντίο (2004-2005) Greek-Movies


Σύνοψη: Ο Μανούσος Μανουσάκης μας ξεναγεί σε έναν άγνωστο, διαφορετικό και γοητευτικό κόσμο, μέσα από τη σειρά «Μη μου λες αντίο», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Αναστασίας Καλλιοντζή. Μια κοπέλα από συνοικία της Αθήνας, ζει την καλύτερη περίοδο της ζωής της: Πετυχαίνει στο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής, και είναι ταυτόχρονα ερωτευμένη, με ένα γοητευτικό φοιτητή Ιατρικής (Γιάννης Τσιμιτσέλης), που την λατρεύει. Στην άλλη άκρη του χάρτη, στην Κομοτηνή, ένας πιστός Μουσουλμάνος, εκπληρώνοντας το όνειρο μιας ζωής, διορίζεται δάσκαλος σε μειονοτικό σχολείο και κάνει σχέδια για το μέλλον του. Και πρώτα - πρώτα να παντρευτεί την κοπέλα που αγαπά από μικρός, να κάνει παιδιά μαζί της και να ζήσει σαν πιστός μουσουλμάνος. Ο Μουράτ (Μέμος Μπεγνής) και η Χριστίνα (Θάλεια Ματίκα) είναι δύο άνθρωποι από διαφορετικούς κόσμους, ικανοποιημένοι από την ζωή τους, σίγουροι για τις επιλογές τους, ώσπου ένα βράδυ η μοίρα ανατρέπει τα πάντα. Μια αγάπη δίχως αύριο γεννιέται και μαζί της ένα μεγάλο ψέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: