Στην μάχη και στον έρωτα


Κοπέλες μου όμορφες
στην μάχη και στον έρωτα
πρωτοστατούν...
οι αστείρευτες ομορφιές
που λάμπουν μέσα στα
αστραποβόλα βλέμματά σας
μικρές φωτιές που καίνε
στους κρυφούς πόθους
της ψυχής σας δύναμη
αξεπέραστη σε ένταση
και ορμή έτοιμη να συναντηθεί
ανά πάσα στιγμή με τον θάνατο
την καινούργια αρχή
της ένδοξης ζωής
και την αυγή της Αθανασίας.


Τα μάτια σου τα χαμογελαστά με την τόση γοητεία Σοφία, διαπερνούν με φως ακόμα και τις μαύρες τρύπες. Ο Θεός να σε έχει καλά!!! Σε ένα αγώνα μοναδικής έντασης και δραματικότητας ταγμένες στην απελευθέρωση της ψυχής και του σώματος από δεσμεύσεις καταλυτικές της ομορφιάς και της δημιουργικής γονιμότητας!!! Οι αγωνίστριες ελπίζουν σε μία αξιοπρεπή και ελεύθερη ζωή. Ιφιγένεια Γεωργιάδου 16 Οκτωβρίου 2014

Βίντεο: Τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία «Ζ» (1969) χρησιμοποίησαν σε ανέβασαν στο ίντερνετ οι Κούρδοι, στην Ευρώπη το 2014 (Kurdish Female Fighters of Kurdistan fighting ISIS terrorist in Kobani), σε μια προσπάθεια να εμψυχώσουν τους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι από τους τζιχαντιστές. Το βίντεο αναφέρεται στον αγώνα των γυναικών-πολεμιστριών που δίνουν τη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές, προκειμένου να υπερασπίσουν τα εδάφη τους στη Συρία και το Ιράκ. «Η θα πεθάνουμε ή θα νικήσουμε. Κανένας μαχητής δεν θα οπισθοχωρήσει» λέει η Esmat al-Sheikh, η επικεφαλής ομάδας Κούρδων που μάχονται στο Κομπάνι.


















Μίκης Θεοδωράκης - Ο Αντώνης, Στίχοι: Ι. Καμπανέλλης

Εκεί στη σκάλα την πλατιά στη σκάλα των δακρύων 
στο Βίνερ Γκράμπεν το βαθύ το λατομείο των θρήνων.
Εβραίοι κι αντάρτες περπατούν Εβραίοι κι αντάρτες πέφτουν,
βράχο στη ράχη κουβαλούν βράχο σταυρό θανάτου.

Εκεί ο Αντώνης τη φωνή φωνή, φωνή ακούει
ω καμαράντ, ω καμαράντ βόηθα ν' ανέβω τη σκάλα.
Μα κει στη σκάλα την πλατιά και των δακρύων τη σκάλα 
τέτοια βοήθεια είναι βρισιά τέτοια σπλαχνιά είν' κατάρα.

Ο Εβραίος πέφτει στο σκαλί και κοκκινίζει η σκάλα
κι εσύ λεβέντη μου έλα εδώ βράχο διπλό κουβάλα. 
Παίρνω διπλό, παίρνω τριπλό μένα με λένε Αντώνη 
κι αν είσαι άντρας, έλα εδώ στο μαρμαρένιο αλώνι.

Sophia Siglitiki DrekouΙφιγένεια, απίστευτη σύλληψη η ανάρτηση!!! Το σπινθηροβόλο βλέμμα σου, αστείρευτη ομορφιά και πηγή έμπνευσης για εξελικτική πορεία, δημιουργία και μονοπάτι φωτός. Δεν έχω λόγια... μόνο να πω πως η ιφιγένεια, ΕΙΝΑΙ Δύναμις! 16 Οκτωβρίου 2014 στις 8:34 μ.μ.

Θάλεια Ναρλή: Δεν έχω λόγια, να ζήσουν οι λεβεντιές...!!!!! 16 Οκτωβρίου 2014 στις 5:40 μ.μ.

Ιφιγένεια γεωργιάδου: Θάλεια οι αγωνίστριες ελπίζουν... σε μία αξιοπρεπή και ελεύθερη ζωή.... 16 Οκτωβρίου 2014 στις 8:34 μ.μ.

Sophia Siglitiki Drekou: Ιφιγένεια, απίστευτη σύλληψη η ανάρτηση!!! Το σπινθηροβόλο βλέμμα σου, αστείρευτη ομορφιά και πηγή έμπνευσης για εξελικτική πορεία, δημιουργία και μονοπάτι φωτός. 20 Οκτωβρίου 2014 στις 3:48 π.μ.


Ο Αντώνης (The Balad of Mauthausen) Στίχοι: Ιάκ. Καμπανέλλης 
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, Ερμηνεία: Γιώργος Ζωγράφος.













Ιφιγένεια γεωργιάδου: Sophia, σε ένα αγώνα μοναδικής έντασης και δραματικότητας ταγμένες... στην απελευθέρωση της ψυχής και του σώματος, από δεσμεύσεις καταλυτικές της ομορφιάς και της δημιουργικής γονιμότητας!!! 20 Οκτωβρίου 2014 στις 10:04 π.μ. 

Eva Zarafonitou: Μπράβο στη σχολιαζόμενη Ιφιγένεια και μπράβο στη σχολιάζουσα Σοφία. Sophia Drekou θέλω να σου πω ότι οι σχολιασμοί σου είναι ποίηση, είναι μουσική φτερωτή και, αν είναι «πρέπον» Ιφιγένεια, μοιάζουν με τον ΕΡΩΤΑ που συνυπάρχει με την ΑΡΕΤΗ και γίνεται «ΠΤΕΡΩΤΑΣ» μετά την πτεροφυία και ανεβαίνει προς το θείον (Φαίδρος), γι' αυτό τη μουσική των λόγων σου την φαντάστηκα φτερωτή. 20 Οκτωβρίου 2014 στις 10:34 π.μ.


Ιφιγένεια γεωργιάδου: Eva συμφωνώ ...είναι πηγή έμπνευσης η Sophia ...χαρισματική και θεάρεστη ...πρακτική και ευπροσήγορη ...πρωταρχική δύναμη στην συνδρομή της δημιουργίας... 20 Οκτωβρίου 2014 στις 11:25 π.μ.


Eva Zarafonitou: Χαίρομαι και...αναπτερώνομαι -πάλι το είπα -που σας συναντώ κάθε μέρα και τις δύο ...Μήτιδες. 20 Οκτωβρίου 2014 στις 11:36 π.μ.


Sophia Siglitiki Drekou: Δεν έχω λόγια... μόνο να πω πως η Ιφιγένεια, ΕΙΝΑΙ Δύναμις! 

Βίντεο Οι Κούρδισσες μαχήτριες στη μάχη κατά του ISIS: Στην Τουρκία, για πρώτη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν έρχεται αντιμέτωπος με Κούρδισσες μαχήτριες, οι οποίες χτύπησαν μέσα στην χώρα, σκοτώνοντας οχτώ αστυνομικούς. Οι αντάρτισσες που μάχονται τους τζιχαντιστές αλλά και όποιον είναι εχθρός των Κούρδων, είναι σκληρές και αγωνίζονται μέχρι τελικής πτώσης.


ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΟ FACEBOOK 

long hair kurdish girl

«Τα μάτια σου τα χαμογελαστά, διαπερνούν με φώς ακόμα και τις μαύρες τρύπες» Ποίηση: ιφιγένεια γεωργιάδου (http://www.sophia-ntrekou.gr/2014/11/blog-post_91.html) ΒΙΝΤΕΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Αυτή η ανάρτηση είναι ΔΥΝΑΜΗ για μένα. Σ' ευχαριστώ... Iφιγένεια!

Vaia Tzatzara: Ευχαριστώ Sophia. Επίσης ευχαριστω την Ιφιγένεια για τους εξαιρετικούς στίχους !!!! 21 Νοεμβρίου στις 2:26 μ.μ.

ιφιγένεια γεωργιάδου: Vaia με ομορφιά και δύναμη συνεχίζουμε όλοι μαζί για μιά καλύτερη ζωή... 21 Νοεμβρίου στις 2:28 μ.μ.

Pres Nota Katras: Περίφημο Σοφία μου!!! Η μουσική του Θεοδωράκη εμπνέει ακόμα και σημερα!!! Και αυτές οι γενναίες αγωνίστριες τις προσκυνούμε γιατί δεν αψηφούμε να υπερασπιστούν την λευτεριά τους και να θυσιαστούν την ζωή τους!!! ΩΡΑΙΟΤΑΤΟΣ στίχοι, Ιφιγένεια!!! Και Σοφια μου σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για ΤΗΝ ΑΡΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ!ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙΣ ΦΛΟΓΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Sophia Siglitiki Drekou21 Νοεμβρίου στις 2:30 μ.μ.

Sophia Siglitiki Drekou: (Pres) Πρεσβυτέρα μου, μα είναι απίστευτος άνθρωπος και η δύναμη που εκπέμπει η μουσική του, η οποία ακόμη και σήμερα (πιστεύω και στις επόμενες γενιές) εμπνέει και θα δημιουργεί διαχρονικά. Η ψυχή του έχει δύναμη και αγώνα. Σ' ευχαριστούμε από καρδιάς καλή μας πρεσβυτέρα. 21 Νοεμβρίου στις 2:34 μ.μ.

Maria Ellin: το έχω λατρέψει ιιιι! σε ευχαριστω!!!! ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΗΞΕΡΕΣ ΠΟΣΟ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕ... 21 Νοεμβρίου στις 2:50 μ.μ. 


Sophia Siglitiki Drekou: Maria μου, το γνωρίζω και το ένοιωσα όταν την πρωτοείδες γι' αυτό και είσαι και μέσα στην ανάρτηση του ιστολογίου. Αυτή η ανάρτηση είναι αγαπημένη μου και Δύναμη για μένα. Σ' ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την συμμετοχή σου! 21 Νοεμβρίου στις 2:53 μ.μ.

Ιωαννίδου Μαριάμ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ !!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!! ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΕΥΟΥΝ. 21 Νοεμβρίου 2014 στις 2:55 μ.μ.

Maria Ellin: ΧΑΙΡOΜΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ... ΣΕ ΑΓΑΠΩ 21 Νοεμβρίου στις 2:54 μ.μ.

Maria Ellin: ΕΤΣΙ ΜΑΡΙΑΜ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ Η ΣΟΦΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ..ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΦΥΓΜΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 21 Νοεμβρίου στις 2:56 μ.μ.

Sophia Siglitiki Drekou: Διευκρινίζω παιδιά ότι το σχόλιο του βίντεο είναι της Maria Ellin, και επιπροστέθηκε από αγάπη και δύναμη για αλληλοπεριχώρηση δικαιωμάτων της ελευθερίας κάθε λαού!!! 21 Νοεμβρίου στις 2:56 μ.μ.

Sophia Siglitiki Drekou: Μαριάμ μου αγαπημένη μου... σ' ευχαριστώ από καρδιάς. Εκλεκτή μου φίλη και αγωνίστρια!!! 21 Νοεμβρίου στις 2:57 μ.μ. ·

Sophia Siglitiki Drekou: Maria μου και στην δική μου καρδιά μπήκες και στην εκλεκτή και αγωνιστική σειρά. Σ'ευχαριστώ για την δύναμή σου. 21 Νοεμβρίου στις 2:59 μ.μ.

Ιωαννίδου Μαριάμ: ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ!!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ!! 21 Νοεμβρίου στις 3:00 μ.μ.

Aggeliki Zerva Lykoudi: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ...ΓΙΝΕΤΑΙ...ΛΙΟΝΤΑΡΙΝΑ....21 Νοεμβρίου στις 3:01 μ.μ.

Sophia Siglitiki Drekou: Μόνο εγώ σας ευχαριστώ... πολύ σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... σε καλό μου συγκινήθηκα! 21 Νοεμβρίου στις 3:01 μ.μ.

Sophia Siglitiki Drekou: Aggeliki μου καπετάνισσα πασών θαλασσών 21 Νοεμβρίου στις 3:02 μ.μ.

Maria Ellin: πάντως εγώ δεν περίμενα τόσο ευχάριστη έκπληξη ανοίγοντας τον υπολογιστή... το καλύτερο δώρο! δεν έχω δει ποιο ωραία ανάρτηση ποιο δυναμικό βίντεο τόσο εμψυχωτικό...τόσο πολύ! ΔΕΝ ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΑ ΠΟΤΕ.. ΣΕ ΠΛΟΥΤΗ ΚΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ... ΜΑ ΣΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΠΟΥ ΒΑΣΤΟΥΝ... ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΞΙΕΣ...(ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ -ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ) 21 Νοεμβρίου στις 3:02 μ.μ.

Aggeliki Zerva Lykoudi: ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ''ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ'' 21 Νοεμβρίου στις 3:06 μ.μ.

Lia Sonta: Θα το πώ κι άλλη μία φορά .....εύγε κοπέλα μου!!!! 21 Νοεμβρίου στις 3:16 μ.μ.

Sophia Siglitiki Drekou: Lia μου, αγαπημένη μου... σ' ευχαριστώ. Να σε χαίρομαι! 21 Νοεμβρίου στις 3:17 μ.μ.

Zachariou Christos: ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς...... εφαρμοζέσμενο από το πανάρχαιο ηρωικά μαχώμενο έθνος. 21 Νοεμβρίου στις 3:25 μ.μ.

Zachariou Christos: Η πρώτη αναφορά της λέξης Κουρδιστάν είναι του 12ου αιώνα. Η Ελληνική Ιστοριογραφία μας πληροφορεί ότι από το 2.000 π.χ. οι Κούρδοι ζούσαν στα οροπέδια Κούντι, μεταξύ της Τιγρίδας και της λίμνης Ούρμια και στο υψίπεδο Καρδούχα. Κατά την προϊστορική περίοδο ίδρυσαν τα κράτη Μιτανί και Κασίτ, τα οποία αργότερα αποτέλεσαν το κράτος των Μήδων. Οι ίδιοι οι Κούρδοι θεωρούν τους Μήδους ως προγόνους τους. 21 Νοεμβρίου στις 3:35 μ.μ.

Zachariou Christos: Η παράδοση λέει ότι έχουν και ρίζες ελληνικές. Ίσως για αυτό είναι ΛΕΥΤΕΡΟΙ!!! Ο Στράβων παραδίδει το όνομα Γορδυηνή, για τη χώρα των Γορδυαίων. Ζητώντας, κατά την προσφιλή του συνήθεια, να δώσει μυθολογική εξήγηση (σχετιζόμενη με την ελληνική μυθολογία) στην προσπάθειά του για ετυμολόγηση της λέξης, λέγει ότι: "Γόρδυς ο Τριπτοπολέμου λέγεται την Γορδυηνήν οικήσαι ύστερον δε Ερετριείς αναρπασθέντες υπό Περσών". Εάν η εκδοχή αυτή ευσταθεί, φαίνεται ότι το Κουρδιστάν κατοικήθηκε και από Ελληνικούς πληθυσμούς, από τους Έλληνες εκείνους που αρπάγησαν από την Εύβοια επί Δαρείου, κατά την πρώτη εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας, οι οποίοι απομονώθηκαν στα ορεινά μέρη του Κουρδιστάν. Αν οι πληροφορίες του Στράβωνος είναι ορθές αποβαίνει συγκινητικό το γεγονός ότι στο αίμα των ηρωικών Κούρδων ρέει και το ελληνικό αίμα.21 Νοεμβρίου στις 3:37 μ.μ.

Zachariou Christos: Ο Ξενοφών στο έργο του "Κύρου Ανάβασις" αποκαλεί τους Κούρδους, Καρδούχους. Αφιερώνει πολλές σελίδες διηγούμενος την προσπάθεια καθόδου των Μυρίων (400 π.χ.) δια μέσου των Καρδουχείων ορέων και της χώρας των Καρδούχων.

Σύμφωνα με τις περιγραφές του Ξενοφώντος οι Κούρδοι παρουσιάζονται ως λαός ανύπαρκτος στο Μεγάλο Πέρση Βασιλέα, γενναίοι πολεμιστές, ενωμένοι, ικανότατοι στην στρατιωτική τέχνη. Χρησιμοποιούσαν ως πολεμική μέθοδο τον ανταρτοπόλεμο. Επειδή ήσαν ελαφρά οπλισμένοι χτυπούσαν τον εχθρό και έφευγαν. 21 Νοεμβρίου στις 3:41 μ.μ.

Maria Ellin: κύριε Zachariou Christos μπορώ να βάλω τις πληρ. στο μπλοκ μου? 21 Νοεμβρίου στις 3:43 μ.μ.

Zachariou Christos: Maria δεν χρειάζεται ερώτημα, ελεύθερα. 21 Νοεμβρίου στις 3:47 μ.μ.

Zachariou Christos: Οι Έλληνες συνδέονται με τους Κούρδους με ιστορικούς δεσμούς 4.000 χρόνων και αντιμετωπίζουμε το ματοβαμένο χαντζάρι του ίδιου αδίστακτου κατακτητή. Γι' αυτό ο αγώνας του Κουρδιστάν είναι και δικός μας δυναμικός αγώνας, διεξάγεται μέσα στην ίδια Μικρασιατική καρδιά, που κτυπά με ένα παλμό για τους Έλληνες και τους Κούρδους αδελφούς μας. 21 Νοεμβρίου στις 3:49 μ.μ.

Lia Sonta: Εμείς σίγουρα .....χαιρόμαστε εσένα!!!! 21 Νοεμβρίου στις 3:59 μ.μ.

Χρήστος Τσελεπίδης: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΟΦΙΑ! ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ. ΜΉΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ. ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ,ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ! 21 Νοεμβρίου στις 4:46 μ.μ.

Πηνελόπη Κώνστα: Εξαιρετική η ανάρτησή σου, Γλυκιά μου Sophia, με τους εκπληκτικούς στίχους της μοναδικής Ιφιγένεια μας...και την υπέροχη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη....!! Δεν έχω λόγια... συγκινήθηκα τόσο πολύ... κι αυτές οι γυναίκες ... τι δύναμη ψυχής Θεέ μου... έλιωσα .... Ας τους βοηθήσει η Παναγιά μας να κρατήσουν την Πατρίδα τους... όπως μάς βοήθησε και μάς... Μπράβο σας, Ψυχούλες μου Ανεκτίμητες...!! Σάς ευχαριστούμε...!! 21 Νοεμβρίου στις 5:12 μ.μ.

Nicholas Michaloliakos Ν.Ι.Μιχαλολιάκος: Συγκίνηση, ενθουσιασμός, πίστη και ελπίδα ! να σας χαιρόμαστε αχτύπητο δίδυμο Σοφία και Ιφιγένεια ! 21 Νοεμβρίου στις 5:24 μ.μ.

Sotiris Vamvakas: Πόλεμος και Ειρήνη, μίσος και Αγάπη, θρήνος και χαρά, έρωτας και θάνατος! Η επιλογή είναι δική μας, πάντοτε ήταν δική μας! Εξαιρετικό βίντεο συνδυασμένο με υπέροχη ποίηση και μουσική! 21 Νοεμβρίου στις 5:39 μ.μ.

Nicholas Michaloliakos Ν.Ι.Μιχαλολιάκος: Υποκλίνομαι! 21 Νοεμβρίου στις 5:59 μ.μ.

Maria Ellin: και γω υποκλίνομαι σε τέτοιες Γυναίκες 21 Νοεμβρίου στις 6:00 μ.μ.

Vasilikh Naka: Σοφή Σοφία μου σε ευχαριστώ πολύ που έβαλες και εμένα στην υπέροχη αυτή σου την ανάρτηση είναι για μένα πολύ σημαντικό!!!Λυπάμαι που δεν βρίσκω τόσο όμορφα λόγια να γράψω στα σχόλια αλλά αυτό που αισθάνομαι είναι κάτι που μπορώ να γράψω σε Αγαπώ πολύ με αφάνταστο σεβασμό !!!!!! Χίλια ευχαριστώ!!!!!!!!!! ♡♡♡♡♡ 21 Νοεμβρίου στις 7:03 μ.μ.

Theo Sav: Γλυκιά μου Σοφή Σοφία μου!!!!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΛΑ!!!!!!!! Και την καλή μου αγαπημένη Ιφιγένεια !!!!!!! Σας αγαπώ πολύ !!!!! !!!!! 21 Νοεμβρίου στις 9:22 μ.μ.

Θάλεια Ναρλή: Και εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω Σοφία και κα Ιφιγένεια είσαστε υπέροχες, αχ! και να ήμουν δίπλα σε τέτοια θεριά γυναίκες, που μήτε φόβος μήτε πόνος τους λυγίζει.Κορίτσια το νου σας, βαστάτε γερά την Πατρίδα μας και την Ορθοδοξία μας..!!!! 21 Νοεμβρίου στις 9:42 μ.μ.

Evaggelos Peppas: ΚΥΡΙΕΣ μου!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ἐκ καρδίας! Τὰ σέβη μου! ΔΥΝΑΜΙΣ !!!!... 21 Νοεμβρίου στις 9:45 μ.μ.

Merry Zeisopulu: ευχαριστώ και πάλι Sophia μου, μ αρέσει να συναντιώμαστε μέσα σε τόσο όμορφα πράγματα !!! την ♡ μου 22 Νοεμβρίου στις 11:47 π.μ.

Karolina Palaiologou: Δυνατός παλμός, συγκίνηση, παλικαρίσιες ψυχές σέ γυναικεῖα γενναῖα σώματα, παράλληλοι βίοι, παράλληλες ἱστορίες πατριωτικές !!! Μᾶς καθηλώσατε μέ τήν ἀνάρτησή σας αὐτή, Ἰφιγένεια καί Σοφία....Σοφία καί Ἰφιγένεια !!!! Σᾶς εὐχαριστῶ πάρα πολύ γιά τή σπάνια ὀμορφιά, γιά τίς σπάνιες ἀξίες !!! Νά εἶστε ὅλες καί ὅλοι καλά !!! 23 Νοεμβρίου στις 6:53 μ.μ.

Katerina Xristodoulou: ΟΜΟΡΦΕΣ ΨΥΧΕΣ ...ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ... ΑΝΔΡΕΙΕΣ ΨΥΧΕΣ... ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ...ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΚΑΝΟΥΝΕ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ... ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ... ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΣΟΦΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΔΕΛΦΟΥΛΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ!!! 24 Νοεμβρίου στις 12:48 π.μ. 


Δήμητρα Κόρδα-Κωτσάκη: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΣΟΦΙΑ !!!!!! 24 Νοεμβρίου 2014 στις 1:28 π.μ. 

Misha Sarov: γυναίκα ανδρεία τις ευρήσει;;; 11 Νοεμβρίου 2014



3 σχόλια:

Unknown είπε...

POLY OMORFA KEIMENA KAI ANARHSEIS .SPOYDAIA H PROSFORA THW EREYNA SOY SOFIA MOY SYNXARITHRIA .

Sophia Drekou είπε...

κ. gaspar irene, ευχαριστώ θερμά και εύχομαι από καρδιάς υγεία, χαρά και δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Maybe this is the Valley of the Queens..
Queens are these women.. but don't forget.. Queens are every person who is fighting for freedom, for life, sacrificing everyday and everynight their lifes..
Unknown and always unknown remaining.
Their name is curved in the stones in the Valley of the Queens.. The Valley when they sacrificed their blood... for us .. .. ..