14 Μαρ 2020

Ο Μητρ.Πειραιώς κ.Σεραφείμ για τον Κορωναϊό, την Θεία Κοινωνία και την επικαιρότητα (βίντεο)


Ο Σεβ. Μητρ. Πειραιώς κ.Σεραφείμ στην Πειραϊκή Εκκλησία για όλα τα θέματα της επικαιρότητος και του Κορωνοϊού.

Στην ραδιοφωνική εκπομπή της Πειραϊκής Εκκλησίας «Εφ’ όλης της ύλης» μίλησε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Μεταξύ άλλων, απάντησε και σε ερωτήματα των ακροατών τα οποία αφορούσαν όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Σεβ. 
Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.


Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ (Μεντζελόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1956. Σπούδασε Νομικά και Θεολογία και έλαβε την άδεια ασκήσεως δικηγορίας.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης και χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ το έτος 1980.

Κατά την διάρκεια των 15 χρόνων της υπηρεσίας του ως Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων επιτέλεσε και καθήκοντα Εκκλησιαστικού Ανακριτή σε πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ομιλεί την Αγγλική, τη Γαλλική και την Ιταλική γλώσσα.
Μητροπολίτης Πειραιώς εξελέγη στις 28 Φεβρουαρίου 2006.
Ονομαστήρια 4 Δεκεμβρίου.

Εκ της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς

Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr


π. Σεραφείμ Πειραιώς: Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις. 

Κατηγορηματικός για τη μη μετάδοση του κορωναϊού εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο οποίος τόνισε ότι «ποτέ μα ποτέ δεν έχει μεταδοθεί ασθένεια από τη Θεία Κοινωνία».

Η θεία δύναμη παρεμβαίνει στην κτιστότητά μας και μεταβάλλει 
τους όρους της πραγματικότητας με την άκτιστη αλήθεια της!

Η εκκλησία δεν επιβάλλει πουθενά την αλήθεια της, ο καθένας είναι ελεύθερος να τη δεχτεί ή να την απορρίψει...

ΥΓ.: Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη Ιεραρχών στο Συνοδικό Μέγαρο, σε συνδυασμό με την έκτακτη ΔΙΣ σε συζήτηση που είχαν Ιεράρχες της Αττικής με τους Ιεράρχες της ΔΙΣ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κατά την έξοδο του, εξέφρασε τη θέση του για το κλείσιμο των Ναών, λέγοντας ότι: «Θα πρέπει να κλείσουν πρώτα τα τζαμιά και οι άλλοι χώροι λατρείας που υπάρχουν και δεν έχει γίνει λόγος γι αυτούς!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: