Αν δεν θες να γεννηθώ, φρόντισε να μην συλληφθώ


της Σοφίας Ντρέκου

Στην Ελλάδα, οι αριθμοί των εκτρώσεων όλο και αυξάνονται, ενώ ο δείκτης γονιμότητας παραμένει χαμηλός. Κάθε χρόνο καταγράφονται 150.000 εκτρώσεις.

Στην πραγματικότητα η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα σε εκτρώσεις κυρίως από μικρές ηλικίες που χρησιμοποιούν την έκτρωση ως μέθοδο αντισύλληψης.

Ωστόσο, αν ενημερωθείς για τις μεθόδους εκτρώσεις, ίσως την επόμενη φορά που θα έχεις μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, να είσαι περισσότερο συνειδητοποιημένος για το τι παθαίνει ένας μικροσκοπικός ανθρωπάκος [που σαφώς δεν έχεις γνωρίσει και δεν θα του δώσεις την ευκαιρία να τον αγαπήσεις] ο οποίος μετά τις 6 ώρες σύλληψής του στην μήτρα, έχει ήδη δημιουργήσει καρδιά που χτυπά. Εσύ δεν την ακούς, αλλά ένα ιατρικό μηχάνημα θα σε βοηθήσει να το διαπιστώσεις. Κάψιμο, σύνθλιψη και τεμαχισμός του εμβρύου είναι οι μέθοδοι διακοπής της εγκυμοσύνης, θεάματα που εσύ, γυναίκα ή άνδρας, δεν μπορείς να δεις.

Στο δια ταύτα. Η άμβλωση ή έκτρωση ή όπως αλλιώς λέγεται επιστημονικά ή εκλαϊκευμένα δεν είναι τρόπος αντισύλληψης. Αντισύλληψη κάνεις με το προφυλακτικό κυρίως- που σώζει και από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα- ή με το χάπι, αν σε έχει διαβεβαιώσει ο γιατρός σου ότι μπορείς να το χρησιμοποιείς. Εν πάση περιπτώσει για την αντισύλληψη θα ενημερωθείς από τον γυναικολόγο σου ή τον γιατρό της συντρόφου σου. Θα έπρεπε να ενημερωνόσουν από το σχολείο σου, αλλά πιθανολογώ ότι «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη». Γιατί πίσω από την ανυπαρξία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, κρύβεται ένα «θαυμάσιο» εργοστάσιο κοπής χρημάτων, αν σκεφτεί κανείς ότι μια έκτρωση στοιχίζει από 300 ευρώ και πάνω και λόγω της μυστικότητας που επιφέρει – ποιος έφηβος θα ζητήσει απόδειξη από τον γιατρό;- είναι μαύρα χρήματα. Αφορολόγητα. Μια κρυφή τράπεζα.

Όμως:

Το έμβρυο δεν είναι κοκαλάκι για τα μαλλιά που δεν σου αρέσει πια και το πετάς. Είναι μια ζωή. Και στη ζωή δεν γυρνάμε την πλάτη γιατί είναι ύβρις. Δεν την καταστρέφουμε επειδή είναι αποποινικοποιημένη η πράξη [άμβλωση], δεν ασεβούμε απέναντί της. Διότι ζωή σημαίνει ευλογία. Είναι πολλές οι ευθύνες ενός μωρού, επιβαρύνει την καθημερινότητα όσων είναι κοντά του, αλλά είναι και πολλά τα μαθήματα που παίρνεις. Στο απρόβλεπτο υπάρχει και η ευελιξία. Και δεν εννοώ την έκτρωση. Στην τελική, ποιος είναι προετοιμασμένος για να γίνει γονιός; Στην πορεία το βρίσκει, αν το βρει. Πάντα όμως είναι θαυμάσιο να λαμβάνεις μέρος στο θαύμα της φύσης και ακόμα θαυμαστότερο να μην μπορείς να το εξηγήσεις με λόγια. Γιατί όλα τα θαυμαστά δεν έχουν λόγια.


Αλλά:

Αν στην ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη εσύ θα νοιώσεις εγκλωβισμό, βάρος, άπνοια, φρόντισε να μην υπάρξει. Προφυλάξου. Αυτό που για σένα είναι καταστροφή για κάποιους άλλους είναι όνειρο ζωής για το οποίο δαπανούν χρόνια, χρήμα, κόπο για να το πετύχουν. Και δεν ευλογούνται ίσως και ποτέ. Άρα: «αν δεν θες να γεννηθώ, φρόντισε να μην συλληφθώ» θα σου έλεγε ένα έμβρυο. Το οποίο πρώτο πληρώνει την επιπολαιότητα της ανεύθυνης προσέγγισης του έρωτα. Γιατί έπεται και η συνέχεια ιστοριών που είναι άπειρες, αλλά άγνωστες ή ειπωμένες μόνο σε καρδιακούς φίλους.

Πού θέλω να καταλήξω; Ότι η έκτρωση δεν είναι αντισύλληψη. Δεν είναι λύση. Είναι ασέβεια στο θαύμα. Και ένας θεός ξέρει πόσα πληρώνουμε στο όνομα της ασέβειας. Στο όνομα της αλαζονείας ότι τα πάντα μπορούμε να τα κόβουμε και να τα ράβουμε στα μέτρα μας. Όποιος δεν γνωρίζει ακόμα ότι ο έρωτας εκτός από χαρές έχει και ευθύνες, ας ενημερωθεί σωστά. Και εάν το σχολείο και η οικογένεια είναι ανεπαρκείς πομποί ενημέρωσης, υπάρχει το διαδίκτυο και φυσικά ο γιατρός.

Υγ: Το άρθρο δεν κατηγορεί όσους και όσες έχουν αναλάβει το κόστος μιας έκτρωσης που είναι τεράστιο [και δεν εννοώ οικονομικό], ούτε επιχειρεί θεολογική ή κατηχητική προσέγγιση. Θεωρώντας ως υπέρτατη την αξία της ζωής επισημαίνω ότι η προφύλαξη, το προφυλακτικό, είναι στοιχειώδης αρχή για την σεξουαλική ζωή. Και στην τελική, ένα μωρό δεν είναι η καταστροφή. Ο θάνατος είναι. Και για να στο κάνω πιο σαφές: δες ένα κοιμητήριο και μια χωματερή. Στο ένα είναι δικοί μας άνθρωποι που αγαπήσαμε. Στο άλλο είναι οι άλλοι που δεν τους δώσαμε την ευκαιρία να αγαπήσουμε.

19.10.2017 / iPorta.gr

Τι είναι η αντισύλληψη, ποιά η αποστολή της και ποιοί τη θεωρούν ηθικά και πολιτικά ανεπιθύμητη;


Καθιερώνεται ημέρα κατά των αμβλώσεων
Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Καθιερώνεται ημέρα κατά των αμβλώσεων Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας έκανε δεκτό αίτημα του κινήματος κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» και καθιέρωσε ημέρα για την «προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού».

Η ημέρα αυτή ορίστηκε για την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, με το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω» να εκφράζει τη χαρά του και την ευγνωμοσύνη του για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Με αυτήν την κίνηση, η ελληνική Εκκλησία προστίθεται στις φωνές κατά των αμβλώσεων, οι οποίες αυξάνονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναχρονιστικής αυτής τάσης ήταν η δια νόμου απαγόρευση της άμβλωσης στην πολιτεία της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ, τον περασμένο Μάιο.

Τότε, δημιουργήθηκε ένα παγκόσμιο κίνημα υπό το hashtag #YouKnowMe, για να διαμαρτυρηθεί για αυτήν την κίνηση. Είναι ενδεικτικό επίσης ότι η Διεθνής Αμνηστία έχει πραγματοποιήσει την εκστρατεία «Μy Body My Rights», με στόχο τον τερματισμό του ελέγχου και της ποινικοποίησης της σεξουαλικότητας και της αναπαραγωγής από κρατικούς και μη κρατικούς φορείς.

Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Η σχετική εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος εκδόθηκε στις 9 Ιουλίου του 2019 και κοινοποιήθηκε σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία τάσσεται υπέρ μίας συντηρητικής θέσης. Υπενθυμίζεται ότι ήταν κατά του συμφώνου συμβίωσης και του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Το 2000, η Εκκλησία είχε αντιδράσει έντονα για την αφαίρεση του θρησκεύματος από τις αστυνομικές ταυτότητες. Τέλος, κάποια μέλη της Εκκλησίας έχουν έρθει ουκ ολίγες φορές στο προσκήνιο της – αρνητικής – δημοσιότητας με τις δηλώσεις τους κατά των προσφύγων και των μεταναστών.
Διαβάστε: Είσαι έγκυος ανήλικη και σε πιέζουν να το βγάλεις; Ζήτα βοήθεια!
Χαιρετά την απόφαση το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω»

Στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση «Αφήστε με να ζήσω» αναφέρει πως «Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού. Το κίνημά μας, «Αφήστε με να ζήσω», πιστό στο Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «με την καθιέρωση της Ημέρας υπέρ της Ζωής του Αγέννητου Παιδιού, αποδίδεται τιμή στο παιδί από την πρώτη κιόλας στιγμή της ύπαρξής του, στιγμή κατά την οποία, ενώ είναι μόνο ένα μονοκύτταρο έμβρυο, είναι ήδη άνθρωπος με αιώνια αξία και προοπτική, και τίθεται υπό την προστατευτική αγκαλιά της Εκκλησίας μας».

Η ιστορία της άμβλωσης στην Ελλάδα

Η άμβλωση νομιμοποιήθηκε στην Ελλάδα μόλις το 1986 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τότε και πάλι η Εκκλησία είχε σταθεί απέναντι στο προοδευτικό αυτό νομοσχέδιο.

Είχε προηγηθεί μακροχρόνιος αγώνας για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων, στον οποίο είχε πρωτοστατήσει η Αυτόνομη Κίνηση Γυναικών. Το 1983, συνολικά 500 γυναίκες στην Ελλάδα υπέγραψαν πως εν γνώσει του νόμου και των συνεπειών του, είχαν κάνει µία ή περισσότερες εκτρώσεις. Επτά από αυτές κλήθηκαν σε ανάκριση, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, με συνθήματα «Για το σώμα μας αποφασίζουμε εμείς», «Έξω οι νόμοι από το κορμί µας» και «Όλες είμαστε παράνομες».

Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης


Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, αφιερωμένη στο δικαίωμα της γυναίκας για τη στιγμή που θα αποφασίσει να αποκτήσει παιδί, αποφεύγοντας πιθανή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, με κυριότερη την έκτρωση.

Η απελευθέρωση της γυναίκας, η φιλελευθεροποίηση των σεξουαλικών σχέσεων, η μάστιγα του Aids και τα δημογραφικά στοιχεία, είναι μερικές από τις παραμέτρους που δημιουργούν νέα δεδομένα και απαιτήσεις για την ανάγκη λήψης αντισυλληπτικών μέτρων.

Στη χώρα μας, ο δείκτης γονιμότητας παραμένει χαμηλός, ενώ σε υψηλά επίπεδα κινείται ο αριθμός των εκτρώσεων, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω της συχνότερης χρήσης προφυλακτικού, έχει μειωθεί κατά 25%. Κάθε χρόνο καταγράφονται 150.000 εκτρώσεις.
Σήμερα, σε όλη την Ευρώπη, πλην της Ελλάδος, η πλέον δημοφιλής και ασφαλής μέθοδος αντισύλληψης είναι το αντισυλληπτικό δισκίο. Είναι η μέθοδος που προσφέρει σχεδόν πλήρη αντισυλληπτική προστασία και θεωρείται ως ένα από τα πλέον αυστηρά επιστημονικά ελεγμένα φάρμακα στον κόσμο.

75 εκατομμύρια κυήσεις σ' όλο τον κόσμο είναι ανεπιθύμητες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ. Από αυτές, 45 εκατομμύρια οδηγούνται στην έκτρωση, ενώ 20 εκατομμύρια γίνονται κάτω από μη ασφαλείς συνθήκες.

Τουλάχιστον 585 χιλιάδες γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, ενώ οι μισοί από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχαν διαθέσιμες και επαρκείς υπηρεσίες με μέσα αντισύλληψης.

by Αέναη επΑνάσταση | Sophia-Ntrekou.gr

Περισσότερα: Αμβλώσεις

Σχετικά:
  • Περισσότερα ντοκουμέντα για την ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ τών "Ελληνικών HOAXES" για τα έμβρυα - Τεκμηριωμένη απάντηση τού κινήματος "Αφήστε με να ζήσω" - Η ιδεοληψία συνεργατών τών "Ελληνικών HOAXES" εκτίθεται περαιτέρω. Βλ. ΕΔΩ



2 σχόλια:

Unknown είπε...

Υπέροχη ενημέρωση μπράβο σε όλο το επιτελείο, πού θά πρέπει νά κάνετε την ανάρτηση μέρος τής ζωής συχνά πυκνά.

Βίντεο Ορθοδοξίας είπε...

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΩΣΗΣ, από ένα γυναικολόγο που ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ...
https://www.youtube.com/watch?v=BqdF6_d2kgw

ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΡΩΣΗ; Άμα ο Θεός δίνει το παιδί, θα δώσει και για το παιδί !!!
https://www.youtube.com/watch?v=F1tujpmYiQ0