Ηχητικό ντοκουμέντο για το έγκλημα και την συγκάλυψη από την φονική Φωτιά στο Μάτι (διάλογοι σοκ videos)


Την 23η Ιουλίου 2018 δεν μπορούμε
να την ξεχάσουμε έτσι κι αλλιώς.
Αλλά το ηχητικό της Καθημερινής,
είναι η επιτομή της ανευθυνότητας.
Το δυστύχημα είναι πως το άκουσαν
και συγγενείς των θυμάτων... 

Μάτι - Δύο χρόνια μετά 
Το έγκλημα και η συγκάλυψη

Ηχητικό ντοκουμέντο για την το 
έγκλημα και την συγκάλυψη στο Μάτι

Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την αποφράδα 23η Ιουλίου 2018, ημέρα εθνικού πένθους, από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι με την εκατόμβη θυμάτων και ακόμη οι συγγενείς τους, οι άνθρωποι που έζησαν δραματικές ώρες περιμένουν να αποδοθεί Δικαιοσύνη, ως φόρος τιμής στους αδικοχαμένους. Είναι μια έρευνα δύσκολη και φορτισμένη. Η μακρά διαδικασία είναι έως ένα βαθμό αναμενόμενη για τα ελληνικά δεδομένα, κρύβει όμως και έντονο, σκοτεινό παρασκήνιο. Η «Κ» μέσα από δικαστικά έγγραφα και μαρτυρίες αποκαλύπτει πώς αυτά τα δύο χρόνια κάποιοι έχουν προσπαθήσει να βάλουν εμπόδια στη διαδικασία με μοναδικό σκοπό να αποκρύψουν πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία. kathimerini.gr

Συνταρακτικές αποκαλύψεις για την Φωτιά στο Μάτι: Ηχητικό
ντοκουμέντο για την απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας
Αποκαλύψεις που σοκάρουν έρχονται στο φως της
δημοσιότητας για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι
που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους - ΤΑ ΝΕΑ

«Θάψ’ τα γιατί θα σε σκίσουμε» τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κυριακής δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλης Ματθαιόπουλος, φέρεται να κάλεσε τον αξιωματικό του σώματος στον οποίο είχε ανατεθεί η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για την τραγωδία να αποκρύψει στοιχεία και ονόματα και να αποδώσει τη φονική πυρκαγιά στον άνεμο, τα πεύκα και την αυθαίρετη δόμηση, με τον ίδιο να επικαλείται άνωθεν εντολές της πολιτικής ηγεσίας.

Μετά τις αποκαλύψεις ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματαθαιόπουλος έσπευσε να διαψεύσει τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», δηλώνοντας στην ΕΡΤ: «Καμία συνάντηση, καμία επαφή, αυτός έκανε τη δουλειά του εγώ τη δική μου, ως συνάδελφοι τον γνωρίζω τίποτα άλλο, όλα αυτά που γράφονται είναι ψεύδη» ανέφερε.

Ωστόσο, η εφημερίδα επανήλθε δημοσιεύοντας ηχητικά αποσπάσματα από τη συνομιλία του Ματαθαιόπουλου με τον πραγματογνώμονα της Πυροσβεστική, Δημήτρη Λιότσο.

Στον πραγματογνώμονα ασκήθηκαν απίστευτες πιέσεις στο όριο του εκβιασμού, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα που στηρίζεται στην ηχογραφημένη συνομιλία, μικρά αποσπάσματα από την οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.


Πυρκαγιές στην Αττική: η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ και η φονική καταστροφή - το ιστορικό (εικόνες & βίντεο)

Πολιτική κόντρα

Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Η Όλγα Γεροβασίλη διέψευσε το δημοσίευμα· για «έγκλημα συγκάλυψης» με «τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις» έκανε λόγο ο Στέλιος Πέτσας.

Γεροβασίλη: Ουδέν ψευδέστερον

Σε διάψευση του δημοσιεύματος προχώρησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, προειδοποιώντας ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

«Η απάντηση στο δημοσίευμα της Καθημερινής περί πολιτικών παρεμβάσεων είναι απόλυτα κατηγορηματική: Ουδέν ψευδέστερον. Οι έρευνες εξελίχθηκαν επί των ημερών μας χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

«Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου» κατέληξε.

Πέτσας: Έγκλημα συγκάλυψης με τεράστιες διαστάσεις

Το δημοσίευμα προκαλεί «ανατριχίλα» τόνισε, από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για «έγκλημα συγκάλυψης» με «τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις» και ζητώντας εξηγήσεις από την Όλγα Γεροβασίλη και τον Βασίλη Ματθαιόπουλο.

«Έγκλημα συγκάλυψης, με τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές διαστάσεις αποκαλύπτουν τα συγκλονιστικά στοιχεία δικαστικών εγγράφων για την εθνική τραγωδία στο Μάτι, που έρχονται σήμερα στο φως από την “Καθημερινή”» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Επικαλούμενος το δημοσίευμα, ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

Η τότε ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, επικαλούμενη άνωθεν εντολές και οδηγίες της τότε πολιτικής ηγεσίας, φαίνεται να δρούσε συντεταγμένα όχι για τη διαλεύκανση των στοιχείων της τραγωδίας αλλά αντιθέτως για τη συγκάλυψη του εγκλήματος και για τη διατήρηση στο απυρόβλητο εμπλεκόμενων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όλα αυτά, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκαλούν ανατριχίλα. Αλλά και οργή σε όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνουν την εικόνα που είχαν αποκομίσει για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση η κυβέρνηση Τσίπρα. Δύο χρόνια μετά την τραγωδία κι ακόμη δεν έχουμε μάθει όλη την αλήθεια. Τώρα φαίνεται ότι για αυτό συνέβαλαν οι κραυγαλέες απόπειρες συγκάλυψης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που κράτησαν πολλά κρίσιμα στοιχεία στο σκοτάδι» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Καταλήγοντας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «πρακτικές σαν κι αυτές που καταγγέλλονται δεν χωρούν σε δημοκρατικά πολιτεύματα» και κάλεσε την κ. Γεροβασίλη «αντί να απειλεί άλλους, οφείλει να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις» συμπληρώνοντας ότι το ίδιο πρέπει να κάνει και «η τότε ηγεσία της Πυροσβεστικής».

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις

Οι διάλογοι (βλ. στο τέλος μετά τα βίντεο) που φέρνει στο φως η «Καθημερινή» προκαλούν σοκ, καθώς το δημοσίευμα αναφέρει πως ο πραγματογνώμονας αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Δημήτρης Λιότσος, στον οποίο ανατέθηκε από την δικαιοσύνη να διαλευκάνει τις τυχόν ευθύνες των αρμοδίων στη μεγάλη πυρκαγιά φαίνεται να δέχτηκε πιέσεις από τον τότε αρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος στην ηγεσία της Πυροσβεστικής κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να πίεσε και να απείλησε τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής ο οποίος και ανέλαβε με εισαγγελική παραγγελία τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.


«Θάψε τα, μην μπλέξεις σου μεταφέρω άνωθεν εντολές, πολιτικές, «από το υπουργείο», μη δείξεις ονόματα, θα τα βάλεις με την περιφερειάρχη, φτιάχτα απλά, ο άνεμος, τα πεύκα, μέσα στα σπίτια, τα αυθαίρετα και μην γράψεις για ευθύνες ανωτέρων σου. Θα σε σκίσουμε… θες καμία δυσμενή;», είναι τα λόγια που «καίνε» το υψηλόβαθμο τότε στέλεχος.

Οι διάλογοι-σοκ

Ωστόσο οι αποκαλύψεις για τις πιέσεις που ασκήθηκαν στον κ. Λιότσο δεν σταματούν εδώ.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο κ. Λιότσος, ο Βασίλης Ματθαιόπουλος τον κάλεσε στο γραφείο του για να μιλήσουν για την έρευνα και το πόρισμα που θα έβγαζε ο πραγματογνώμονας – πυραγός.

Ο κ. Λιότσος ηχογράφησε τη συνομιλία, ώστε όποιος την ακούσει να μην έχει την παραμικρή αμφιβολία για το τι ειπώθηκε.

Σε αυτή ακούγεται αρχικά ο αρχηγός της Πυροσβεστικής να αναφέρει του ζήτησαν από «ανώτατο επίπεδο» να του μεταφέρει πως δεν έχει δικαίωμα να κρίνει ανωτέρους του και πως θα πρέπει απλά να αναφέρει για τη φωτιά και όχι ποιος έχει ευθύνες.

«Σε κάλεσα λοιπόν για να σε ξυπνήσω. Σε έχω στην άκρη της καρδιάς μου, και θα σε στηρίξω γιατί είσαι εξελίξιμος, έχεις τα προσόντα για να φτάσεις στην ηγεσία(…)», του λέει αρχικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, ο οποίος όμως μετά αλλάζει εντελώς στάση, λέγοντας του:
«Που πας δείξεις ικανότητες με τα θηρία; Με 100 νεκρούς. Που πας ρε;».
«Θάψ’τα γιατί θα σε σκίσουμε
»
Σε αυτό το σημείο ξεκινούν και οι απειλές: «Eάν γράψεις για ευθύνες των ανωτέρων σου όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε».

Mάλιστα το υψηλόβαθμο στέλεχος του επιτίθεται επειδή ζητά έγγραφα από τη Δούρου, το Δασαρχείο ή το Πυροσβεστικό Σώμα και τον κατηγορεί ότι δεν έχει κατάλληλες γνώσεις για τα αξιολογήσει.

«Τα βάζεις με το Δασαρχείο; Θα σου ανοίξουν τον κ**λο. Θα τα βάλεις με τη Δούρου; Θα σου ανοίξει τα καπούλια. Μόλις δούμε ποιοι θα κατηγορηθούμε θα βάλουμε τρεις δικηγόρους. Δεν είναι απλά τα πράγματα».

Όταν ο κ. Λιότσος αναφέρει πως το πόρισμα βασίζεται σε στοιχεία που έχει συλλέξει, ο κ.Ματθαιόπουλος φέρεται να του λέει να τα κρύψει και να ρίξει όλο το φταίξιμο στη φωτιά και στα αυθαίρετα.
«Φτιαχ’ τα απλά και ας σε περάσουν για κουτό: Πέντε πραγματάκια: Άνεμοι, καύσιμη ύλη, μίξη πεύκων με σπίτια, δόμηση αναρχική, αυθαίρετη. Με αποτέλεσμα η πυρκαγιά μέσα σε μια ώρα να φύγει. Εγώ δε σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα, πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Αν είναι ελλειπή τα στοιχεία στ’ αρ***ια σου, τι θα σου πει ο εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα. Εάν δε σας κάνουν βάλτε άλλους (Πραγματογνώμονες)».
«Θάψε τα έγγραφα – Θα γίνει όπως το 2007»
Στη συνέχεια ο αρχηγός της Πυροσβεστικής φέρεται να ρωτά αν ο εισαγγελέας ξέρει τι χαρτιά έχει ζητήσει ο Δημήτρης Λιότσος.

Όταν του εξηγεί ότι τα περισσότερα έχουν ήδη κοινοποιηθεί στην Εισαγγελία, τότε ο κ. Ματθαιόπουλος του λέει όσα δεν έχουν κοινοποιηθεί να… τα θάψει!
«Κοίτα ποια έχουν, ποια δεν έχουν και θαψ’ τα. Με ηρεμία, δε χρειάζεται πανικός. (…) Τι είναι ο εισαγγελέας; Τώρα είναι αύριο έφυγε. Και θα φύγει ο Ζαγοραίος, θα πάει πιο ψηλά. Θα έρθει άλλος, ποιος σε είδε ποιος σε ξέρει. Θα μπλέξεις. Μη νομίζεις, πες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις εκλογές και έρχεται η Νέα Δημοκρατία. 
Εκεί πάλι θα είσαι φαγωμένος 1.000% από τους ίδιους(…) Κάτσε εκεί, πέντε αράδες, πέντε λέξεις και δωσ’το. Οι εισαγγελείς; Κάποιοι μπορεί να πάρουν την πίτα κι εσύ θα πάρεις την π***α. Έτσι είναι το παιχνίδι στην Ελλάδα. Το 2007 στον Πύργο φάγανε και τα λεφτά που είχε μαζέψει ο κόσμος και μοίρασαν και τις αποζημιώσεις μετά εισαγγελείς και δικηγόροι.
Η φωτιά στην Κινέτα θα στοιχίσει 500 εκατ. ευρώ η φωτιά στο Μάτι 1 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 100 θα μοιραστούνε, τα 200 θα μοιρατσούνε… Πρόσεξε, πρόσεξε». 
«Καλύτερα να ήσουν στη φωτιά παρά αυτό που έχεις αναλάβει»
«Έτσι όπως είναι τώρα είναι προτιμότερο να ήσουν στη φωτιά παρά με αυτή την υπόθεση που έχεις αναλάβει» φέρεται να του λέει.

Ο τότε αρχηγός μάλιστα θεωρεί πως κανείς δεν μπορεί να του προσάψει κάτι, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η “Καθημερινή” ότι ακούγονται.

«Έκανα ότι μπορούσα, ήμουν στο κέντρο παρουσία των υπουργών. Δεν πήγα στη φωτιά γιατί μου είπαν να μην πάω, έκανα ότι μπορούσα ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας».

Ωστόσο οι προειδοποιήσεις δεν σταματούν εδώ.

«Αυτή η υπόθεση δεν κλείνει. θα κλείσει σε 6-7 χρόνια. Κάθε μέρα θα πηγαίνεις στο δικαστήριο και μετά στην υπηρεσία. Και θα σε παίρνει ο δικηγόρος του Τερζούδη (τέως αρχηγός Πυροσβεστικής) μετά θα σε παίρνει ο δικηγόρος του Ματθαιόπουλου και στο κάνει το κ**ακι τόσο (…) Εγώ φιλικά στα λέω γιατί σε ξέρω χρόνια και στο είπα και χτες μη με αναμίξεις πουθενά, τελείως φιλικά στο είπα 50 φορές, συμβουλευτικά, να σε σώσω.

Ο κ. Ματθαιόπουλος κατά τη διάρκεια της συνομιλίας φέρεται να επαναλαμβάνει πως μεταφέρει στον κ. Λιότσο εντολές της πολιτικής ηγεσίας.

Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, διευκρινίζει πως η εντολή για συγκάλυψη ήρθε από την υπουργό.

Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του μη γράψει για ευθύνες ανωτέρων και μη γράψει ότι ευθύνεται ο δήμαρχος, η Δούρου ή κάποια υπηρεσία ή το Δασαρχείο».
Ανατριχιαστικοί διάλογοι για κόντρες αξιωματικών και φωτιές που αφήνονταν επίτηδες στο ελεός τους!
Πέρα από κάθε φαντασία είναι και τα όσα φέρεται να λέει ο κ, Ματθαιόπουλος για το τι μπορεί να πάθει ο κ. Λιότσος αν δεν κάνει αυτό που του είπε.

«Έχεις 15 χρόνια, 20 για να πάρεις σύνταξη. Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω χωρίς να το θέλω εγώ για τη Σάμο, και στην πρώτη φωτιά μην του σηκώνεις τίποτα» λέει ο κ. Ματθαιόπουλος στον Δημήτρη Λιότσο.

Μάλιστα, φέρεται να αναφέρει και παραδείγματα για το τι πρακτικές έχουν ακολουθηθεί στο παρελθόν!

«Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπελιό (πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής) και τον Βασιλειάδη (πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπελιός τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά. Έτσι παίζεται το παιχνίδι».

Να σημειωθεί ότι στα Κύθηρα το 2017 που η φωτιά έκαψε πάνω από 20.000 στρέμματα αλλά και στη Μάνη το ίδιο καλοκαίρι όπου η φωτιά είχε μπει σε οικισμούς καταστρέφοντας σπίτια.

Και στις δυο πυρκαγιές υπήρχαν καταγγελίες για λανθασμένη διαχείριση των εναερίων μέσων.

Στα Κύθηρα ο Δήμαρχος δήλωσε πως καθυστέρησαν και πως σταμάτησαν στις 18:30, ενώ στη Μάνη η αντιπεριφερειάρχης κατήγγειλε πως η πρώτη ρίψη νερού έγινε στις 19:00, όταν ήδη η φωτιά ήταν στους οικισμούς.

Ο Ματθαιόπουλος τότε ήταν συντονιστής της επιχείρησης. Για την ιστορία, ο Βασιλειάδης όντως αποστρατεύτηκε στις επόμενες κρίσεις, του 2018. Τη θέση του πήρε ο Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος μετά την τραγωδία στο Μάτι έγινε αρχηγός της Πυροσβεστικής.

by Αέναη επΑνάσταση


Ολόκληρο το βίντεο:




Τραγωδία στο Μάτι: Τα ντοκουμέντα της συγκάλυψης
Συνομιλία Βασίλη Ματθαιόπουλου (Τότε Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος) και Δημήτρη Λιότσιου (Αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος και Πραγματογνώμονα για τη φωτιά στο Μάτι και την Κινέτα)
21 Σεπτεμβρίου 2018

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Έλα πες το.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μου έκοψες τα πόδια χθες μωρέ.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ποια πόδια, εγώ δεν… σε προλαβαίνω...

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Αλήθεια σου λέω.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ, σου είπα, έχω μια πληροφόρηση, δεν ξέρω αν είναι
πληροφόρηση-παραπληροφόρηση.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τι χαρτιά, δηλαδή, που δεν έπρεπε να ζητήσω εγώ.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ κλήθηκα σε ανώτατο επίπεδο και μου λένε ο κύριος
Λιότσιος, εντάξει, θα βοηθήσει …Τι θα βοηθήσει; Εδώ καταφέρεται και κάνει κρίσεις
ανωτέρων. Με ποιο δικαίωμα καταφέρεται σε εκείνο καταφέρεται; Ο κύριος
Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για τη φωτιά και όχι μέσα από το πόρισμα
να φαίνεται ποιος φταίει, αν φταίει ο Ματθαιόπουλος , ο Τερζούδης, ο άλλος, ο
άλλος ο άλλος. Κάλεσέ τον και πες του τα. Σε κάλεσα, λοιπόν, και στα’ πα για να
ξυπνήσεις. Γιατί, στο λέω, έχεις 15 χρόνια, 20 για να πάρεις σύνταξη.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: φφφφ

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα έρθει το χαρτάκι από πάνω -χωρίς να το θέλω εγώ, έτσι;-
θα πούνε στη Σάμο -ποιος είναι; ναι- και στην πρώτη φωτιά μην του σηκώνεις και
τίποτα και θα ‘ρθει μετά ο Γκουρμπάτσης και θα σε βρει. Έτσι γίνονται τα παιχνίδια.
Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο – Βασιλειάδη. Για να καθαρίσει ο
Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη
χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους Εισαγγελείς στου Γυθείου και του
Πειραιά... Το παιχνίδι παίζεται. Εγώ δεν σε βάζω ούτε να μπλέξεις ούτε τίποτα. Πέντε
πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Αν είναι ελλιπή στοιχεία, στα αρχίδια
σου, τι θα σου πει ο Εισαγγελέας, τίποτα. Αυτά είχα, αυτά έβαλα, αυτά βρήκα, αν δεν
σας κάνουν βάλτε άλλους.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν το συζητάμε, δεν το συζητάμε.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Πέντε πραγματάκια και σου είπα: Άνεμοι, καύσιμο ύλη, μίξη
πεύκων με σπίτια, δόμηση αναρχική και αυθαίρετη.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τα γράφω αυτά, τα γράφω…

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Με αποτέλεσμα η πυρκαγιά μέσα στη μια ώρα, που έφυγε
από κει, με την ταχύτητα και το πυροθερμικό φορτίο...

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Όλα αυτά τα γράφω, όλα αυτά.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Τι σε νοιάζει εσένα που κάθεσαι και ζητάς έγγραφα από τη
Δούρου, τι σε νοιάζει εσένα που ζητάς έγγραφα από τη Δούρου; Κάνε το μαλάκα.
Ζητάς ακόμα και έγγραφα από το σχέδιο, το οποίο έχεις υπογράψει εσύ.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Στο σχέδιο δεν έχω ζητήσει εγώ κάτι.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα τα ζητήσουν οι άλλοι…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν έχω θέμα. Τον έχω ενημερώσει εγώ τον Εισαγγελέα ότι ήμουν, μου
λέει δεν παίζει ρόλο...

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είναι ο Εισαγγελέας; Τώρα είναι, αύριο έφυγε. Και θα φύγει
ο Ζαγοραίος, θα πάει πιο ψηλά.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Το ξέρω, το ξέρω...

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ‘ρθει άλλος. Ποιος σε είδε, ποιος σε ξέρει. Μην το βλέπεις
τώρα. Και αυτά τα λεφτά, που θα πάρεις, και αν θα τα πάρεις….

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ποια λεφτά, μωρέ, για τα λεφτά είναι;

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα τα χαλάσεις μετά σε δικό σου δικηγόρο. Θα θες τρεις
δικηγόρους μετά. Στο λέω και έκανες μαλακία γιατί δεν με άκουσες, ότι θα μπλέξεις
για επτά χρόνια να πηγαινοέρχεσαι.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: φφφφ….

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Και θα έχεις και μια άλλη μεταθεσούλα για Σάμο η Κω...

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Να πάω να παραιτηθώ; Βολεύει έτσι καλύτερα τουλάχιστον;

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ξέρω. Γα μένα να γράψεις όσο πιο απλά πράγματα.
Προηγουμένως η ΥΠΟΥΡΓΟΣ, για άλλα θέματα με πήρε, αλλά μου συζήτησε και αυτό.
Μεταξύ μας, είδες ο άλλος. Άκουσες πως μιλάω…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μα για αυτό το έκοψα και εγώ…

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Μην νομίζεις, πες ότι το ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις εκλογές και έρχεται η
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν παίζω εγώ σε αυτό το παιχνίδι…

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εκεί πάλι θα είσαι φαγωμένος 1000% από τους ιδίους. Θα σε
αφήσουν μετά οι άλλοι εδώ μέσα. Εγώ σου είπα, στο είπα και τότε, με Α και Β
τρόπους και όχι να παρασυρθείς από τον κάθε Παντελεάκο.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Από κανέναν δεν επηρεάστηκα, ειλικρινά σου μιλάω, από κανέναν,
σοβαρά σου μιλάω…

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Στο ‘πα και χθες και τι σου ‘χω διδάξει χρόνια, Λιότσιο, όχι το
τυρί και τη φάκα. Πού πας εσύ να δείξεις ικανότητες. Πού; Με τα θηρία; Με 100
νεκρούς; Πού πας ρε; Εδώ μιλάμε για χρήμα. Ο ένας θα δώσει τον άλλο και θα
επιβιώσεις εσύ μεθαύριο; Μόνος θα μείνεις, θυμήσου το.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ:...

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα κάθεσαι στο Ακροατήριο και θα σου λέει, κύριε
Πραγματογνώμονα για ελάτε, και θα σε παίρνει ο δικηγόρος του Γκουρμπάτση, μετά
θα σε παίρνει ο δικηγόρος του Τερζούδη, μετά θα σε πάρει ο δικηγόρος του
Ματθαιόπουλου και θα στο κάνει το κωλάκι τόσο. Με τι γνώσεις και στοιχεία
βγάλατε εσείς αυτό; Εγώ φιλικά στα λέω γιατί σε ξέρω χρόνια και στο είπα και χθες,
μην με αναμείξεις πουθενά...τελείως φιλικά, συμβουλευτικά, να σε σώσω. Βρες ένα
δικό σου άνθρωπο, τράβα γράψε δέκα πράγματα εκεί...

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: ΟΚ.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ακύρωσέ το, δώσ’το, διώχ’το από πάνω σου. Το έχεις αργήσει.
Για μένα, τρία πραγματάκια. Πραγματογνώμονας Πυροσβεστικής, πώς ξεκίνησε η
φωτιά σύμφωνα με τη γεωγραφία τάδε τάδε, κατέληξε εκεί και και, κάθεσαι τώρα
και θα τα βάλεις με το Δασαρχείο, που σου λέει ο άλλος, θα σου ανοίξει τον κώλο, θα
τα βάλεις με τη Δούρου, θα σου ανοίξει τα καπούλια, θα τα βάλεις εδώ, μόλις δούμε
ποιοι κατηγορηθούμε, θα βάλουμε τρεις δικηγόρους, όπως κάναμε το 2000 επί
Γκουρμπάτση… Κατηγορείσαι, κατηγορείσαι, κατηγορείσαι...Πέντε δικηγόρους…

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Και το μεμονωμένο μετά. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: ΟΚ.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Με τι γνώσεις εσύ έχεις να πεις ότι το αυτοκίνητο άργησε ή το
αυτοκίνητο engage και τα λοιπά, μμμμ;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Σύμφωνα με τα χαρτιά που πήρα...

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ποια χαρτιά; Το αποδεικνύεις; Αν εγώ έχω άλλα χαρτιά από
πίσω, μμμμμ; Αν εγώ έχω άλλα χαρτιά από πίσω; Τι κάνουμε; Εγώ απλά στα λέω,
έχεις το χρόνο, κάτσε συμβουλέψου. Και κείνο που πρέπει να κάνεις, βγάλε τον
εαυτό σου απ’ έξω. Πρώτα να σώσεις τον εαυτό σου… Γιατί στο είχα πει και στην
Κόρινθο, την υπογραφή σου και την ψωλή σου, Λιότσιο, θυμάσαι πού τη βάζεις. Με τα Ανακριτικά θυμάσαι που σου έλεγα, τι μαλακίες υπογράφεις εδώ; Πού πας, τι
κάνεις εδώ; Και μην κοιτάς που δεν μας έκατσε κάτι, αλλά μην ξεχνάς αυτό που έλεγε
ο Ματθαιόπουλος χρόνια: Σήμερα εμού, αύριο εσού, ουδέποτε κανενός.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: φφφφφ

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ να ξέρεις από την πλευρά μου, ούτε θα με δώσεις
πουθενά, γιατί θα το μάθω, ούτε απειλή το θεωρώ ούτε τίποτα. Εγώ στα λέω, σου
είπα σαν Βασίλης και σαν Δημήτρης, γιατί έχουμε κάτσει πολλές φορές και έχουμε
πιει κρασί από το ίδιο ποτήρι και πρέπει να ξέρουμε κάποια πράγματα. Και κάποια
στιγμή πριν τον Απρίλιο με είχες πάρει, μου λες θέλω να σε δω αν είναι να πάρω μια
μετάθεση για τη Σύρο κλπ. Και λέω άστο θα το δούμε… Καταλαβαίνω εγώ γιατί το
ήθελες και θα σε βοηθούσα. Σε ό,τι μπορώ να σε βοηθήσω, θα σε βοηθήσω.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: ΟΚ

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Κάτσε εκεί, βρες κάνα από το Αρχηγείο ή κάνα φίλο σου,…
Πέντε αράδες, πέντε λέξεις, πέντε αυτά και δώσ΄το. Εισαγγελείς; Κάποιοι μπορεί να
πάρουν την πίτα κι εσύ θα πάρεις την πούτσα. Έτσι είναι το παιχνίδι στην Ελλάδα. Το
2007 στον Πύργο φάγανε και τα λεφτά που είχε μαζέψει ο κόσμος και μοίρασαν και
τις αποζημιώσεις μετά Εισαγγελείς δικηγόροι. Δεν ακούς. Στο είπα από την πρώτη
μέρα, Μήτσο, και με χιούμορ και ωραία -άσε τον Parker της Παγώνας, μην τον χαλάς πολλές φορές, ξέρεις, οι φιλοδοξίες, η πουτάνα η ζωή, δεν μας αφήνει να είμαστε.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Όχι, δεν το κάνω γι’αυτό.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Πέρυσι, στο λέω λόγω τιμής, είχα πάρει την απόφασή μου και
λέω, Υποστράτηγος, τα κέρδισα όλα, δικαστικά τα πάντα. Αντιστράτηγος, φεύγω.
Γιατί να πάω; Αφού το έβλεπα. Αφού είδα το καλοκαίρι, και έλεγα, μαλάκα, 11 μέρες
στην Τσάλιγκα. Μετά άλλες 5 μέρες στο Σοφικό με τον μεγάλο... Και τον έπαιρνα
τηλέφωνο τον Λυρή και τον άλλο το βράδυ θα δούμε. Πάρε το πρωί, αν σε αλλάξω,
να εξασφαλίσει το κομμάτι της αναζωπύρωσης, να μην έχει την πούτσα μέσα κλπ...
Και είχα πάρει την απόφασή μου, είχα πει και στη γυναίκα μου, ότι μάλλον
σταματάω. Αρχίσανε, θείοι, συνάδερφοι, Κωσταντινοπουλαίοι, κουμπάροι, «Εδώ
έγινε η μπουμπού δεν θα πας εσύ»; Να φτιάξεις πράγματα στο Σώμα. Ενοίκιο,
στολές, μαλακίες, θα χαλάω ενάμισι χιλιάρικο. Θα μου στερήσει την οικογένεια. Αν
κάτσω σπίτι μου, θα πάρω ενάμισι χιλιάρικο σύνταξη, λέω, και θα είμαι κύριος. Το
ενάμισι, που χαλάω, δεν απομένουν ούτε 500 ευρώ. Θα πάρω και το εφάπαξ , τώρα
που έχουν τα παιδιά τις σπουδές, να τα βοηθήσω. Γαργαλήθηκα, γαργαλήθηκα, ένα
βράδυ μου τη βιδώνει, τους μπαρμπάδες εκεί που... εεεε, δηλώνω παρών κι εγώ,
λέω,... ενώ τα ήξερα τι θα συμβεί, τα είχα φανταστεί. Όπως στα λέω εσένα τώρα τι
θα γίνει με την υπόθεση αυτή. Αυτή η υπόθεση δεν κλείνει, θα κλείσει έξι-επτά
χρόνια. Κάθε μέρα θα είσαι και θα κάνεις και υπηρεσία ή θα πηγαίνεις το πρωί στο δικαστήριο και μετά στην υπηρεσία, γιατί από την άλλη θα θες και τα πενθήμερα και
τα νυχτερινά και δεν θα σε φτάνουν … Χτυπάει το τηλέφωνο του Ματθαιόπουλου και συνομιλεί.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Έλα…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μην σε καθυστερώ...

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Κράτα τα αρχεία σου και μόλις τα παραδώσεις, σε πέντε δέκα
μέρες, που θα αρχίσουν οι απολογίες κατηγορουμένων και μόλις θα βγει η
δικογραφία, ποιος έβαλε την Πυρκαγιά, θα ζητηθούν όλοι οι φάκελοι, οπότε θα την
πάρουν όλοι. Κράτα να έχεις αρχεία, φτιάξε και ένα για τον Ματθαιόπουλο, να έχει
στην άκρη να το διαβάσει και φέρ’ το όποτε μπορέσεις, εφόσον το παραδώσεις, ή
πριν το παραδώσεις, αν θες να το διαβάσουμε. Θα πω δυο κουβέντες και πήγαινε
παρέδωσε το και βάλε λίγα στοιχεία. Δεν ξέρει ο Εισαγγελέας τι έχεις ζητήσει; Ξέρει ο
Εισαγγελέας τι έχεις ζητήσει, μμμμ;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τα περισσότερα έχουν γίνει κοινοποίηση και εκεί. Τα περισσότερα
έχουν γίνει κοινοποίηση και εκεί.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Κοίτα ποια έχουν, ποια δεν έχουν… και θάψ’τα. Δεν πειράζει,
με ηρεμία. Δεν χρειάζεται πανικός, όπως ήσουνα προχτές να είσαι σήμερα,
χαμόγελο, ωραίος... Βγάλε την ουρά σου απ’ έξω, γιατί θα σε δέσουνε. Έτσι όπως
είναι τώρα, είναι προτιμότερο να ήσουν στη φωτιά παρά με αυτή την υπόθεση που
έχεις αναλάβει.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Το ξέρω.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί στη φωτιά δεν θα έριχναν καμία κατηγορία. Έκανα ό,τι
μπορούσα. Ήμουν στο Κέντρο παρουσία του Υπουργού, των Υπουργών,… δεν πήγα,
γιατί μου είπαν να μην πάω,… Ό,τι μπορούσα ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας
Πυροσβέστης το έκανα, Γεια σας. Δεν με αγγίζει τίποτα εμένα. Κράτα το στόμα σου
κλειστό. Όλα διαρρέουν, τα πάντα, όλα διαρρέουν. Ήδη ο Γκουρμπάτσης θα το έχει
μάθει τώρα που εμφανίστηκες.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι...

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν με άκουσες, Δημητράκη…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μαλακία…

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Είδες το τυρί, δεν είδες τη φάκα, να πας εκεί στον Εισαγγελέα
και να του πεις… Βρες μια δικαιολογία, ότι δεν προλαβαίνω, έχω τα παιδιά μου, τα
σκυλιά μου, πάρε και ένα χαρτί από το γιατρό 4 μέρες, και ζήτα την εξαίρεση, γιατί
είναι συνάδελφος... Και εγώ το έχω βάλει για να είμαι για κανένα αυτοκινητάκι, για κανένα σπίτι, για κάνα τέτοιο. Τραβάς την αναφορά σου και τελείωσε η υπόθεση.
Απαλλαγή.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτοί σε πήραν από τον πίνακα τσιμπητό, εεε; Δεν είχε άλλο
Πραγματογνώμονα;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Στην αρχή πήραν τον Γκουρμπάτση, αλλά έλειπε στη Θεσσαλονίκη, γιατί
με πήρε τηλέφωνο εμένα και μου λέει, κύριε Λιότσιο -εγώ δεν τον έχω δει ποτέ στη
ζωή μου, μια φορά μόνο- και μου λέει, ήταν να μπω εγώ, αλλά έλλειπα στη
Θεσσαλονίκη. Ω, ρε πούστη, λέω, δεν δέχτηκε ο άνθρωπος και μετά έβαλε εμένα…

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Και ποιος άλλος ήταν;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Α, δεν ξέρω.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Πραγματογνώμονας ποιος άλλος ήταν, αφού κοινοποιούνται
αυτοί οι πίνακες.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν ξέρω ποιος άλλος ήταν.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αφού και στην Κόρινθο ήταν, δεν θυμάσαι;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι, αλλά δεν θυμάμαι ποιος άλλος είναι.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Καλά αυτό θα το δούμε.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Τέλος πάντων.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Μην συνεργάζεσαι αν θέλεις.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εγώ, μωρέ, πας καλά; Γιατί να συνεργαστώ;

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Τα κινητά καταγράφονται. Μην συνεργάζεσαι με Αχιλλέα
Κακαράντζα.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ποιος;… Είσαι καλά, παιδί μου;…

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αν διέρρευσε το βίντεο που έπαιξε στην τηλεόραση, ξέρουμε
από πού διέρρευσε.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι; Από πού;

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρουμε…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εγώ προκαλώ τον οποιονδήποτε να έρθει να αποδείξει ότι έχει
διαρρεύσει το οτιδήποτε.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Από πού βγήκε;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Καταρχάς, να σου πω κάτι για αυτό που λες; Καταρχάς, το βίντεο έκανε
λάθος η ΔΑΕΕ που δεν το πήρε να το κατάσχει.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Το θέμα είναι ότι αυτοί που είναι για από πίσω, άλλοι που
προστατεύουν τα συμφέροντα άλλων, ένα βιντεάκι όταν το δείχνουν όλα τα
τηλεοπτικά δίκτυα, πάει να πει ότι είναι αυτούσιο και κάποιος το έχει δώσει, γιατί αν
το είχανε πάρει αυτοί, το ΣΚΑΪ παράδειγμα ή ο ΑΝΤ1 κλπ, θα είχε λίγο περισσότερο ή
λίγο λιγότερο.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Καλά αυτό, αυτοί ό,τι θέλουν φτιάχνουν, ό,τι θέλουν φτιάχνουν .

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, μπορεί να είχε. Αυτός που θα το έφτιαχνε... Ο ΣΚΑΪ θα το
έφτιαχνε με αυτό το πλαίσιο... Αυτός που ήταν στον ΑΝΤ1 θα έφτιαχνε το πλαίσιο
αυτό. Δεν συμφέρει να δείξουν το ίδιο. Εδώ βλέπεις ότι δόθηκε από κάποιους, από
κάποιον.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Και ο ιδιώτης μπορεί να το έδωσε…και ο ιδιώτης.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αν το έδινε ο ιδιώτης, σου είπα, θα ήταν το παίξιμο... Βλέπεις εδώ λέει, νέα στοιχεία για το έγκλημα στην Κηφισιά...Δημοσιογράφος εκεί
άλλα λέει στο ΣΚΑΪ, άλλα λέει ο δημοσιογράφος του άλλου. Εδώ, λοιπόν, όταν
δόθηκε, δόθηκε σε όλα τα κανάλια το συγκεκριμένο κομμάτι. Άρα για να δοθεί σε
όλα τα κανάλια το συγκεκριμένο κομμάτι, από κάπου πάρθηκε και δόθηκε, θες από
τη ΔΑΕΕ, θες από τον Κακαράντζα, θες από τον Φούφουτο, θες από ‘κείνον, από
κάπου δόθηκε.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εδώ φύγανε χαρτιά από μέσα, βρε, τι λες τώρα.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Από εδώ φύγανε.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Καλά, άστο, από δω φεύγουν όλα. Όλα με φαξ... Και να σου πω και
ονόματα… Άστο, μην ψάχνεις να βρεις. Γι’ αυτό με βλέπεις δεν μιλάω και δεν
σηκώνω σε κανέναν τηλέφωνο. Άστο τώρα, άστο…

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Τι ξέρεις και δεν μου λες;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν θέλω χωρίς στοιχεία να κατηγορήσω. Απλά ακούω εγώ ό,τι ακούς
και εσύ.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, για πες μου, οι δύο μας τα λέμε.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Άστο, άστο.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιος, ο Παντελεάκος;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Όχι, παιδάκι μου, τι δουλειά έχει ο Παντελεάκος; Είσαι καλά;

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Θα σου πω εγώ ονόματα. Γκολφίνος;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Σου λέω, φύγαν όλα τα χαρτιά.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να με βοηθήσεις. Είμαι Αρχηγός του Πυροσβεστικού
Σώματος.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Σου λέω, φύγαν όλα τα χαρτιά.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Από μικρότερους ή υψηλόβαθμους;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Και από μικρούς και από μεγάλους.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Από Φωστιέρηδες;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μόνος του ο μικρός δεν το κάνει.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί πρέπει να κάνουμε και δρομολόγηση.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία, σε παρακαλώ, Αρχηγέ, δεν
θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Την άλλη εβδομάδα θα κάνουμε και άλλες δρομολογήσεις.
Κλείνει η αντιπυρική περίοδος. Μόλις κλείσει η αντιπυρική περίοδος, θα μαζευτεί το
μαγαζί.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αν σε είχα δίπλα μου, θα είχαμε κάνει θαύματα…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Το ξέρω, το ξέρω. Αυτό είναι γεγονός.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Άλλα ο εγωισμός σου…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εμένα; Μην ξαναπείς τέτοιο πράγμα. Ποιος εγωισμός δικός, μωρέ, είσαι
καλά, μωρέ;

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Όφειλες όταν έφυγες από την Κόρινθο... έπρεπε να συνεχίσεις
να έχεις την επαφή με τον Ματθαιόπουλο... και όφειλες όταν ήρθα εδώ στο Αρχηγείο ως Υπαρχηγός, να έρθεις στο γραφείο.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μα δεν σε πήρα τηλέφωνο; Και πήρα και βότκα εκείνο το βράδυ. Μην
λες τέτοια πράγματα. Ήμουνα δίπλα.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ξέρεις πώς θυμάμαι εγώ; Θυμάμαι και το και.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μα για αυτό σου λέω κι εγώ.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Δυο φορές με πήρες τηλέφωνο.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Να σου πω κάτι...

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Μια μου είπες ότι θέλω να πάω…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι…

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Με εμένα μιλάς τώρα, δεν μιλάς με τον Σωτηράκο… Ούτε με
Φιλάνδρα… Ούτε με Καβέτσο. Δύο τηλέφωνα με πήρες. Το ένα μου λες να βρεθούμε
για τη Σύρο. Θέλω να πάω σε ένα νησί… Και μετά από πέντε-έξι μέρες, με πήρες κατά
τις 8 τηλέφωνο, εξίμιση-επτά, τι ώρα ήτανε, και μου λες, είμαι στο Κολωνάκι να’ ρθώ
να σε δω; Και σου είπα, είμαι μέσα στον Αρχηγό και έχω σύσκεψη, μπορεί να
τελειώσω και 10 η ώρα. Ούτε ξαναπήρες τηλέφωνο.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Να σου πω κάτι, δεν ήθελα και εγώ να σε ζάλιζα. Αλήθεια σου λέω, σου
είχα στείλει και μήνυμα.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Περίμενες ότι θα έρθει άλλος…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Στο λόγο μου σου μιλάω… Ποιος άλλος, μωρέ; Είσαι καλά, μωρέ;

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Περίμενες μήπως φύγει, βγει άλλο κόμμα, μήπως έρθει άλλο
κόμμα, άλλο τέτοιο… Θα σε είχα φτιάξει τώρα Θεό, θα αλώνιζες στο Μαγαζί…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ξέρεις πολύ καλά ότι εγώ δεν ασχολούμαι με κανένα κόμμα ούτε ποτέ
ασχολήθηκα, τουλάχιστον εσύ τα ξέρεις, τα χεράκια μου και τα ποδαράκια μου τα
ξέρεις. Δεν ανήκω και δεν έχω υποχρέωση σε κανέναν, Αρχηγέ μου.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Να ολοκληρώσω… Μέχρι εδώ συμφωνήσαμε με τα δύο
τηλέφωνα, λέω ψέματα;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι, όχι.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αν όμως μπορεί να φταίω και εγώ για την καθημερινότητα…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ε, καλά σίγουρα.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Και πολλές φορές είναι και άλλα πράγματα. Θα μπορούσα
τώρα αν κι εγώ από την πλευρά μου να σε είχα εδώ μέσα Γενικό. Θα έβλεπες το
Φιλάνδρα τώρα... Αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εγώ σου έχω γράψει και το μήνυμα, ξέρεις σου είχα στείλει και μήνυμα.
Το μήνυμα να το διαβάσεις αρχές, όταν ανέλαβες, όταν ήσουν Υπαρχηγός ακόμα.
Είμαι εδώ και το ξέρεις, λέω, ότι είμαι δίπλα σου σε ό,τι θες, ό,τι χρειαστείς στείλε
μου.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αν δεν είχες βάλει όνομα... Μπορεί να το διάβασα, αν μου το
είχες στείλει απλώς με το νούμερο. Από κει και πέρα και γω είμαι εδώ προχώρα,
φτιάχ’ τα απλά, βγάλε τον εαυτό σου απ’ έξω, βγάλε τους συναδέλφους απ έξω.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μα δεν έχω ανακατέψει κανέναν.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες. Ας το βρουν άλλοι.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Όχι παιδάκι μου, είσαι καλά;

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Όσα λιγότερα γράφεις, τόσο το καλύτερο. Στο’ πα και χθες,
όσα λιγότερα βάζεις, τόσο το καλύτερο. Φτιάξε μια απλή Πραγματογνωμοσύνη, ας
σε περάσουν για κουτό. Να ... τον Κινέζο.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ίσως επικαλεστώ ότι πιθανόν...

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Μην πεις στον Εισαγγελέα, με κάλεσε ο καινούριος Αρχηγός.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Θα πω ότι πιθανόν... μήπως κάνω την αίτηση ότι, πιθανόν προκύπτουν
ευθύνες για ανωτέρους μου, παρακαλώ να εξαιρεθώ. Δεν μπορώ, με έχει γαμήσει
αυτή η υπόθεση εμένα.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Από πού κρίνεις εσύ προκύπτουν ευθύνες ανωτέρων; Πού το
ξέρεις ότι προκύπτουν ευθύνες; Από πού; Από πού; Με τι στοιχεία;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Όλοι είναι ανώτεροι από εμένα.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Πού το ξέρεις ότι πες, ευθύνες για ανωτέρους;
Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Λέμε τώρα, πώς να το θέσω, αυτό που μου είπες εχθές, το σκεφτόμουνα
και εγώ.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Από πού προκύπτουν ευθύνες για ανωτέρους, από πού το
τεκμηριώνεις εσύ ότι προκύπτουν ευθύνες για ανωτέρους; Πες προκύπτουν ευθύνες
για τον Ματθαιόπουλο, μετά σε έσκισα εγώ, το ξέρεις… Σε έσκισα.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ναι, ναι…

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Σε έσκισα. Από πού το τεκμηριώνεις; Έχεις κάποιο χειροπιαστό
στοιχείο; Ξέρεις τι έκανα; Μου έχεις πάρει κατάθεση; Από πού θα με βγάλεις ότι
προκύπτουν ευθύνες; Από πού ; Για πες μου; Από που προκύπτουν ευθύνες για τον
πυροσβέστη;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν γράφω τέτοια πράγματα. Δεν γράφω τέτοια πράγματα.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Μόλις γράψεις ευθύνες... Σου είπα και το άλλο, μόλις γράψεις
ευθύνες των ανωτέρων μου, όλοι θα μαζευτούμε και θα σε σκίσουμε.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μα εσύ μου το είπες, πώς να το θέσω, ένα αιτιολογικό.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ρώτα ένα δικηγόρο. Πες ότι δεν μπορώ να διεκπεραιώσω την
υπόθεση, κλπ, κλπ, γιατί... Αλλά μην γράψεις πουθενά, σου λέω, ότι προκύπτουν
ευθύνες για ανωτέρους μου. Εγώ για αυτό σε κάλεσα εδώ. Η Υπουργός αυτό μου
είπε. Κάλεσέ τον, μου λέει, και πες του το. Μην γράψει για ευθύνες ανωτέρων και
μην γράψει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος, η Δούρου, ο καθένας ή κάποια Υπηρεσία ή το
Δασαρχείο...Εγώ στα είπα…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: ΟΚ. Θες να το φέρω να το διαβάσουμε; Δεν γράφω τέτοια πράγματα.
Δεν έχω τέτοια προβλήματα, δεν έχω κρυφά. Με ξέρεις χρόνια, σε ξέρω χρόνια. Σε
ξέρω από Επιπυραγό. Αν και κάποιες φορές στεναχωρηθήκαμε, αλλά παρόλα αυτά
εγώ σε αγαπάω και το ξέρεις.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αν πιστεύεις ότι θα το αλλάξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Θέλω να έρθω να βρεθούμε να το δεις. Τι άλλο να σου πω, δηλαδή; Να
βρεθούμε να το δεις.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Να το...;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Να βρεθούμε να το δεις. Να έρθω εδώ, χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα, και
να το δεις.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Αν το αλλάξεις μέσα στο ΣΚ...

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εγώ θέλω να δεις... Όχι, θέλω να δεις πρώτα αυτό που έχω, τίποτα
άλλο. Και μετά ό,τι κρίνεις εσύ και νομίζεις οτιδήποτε, το φτιάχνουμε.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Όποτε θες…

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Ωραία, θα σε πάρω τηλέφωνο, αύριο. Θα είσαι εδώ εσύ;

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ε, ναι, πού θα πάω;

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εντάξει, ΟΚ.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Πάρε με μετά τις 11, 12 η ώρα .

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Εντάξει, έγινε.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Έλα στην Πανόρμου να πιούμε ένα καφέ.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μην μας δει κανένας, ρε γαμώτο, μην μας δει κανένας έξω και έχουμε
τίποτα άλλα.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ωραία, έλα εδώ… Έλα το απόγευμα. Εδώ θα είμαι.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Καλά, θα σε πάρω τηλέφωνο

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Μέχρι τις δέκα, εδώ είμαι εγώ.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Δεν ξέρω αν θα προλάβω σήμερα, γιατί πρέπει να πάρω και το αμάξι.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ έχω ένα τίτλο τώρα, Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος.
Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, να ξέρεις ότι σε έχω στην άκρη της καρδιάς μου
και θα σε στηρίξω. Στήριξε και συ..., στήριξε το Σώμα, τους συναδέλφους, τον εαυτό
σου και βγάλε την ουρά σου απ’ έξω, γιατί έχεις μέλλον. Μην καταστρέψεις το
μέλλον σου, είσαι εξελίξιμος ακόμη. Όταν ήμουν στην Κόρινθο, μου έλεγαν κάποιοι, «Και Αρχηγός»! Γέλαγα εγώ, γιατί έλεγα, από όλη την Ελλάδα θα γίνω εγώ; Εσύ έχεις
τα προσόντα να φτάσεις στην ηγεσία του Αρχηγού. Μην καταστρέψεις το μέλλον
σου. Με τη φύση δεν τα βάζει κανένας.

Δ. ΛΙΟΤΣΙΟΣ: Μα δεν κατηγορεί κανένας γιατί δεν έσβησε η φωτιά, κατάλαβες.

Β. ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ: Η φωτιά στην Κινέτα θα στοιχίσει 500.000.000. Η φωτιά στο
Μάτι θα πάει 1 δις. Από αυτά, τα 100 θα μοιραστούνε, τα 200 θα μοιραστούνε.
Πρόσεξε πρόσεξε.

53221 - Έγκλημα και Τιμωρία στο Μάτι
Ν. Λυγερός Crime and Punishment at Mati

Η τραγωδία δεν ήταν μόνο τραγωδία
αλλά έγκλημα ειρήνης
που καταδίκασε αδίκως αθώους
επειδή μερικοί τους θεώρησαν πιόνια
κι έπαιξαν ένα παιχνίδι
που ήταν στημένο
από την εξουσία
σε όλα τα επίπεδα.
Έτσι ακόμα και η τιμωρία
χρειάζεται προστασία
γιατί κανείς
δεν θέλει να είναι υπεύθυνος
για τις απαράδεκτες
και βάρβαρες πράξεις
ενώ δεν είχαν κανένα πρόβλημα
να παίζουν με ανθρώπινες ζωές
και να προκαλέσουν
ένα φονικό πλήγμα
στον Ελληνισμό.

by Αέναη επΑνάσταση

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χρήστος Γιανναράς: Οι στιγμές μετά την τραγωδία δεν είναι πένθους αλλά... Ότι καλύτερο, σοφότερο και αποτελεσματικότερο έχω ακούσει αυτές τις ημέρες για τις πυρκαγιές. Διαβάστε περισσότερα »



Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, Ορθόδοξο Χωριό στο Μάτι (Βίντεο Μάνα: Ντοκιμαντέρ και Εικόνες)








Ν. Λυγερός η στρατηγική εκκένωση: Μακεδονία και η φωτιά της τραγωδίας (Βίντεο)





ΜΑΤΙ Βιβλική καταστροφή: Βουβό πόνο άφησαν πίσω τους οι φωτιές (ειδήσεις κ βίντεο) Σήμερα Μαύρος Ουρανός, Σήμερα Μαύρη Μέρα για την Ελλάδα...





Οι Ψυχολόγοι στο πλευρό των πληγέντων από την πυρκαγιά (Δίκτυο Ψυχολογικής Υποστήριξης για τους Πληγέντες στην Αττική) Βίντεο





Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με ζωγραφιά...!!! (Βίντεο)


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ο Οικοδομικός Σχεδιασμός ΕΚΤΡΩΜΑ σε δασική έκταση δεν είναι αδίκημα . Πόσοι κάηκαν χωρίς να μπορούν να βρουν έξοδο ακόμα και στη θάλασσα ;: