Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12

Δείτε τον Παρθενώνα πανοραμικά

deite-ton-parthenwna-panoramika«S.Drekou»aenai.epAnastasi

Πανοραμική θέα στο Ναό του Παρθενώνα 
Επιμέλεια Σ. Ντρέκου

Πόσο κοστίζει ο Παρθενώνας; 
Ν. Λυγερός

Είναι η ερώτηση, η άσεμνη, 
που δεν πρέπει να έχεις στο νου
γιατί δεν έχει νόημα για τον Ελληνισμό 
και πρέπει κι εσύ να μάθεις επιτέλους 
ότι δεν είναι όλα μόνο και μόνο οικονομία
αλλιώς όλα εκφυλίζονται και κανείς πια 
δεν δίνει καμία αξία στην αξία
γιατί δεν έχει τιμή ενώ για μας μόνο 
ό,τι προσφέρει στην ιστορία
γιατί αφήνει έργο και μπορούν 
μ' αυτό οι επόμενοι να συνεχίσουν
την ιστορία του μέλλοντος 
δίχως να σταματήσουν στο πρώτο εμπόδιο
που θα έρθει από την κοινωνία της λήθης 
και της αδιαφορίας αφού θα έχουν τα θεμέλια.

Ένα εντυπωσιακό και άκρως ενδιαφέρον project στο Διαδίκτυο δίνει τη δυνατότητα για πανοραμική περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα από όλο τον κόσμο. Αυτό που κάνει το AirPano να ξεχωρίζει είναι η υψηλή ανάλυση των αεροφωτογραφιών που μας παρέχει μια ομάδα Ρώσων εικονοληπτών.

Η καλύτερη δυνατή ποιότητα των φωτογραφιών φτάνει τα 7 Megabytes και είναι κατάλληλη για συνδέσεις στο Διαδίκτυο με υψηλή ταχύτητα, ενώ πανοραμικές εικόνες προσφέρονται και σε όσους έχουν πιο αργή σύνδεση.

Τα επόμενα δυο χρόνια η ομάδα του AirPano σχεδιάζει να τραβήξει ακόμα περισσότερα πανοραμικά πλάνα και να μας χαρίσει τρισδιάστατα ταξίδια στα πιο ενδιαφέροντα μέρη του πλανήτη.

Από το project δεν θα μπορούσε να λείπει ο Παρθενώνας, το μεγαλύτερο οικοδόμημα της Ακρόπολης που συγκεντρώνει τον θαυμασμό όλου του κόσμου αιώνες τώρα. Τα πανοραμικά πλάνα του λαμπρότερου μνημείου της Αθηναϊκής πολιτείας συνοδεύει το γνωστό «Συρτάκι» στη διασκευή των John Murphy και David Hughes «Zorba The Greek».

Μπείτε στο AirPano και δείτε και άλλες τοποθεσίες όπως την Ακρόπολη από άλλη οπτική γωνία, τον Παρθενώνα βράδυ καθώς και άλλα πολλά. techinpro.blogspot.grΔείτε και...

    1. Ο Παρθενώνας του Κώστα Γαβρά (HD)φτιάχτηκε για να πει την ιστορία αυτού του μνημείου της Ελλάδος. Βίντεο του Κώστα Γαβρά για την ιστορία του Παρθενώνα. Αναγράφεται απόσπασμα από το ποίημα του λόρδου Μπάιρον "Η κατάρα της Αθηνάς"

Δεν υπάρχουν σχόλια: