Η Κακοκαιρία «Υπατία» με χιόνια, αλυσίδες και αποκλεισμένα χωριά. Αλλά ποιά είναι η Υπατία;;;

Νέα κακοκαιρία Υπατία

Κακοκαιρία: Η «Υπατία» σαρώνει τη χώρα
με χιόνια, αλυσίδες και αποκλεισμένα χωριά

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Υπατία», θα επηρεάσει την Ελλάδα από σήμερα Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). 

Αναλυτικότερα, αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Παράλληλα βροχές θα πέσουν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές. 

Από τα δυτικά με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους έντονα. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Διαβάστε και δείτε βίντεο για το ποιά είναι η Υπατία;

1. Η δολοφονία της φιλοσόφου Υπατίας στις 8 Μαρτίου 415 μ.Χ.
http://www.sophia-ntrekou.gr/2017/11/Aikaterina-Ypatia.html

2. Δρ. Νίκος Λυγερός: Γυναίκες Ανθρωπότητας: Η γυναίκα ως
στοιχείο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Υπατία (Βίντεο)
http://nikos-lygeros-poihsh.blogspot.com/2015/09/Gynaikes-anthrwpotitas.html

3. Βίντεο: Διάλεξη του Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Γεωργίου Μεταλληνού με θέμα: «Η δολοφονία της φιλοσόφου Υπατίας. Οι αρχαιολάτρες κατηγορούν την Εκκλησία μας γι' αυτό. Έχουν δίκιο;», η οποία έγινε την 1.12.2014 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυψέλης. www.sophia-ntrekou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: