6 Ιουλ 2015

Η Μεγάλη Άρνηση: Λέμε ΟΧΙ στην υποτέλεια

οι υποστηρικτές του «Όχι» στις 1930, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη δημοκρατία»

«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τό ‘χει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα 
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.
Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ’ όχι -το σωστό- εις όλην την ζωή του.»

Η μεγάλη άρνηση (Κ.Π. Καβάφης)
«Che fece .... il gran rifiuto» (1901)


Η Μεγάλη άρνηση στην διαφύλαξη της
αξιοπρέπειας σε οριακές καταστάσεις 

Μεγάλη η χαρά και η εν Χριστώ αγάπη μου 
προς όλους και όλες που αγωνιστήκαμε 
για να αναστηθεί η ένδοξη χώρα του Ήλιου, 
του Απέραντου Γαλάζιου, της Ρωμηοσύνης, 
του Κόντογλου και του Παπαδιαμάντη

Σήμερα «χτύπησε τις Καμπάνες» 
δείχνοντας σε όλη την Οικουμένη 
την δύναμή και την ιστορία της 
στους αγώνες.
Γιατί οι Ελληνίδες και οι Έλληνες 
είναι πάντα όρθιοι και ΔΕΝ γονατίζουν! 

Σας ασπάζομαι με συγκίνηση για την Μεγάλη Νίκη 
και εύχομαι όλοι μαζί από αύριο για νέους αγώνες 
γιατί η ελευθερία θέλει κόπο, ιδρώτα κι αίμα 
«Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ Λέμε ΟΧΙ στην υποτέλεια».

Στις εορτές των αγίων μας ΛΕΜΕ ΝΑΙ, θα τις γιορτάσουμε. Δε χρειάζεται χρήματα ο εορτασμός τους. Μόνο αγώνα για καθαρή καρδιά, ένα κεράκι και μπόλικη ΠΡΟΣΕΥΧΗ για όλα τα θέματα και για την ψυχή μας. Και για τους εχθρούς μας, παρακαλώ, μην το ξεχνάμε.

«Γ.Τ»: «Μη φοβάστε Χριστιανοί !!! Κανείς δε μπορεί να πάρει την ψυχή μας !!! Κανείς δε μπορεί να πτωχεύσει το θάρρος μας ενώπιον του Χριστού. Αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι Έλληνες και κάθε καταπιεσμένος λαός ας κρατήσουμε το θάρρος των Αγίων μας και ας ομολογήσουμε μονάχα Χριστό !!! Χριστός Ανέστη !! Γιατί η Ανάσταση δεν είναι μια φολκλορική εορτή, αλλά ένα διαχρονικό και υπερχρόνιο γεγονός !!!»

Σοφία Ντρέκου

Βίντεο: ο Β. Παπακωνσταντίνου και ο Χρ. Θηβαίος τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη, σε ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.


«Πάντα υπάρχουν έξοδοι... 
υπάρχει ένα φως κάπου... 
Μπορεί να μην είναι πολύ φωτεινό 
αλλά διώχνει το σκοτάδι». Τ. Μπουκόβσκι

Βίντεο: Η πρώτη συναυλία υπέρ του ΟΧΙ με τη συμμετοχή της Φωτεινής Βελεσιώτου. Στο τραγούδι «Θα με δικάσει o κούκος και τ' αηδόνι (βλ. ανάλυση του εδώ)» Ήταν 29 Ιουνίου του 2015.


Σχόλια στο Facebook:

Σοφία Ντρέκου: ΚΟΡΥΦΑΙΟ Βίντεο: «ΟΧΙ Συγκέντρωση - ηπειρώτικο γλέντι»! Το έφτιαξε ο αγωνιστής κι αγαπημένος μου αδελφός, Misha Sarov. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ...!!! Γιατί τα παλικάρια έχουν όνομα. Μιχάλης... Misha

Misha Sarov 30 Ιουνίου 2015: «ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΜΑΧΗ... ΣΤ' ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΝΙΞΑΝΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ 5 ΚΟΛΑΣΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΜΕ «ΣΥΡΤΟ ΣΤΑ ΤΡΙΑ» ΚΑΙ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΛΑΜΠΡΙΆΤΙΚΗ ΒΔΟΜΑΔΑ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 29/6/2011, ΚΑΤΑ ΤΙΣ 11, ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΆΚΙ, Ο ΚΩΣΤΑΝΤΉΣ ΠΙΣΤΙΌΛΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΚΙ ΑΡΧΙΣΕ ΕΝΑ ΕΚΣΤΑΤΙΚΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΚΥΚΛΩΤΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ, ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ... ο Misha Sarov είναι μαζί με Σοφία Ντρέκου.

Σοφία Ντρέκου 4 Ιουλίου 2015 στις 2:17 μ.μ.: Συγκλονιστική λήψη του συλλαλητηρίου. To Russia Today παρουσιάζει με εναέρια λήψη ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, το οποίο επιχειρούν να κρύψουν τα κανάλια και προκάλεσε πανικό στα γραφεία της ΕΕ ου ΔΝΤ αλλά και στα ελληνικά κόμματα της υποτέλειας. — μαζί με Misha Sarov.

Misha Sarov μαζί με Σοφία Ντρέκου 5 Ιουλίου 2015 στις 2:00 μ.μ.: H ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΑΙΜΑ ΤΡΕΧΕΙ... ΧΑΪΝΗΔΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ 3/7 /2015, σχεδόν μεσάνυχτα...

...κι εδώ το βίντεο του Misha χωρίς το κλαρίνο


Δείτε ακόμη: