Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Η δικαιοταξική αμφιρρέπεια ενώπιον ηθικών διλημμάτων υπό την αξιολογική οπτική των Τριών Ιεραρχών

Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ και φίλη Eirini Christinaki
Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και
Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ και φίλη Eirini Christinaki

«Τάξεως µὲν ἐπικρατούσης, κόσµος, τὸ Πᾶν, 
καὶ τὸ κάλλος ἀκίνητον» (Γρηγόριος Θεολόγος)

Είναι μεγάλη τιμή η εκφώνηση του Πανηγυρικού της εορτής των
Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας στις 30 Ιαν. 2023.
Μια ημέρα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη και την καρδιά μου.
Dr Eirini Christinaki
Professor of Canon Law NKUA, Legal Counsel

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο επίσημος εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών και της Ελληνικής Παιδείας θα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30, Προπύλαια)

Το πρόγραμμα της τελετής περιελάβανε προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Μελέτιο Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο και κεντρική ομιλία της καθηγήτριας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Ειρήνης Π. Χριστινάκη, με τίτλο «Η δικαιοταξική αμφιρρέπεια ενώπιον ηθικών διλημμάτων υπό την αξιολογική οπτική των Τριών Ιεραρχών».

Μια εξαιρετική εισήγηση που απαντά σε πολύ περισσότερα και πραγματικά μείζονα ζητήματα των καιρών μας που καίνε την ελληνική και την παγκόσμια κοινωνία. Αποδόθηκε στους τρεις Ιεράρχες η τιμή που πραγματικά τους πρέπει και αναδείχτηκε πραγματικά και ουσιαστικά η παγκόσμια και διαχρονική τους σημασία!

Το θέμα με τον δύσκολο για το ευρύ κοινό τίτλο «αμφιρρέπεια του δικαίου» μιλά για μια σειρά ηθικά διλήμματα που αφορούν τη σχέση δικαίου και ηθικής, και άπτονται ακόμα και του ζητήματος της νομιμοποίησης της αδικίας. Είναι μια εισήγηση που σίγουρα θα ξανακούσω και ασφαλώς θα διαβάσω και θα ξαναδιαβάσω και είμαι βέβαιη ότι και πολλές φορές θα χρειαστεί να παραπέμψω στο μέλλον.

Γιατί αφορά την ουσία της θεολογίας και τους δικαιοσύνην επιζητούντες επί της γης. 

Η εισήγηση της Dr Eirini Christinaki προς τιμήν
των τριών ιεραρχών με Θέμα: Η δικαιοταξική
αμφιρρέπεια ενώπιον ηθικών διλημμάτων υπό
την αξιολογική οπτική των Τριών Ιεραρχών.

by Sophia-Ntrekou.gr | Αέναη επΑνάσταση


Η Ειρήνη Χριστινάκη - Γλάρου είναι διδάκτωρ θεολογίας, καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω. Διατελεί νομική σύμβουλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Δικαίου των Ανατολικών Εκκλησιών. Άρθρα και μελέτες της έχουν μεταφραστεί στην αγγλική και τη ρουμανική. Τα βιβλία της εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: