16 Ιαν 2020

Αμβλώσεις: Περί δικαιωμάτων ο λόγος...

Ο Δρ. Λεβατίνο εξηγεί γιατί σταμάτησε να κάνει εκτρώσεις

Όσες αφίσες κι αν κατεβάσουμε 
η αλήθεια παραμένει η ίδια...

Αέναη επΑνάσταση

Μετά την περιγραφή του ξεκάθαρου εγκλήματος βήμα βήμα, ο συγκεκριμένος μάρτυρας κλείνει με μια συγκλονιστική φράση στο 2:47 του παρακάτω βίντεο.

Η κοινωνία που αναγνωρίζει το πρόσωπο του ζώου και επιλέγει να μην τρώει κρέας του, προασπίζοντας τα δικαιώματα του (ανυπεράσπιστου, όπως το αναγνωρίζει) ζώου, δεν μπορεί να διακρίνει «δύο γαϊδουριών άχυρα» και να αναγνωρίσει το πρόσωπο του ανθρώπου και εν προκειμένω του ανυπεράσπιστου. Το δικαίωμα στο σώμα είναι ο,τι πιο υποκριτικό έχω ακούσει από τα σύγχρονα ψευτοκινήματα ιδεών, τα δήθεν προασπιζόμενα τα δικαιώματα ημών των γυναικών.

Αν τα κινήματα υπέρ των γυναικών θέλουν όντως να προασπίσουν τις γυναίκες, τότε καλό είναι να λάβουν και τη γνώμη ημών των επίσης γυναικών που αρνούμαστε να ενταχθούμε σε αυτόν τον υποτιμητικό τρόπο άλογης λογικής και εξοργιστικό τρόπο συγκάλυψης ενός ξεκάθαρου εγκλήματος (με κάθε νομική υπόσταση) απέναντι σε ανθρώπινο ον και με άλλοθι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, το δικαίωμα στο σώμα.

Και δεν μου προξενεί εντύπωση ότι, εκτός εξαιρέσεων που εφορμούνται από γενικότερες καταβολές από τις οποίες δύσκολα κάποιος μπορεί να αλλάξει ρότα σκέψης στην Ελλάδα, το λοιπό κομμάτι τουλάχιστον εκείνων από τους οποίους και τις οποίες λαμβάνω μηνύματα από προχθές και μου μιλούν για αναχρονισμούς και δικαίωμα στο σώμα της γυναίκας, είναι εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που μιλά για δικαιώματα πριν κατανοήσει τον όρο υποχρέωση.

Προσπάθεια φίμωσης τής ελεύθερης έκφρασης για τις εκτρώσεις με τη βοήθεια ιδεοληπτικών HOAXES από τους... πολεμίους των HOAXES

Είναι το κομμάτι - τουλάχιστον όπως διαπιστώνω από το στατιστικό δείγμα των επιφαινομένων που έχουν επιλέξει να προβάλλουν στο προφίλ τους- που συνθηματολογεί και αδυνατεί να διατυπώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, καταφεύγοντας στον επιδερμικό περιγραφικό λόγο - το πρώτο επίπεδο της σκέψης- και επιχειρώντας τον χλευασμό και την ειρωνεία, μέσα από τα «λάχανα και χάχανα» του διαδικτύου.

Μου ήρθε στη μνήμη, με όλα αυτά τα παράλογα, η συζήτηση που είχα κάποτε με έναν άνθρωπο που είχε επιλέξει να μην τρώει κρέας και οτιδήποτε που, όπως ανέφερε, διαθέτει ματιά, μύτη και στόμα. Μου εξηγούσε ότι η ύπαρξη ακριβώς του προσώπου τον έκανε να σταματήσει την κρεατοφαγία και ασφαλώς επιχειρηματολόγησε για το πόσο τεράστιο έγκλημα είναι να κατακρεουργούνται τόσα ζώα για το τραπέζι μας. Με αφορμή τα τρέχοντα, δεν μπορούσα να μην κάνω τον συνειρμό.

Τόσα κινήματα κατά της κρεατοφαγίας, τόσα κινήματα υπέρ του ανυπεράσπιστου ζώου, ποτέ δεν βρήκαν τόση αντίσταση και κυρίως ΧΛΕΥΑΣΜΟ όσο το κίνημα υπέρ της ζωής του ανθρώπου.

Δύο γαϊδουριών άχυρα...

Νεκταρία Καραντζή, Νομικός, Πρωτοψάλτρια
16 Ιανουαρίου 2020

Βίντεο: Ο γυναικολόγος Dr. Anthony Levatino (Δρ. Λεβατίνο) εξηγεί γιατί σταμάτησε να κάνει εκτρώσεις μια διαδικασία έκτρωσης που ενεργείται κατά το τελευταίο τρίμηνο.
Με αφορμή την αφίσα στο μετρό

Μεγάλη ταραχή για την αφίσα που διατυπώνει την άποψη πως ένα έμβρυο μωρό είναι ήδη ένα σεβαστό πλάσμα!... Λες και πρόκειται για μια άποψη τερατώδη και αδιανόητη!

Εντάξει, οι γυναίκες έχουν δικαιώματα για το σώμα τους, για τις αντοχές τους, όμως δεν είναι και η έκτρωση μια πράξη ανώδυνη και αδιάφορη σωματικά και συνειδησιακά.

Μη φτάσουμε και να την χειροκροτούμε κιόλας για να μην στεναχωρηθεί η κοπέλα που το αποφάσισε. 

Έχω κάνει έκτρωση και το ξέρω πάνω μου και μέσα μου το θέμα. Η ζωή μας και οι δρόμοι του κορμιού και της ψυχής μας δεν είναι μια εκδρομή σαββατοκύριακου. Έχουν πόνο, σοβαρότητα, ευαισθησία και ευθύνη κάποιες επιλογές. Ας το αποδεχτούμε για να ωριμάζουμε προσωπικά και κοινωνικά. 

Μην τρελαινόμαστε για ό,τι ηχεί εύκολο και προοδευτικό! 
Τα βαθιά αισθήματα είναι αιωνίως ίδια.

14 Ιανουαρίου 2020 στις 10:45 π.μ.
Μάρω Βαμβουνάκη, Συγγραφέας

Αν δεν θες να γεννηθώ, φρόντισε να μην συλληφθώ

Η Τζιάννα Γιένσεν που επέζησε από έκτρωση έκανε σκοπό
της ζωής της το να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του εμβρύου.Σχετικά:
  • Περισσότερα ντοκουμέντα για την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ τών "Ελληνικών HOAXES" για τα έμβρυα - Τεκμηριωμένη απάντηση τού κινήματος "Αφήστε με να ζήσω" - Η ιδεοληψία συνεργατών τών "Ελληνικών HOAXES" εκτίθεται περαιτέρω. Βλ. ΕΔΩ

Ισπανία: Διαδηλωτές ζητούν αυστηρότερη νομοθεσία για τις αμβλώσεις: Ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων διαδήλωσαν στη Μαδρίτη και άλλες ισπανικές πόλεις, ζητώντας από την κυβέρνηση Ραχόι να αυστηροποιήσει το θεσμικό πλαίσιο για τις αμβλώσεις. Πρόκειται για προεκλογική δέσμευση του Λαϊκού Κόμματος, που ως τώρα δεν έχει προχωρήσει. Το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και περιορίζει το δικαίωμα στην άμβλωση μόνο σε περιπτώσεις βιασμού ή κινδύνου της υγείας της μητέρας. Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφιση του νομοσχεδίου έχει «παγώσει» διότι η αυστηροποίηση του νόμου βρίσκει αντίθετα πολλά στελέχη του Λαϊκού κόμματος. Με βάση παλαιότερες δημοσκοπήσεις, το ίδιο συμβαίνει και με την συντριπτική πλειοψηφία των Ισπανών.