Πρωτομαγιά με όραμα


Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

Με κάτω από τέσσερις ώρες εργασίας την ημέρα, σε συνθήκες αξιοπρέπειας, μια ανθρώπινη κοινωνία μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει για τον άνθρωπο, καλύπτοντας με το παραπάνω τις όλων των ειδών ανάγκες όλων.

Αυτή η κοινωνία δεν μπορεί να είναι εκμεταλλευτική, δεν θα δέχεται να τροφοδοτεί με αίμα τους άπληστους. Αυτοί οι τελευταίοι θα εξαφανιστούν βαθμιαία, αφού θα έχουν περάσει στην πλήρη ανυποληψία ως εγκληματικά παράσιτα, όπως τους αξίζει. Ακριβώς όπως οι βιαστές, οι παιδεραστές, οι γυναικοκτόνοι, οι προδότες και οι πολεμοκάπηλοι.

Οι 12 ελεύθερες ώρες θα είναι για τους περισσότερους ανθρώπους δημιουργικές. Και με έκπληξη θα ανακαλύψουν ότι θα είναι και αυτές ώρες αυθόρμητης και όχι καταναγκαστικής παραγωγικής εργασίας. Εργασίας υψηλοτάτου επιπέδου. Εργασίας ελεύθερης επιλογής. Που δεν θα εξουθενώνει, αλλά θα τρέφει την ψυχή, το πνεύμα και το κορμί.

Και οι 8 ώρες ανάπαυσης θα είναι ώρες ήσυχου ύπνου, ύπνου αληθινής ανανέωσης, μετά από μια δημιουργική ανθρώπινη μέρα.

Εκεί, και πολύ παραπέρα θα φθάσει ο άνθρωπος όταν ξεπεράσει το σκληρό και άδικο στάδιο τής Ιστορίας που λέγεται καπιταλισμός.

Έτσι πρέπει να γίνει. Έτσι θα γίνει.

Κωστής Μπασογιάννης [Kostis Bassogiannis]

Η διαμαρτυρία των εργατών είναι και δικαιολογημένη. Κάποια κόμματα των εργατών στον κόσμο, διαμαρτυρόμενα εναντίον της άδικης μοιρασιάς του πλούτου στη γη, βρίσκουν αναγκαίο να διαμαρτύρονται και εναντίον της πίστης. Τούτη η διαμαρτυρία των εργατών ενάντια στην πίστη μέχρι ενός σημείου είναι και δικαιολογημένη. Είναι δικαιολογημένη τόσο όσο αναφέρεται σε διαστρεβλωμένες μορφές της πίστης, που έβαλαν τον εαυτό τους στην ταπεινή υπηρεσία του καπιταλισμού και oι οποίες στηρίζουν μια οφθαλμοφανή οικονομική αδικία, κάτω από την οποία αναστενάζουν και πεθαίνουν χιλιάδες και εκατομμύρια ανθρώπων... γράφει ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς και συνεχίζει... » https://www.sophia-ntrekou.gr/2018/04/o-kalyteros-filos-twn-ftwxwn.htmlΠερισσότερα Θέματα » Πρωτομαγιά

Πρωτομαγιά με Καρφιά ή λουλούδια; Λαυρεωτικά Η μεγάλη απεργία των μεταλλωρύχων στο Λαύριο το 1896 (αφιέρωμα / βίντεο) Ο Επικός Επιτάφιος των Γιάννη Ρίτσου, Μίκη Θεοδωράκη τον ματωμένο Μάη του '36 Σέριφος 1916 το χρονικό μια αιματηρής απεργίας που οδήγησε στην πρώτη εφαρμογή του οκταώρου στην Ελλάδα ~ Video ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ Είναι ιεροσυλία να θεωρούμε την Πρωτομαγιά μια «Χίπικη Γιορτή Λουλουδιών» Η οργάνωση των εργαζομένων είναι μόνη διέξοδος από τον εργασιακό μεσαίωνα (video) Η ιστορία των εργατικών διεκδικήσεων στη Μηχανή του Χρόνου (Video) Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς για την Πρωτομαγιά Ιστορική αναδρομή στην Εργατική Πρωτομαγιά (αφιέρωμα με εικόνες και video) Αλέκος Παναγούλης: Της Λευτεριάς το παραμύθι γράφεται με αίμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: